reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witam słodkie.

Mała dziś usnęła po spacerze, aż nie mogę uwierzyć.I zamiast sprzatać oczywiście do was zaglądam.

agga a to już masz te skierowanie do szpiatala na wtorek? czy we wtorek masz wizyte u gin..bo się pogubiłam.
A z żabkami to fajnie....też bym chciała sobie posłuchać i pooglądać jak skaczą.Gorzej z komarami:wściekła/y: bo lecą na mnie.

Co do kosmetyków to ja mam bambino, ale w końcu i tak nie stosuję bo chusteczki musiałam odstawić.Kup sobie duże płatki kosmetyczne dla dzieci --niby polecane bardziej w przecieraniu pupy+przegotowana woda.
Co do mydła zostałam przy j&j bo w szpitalu używali więc zostałam przy próbce co też tam dostaliśmy na szkole rodzenia.
Proszek lovella używam i jest ok.
Oliwki też nie stosuje -bambino- bo kazali linomag używać a kąpać w oilatum więc tak jak napisała emka życie weryfikuje.

U mnie ok.56m pokoje spore ale 3 piętro:wściekła/y::wściekła/y: i brak balkonu:wściekła/y:,brak windy także......więc kondycje miałam w ciązy chyba lepszą niż teraz....może dlatego mała lubi jeżdzić po wertepach:-p

reklama
:-)Dziewczyny ja 120 metrów i mieszkanie z rodziacami i nie mogę narzekać, wrecz odwrotnie. Oczywiście jest czasami coś ale moja mama wyjeżdża do pracy wiec jest 2 na 2 miesiące, jak wracałam do rodziców to ustaliłam zasady i jest ok. Ja mam bardzo dobry kontakt z rodzicami - koleżeński. :-)
Aureolcia - to chyba Ty też mieszkasz z rodziacami? Super sprawa , bardzo duż omama mi pomogła na samym początku, często brała małego na kilka godzin na noc i dlatego tak na nią czekam;-)

Majka , Andzia kosmetyki używam Nivea - polecam. Mam nawet krem na odparzenia i tez mi się sprawdza. Ponoć balsam też jest dobry, ja używam oli3wki przed kąpielą. Krem na każdą pogodę też nivea i zawsze smaruje przed wyjściem na podwórko tzn na taras;-) a w między czsasie sprzątam - mam co:wściekła/y:

Majka widzę , że jesteś z Wrocawia - do jakiego lekarza chodzisz?

Agga jeszcze troszkę i śpij dużo teraz :-)chociaż na siłe bo później to wiesz jak jest?;-) Przekonasz się :tak:

Iza Gaja jest cudowna:-)

Mama_Ola trzymam kciuki za super wyniki, daj znać jak wyszło.

Maria Nanti ważył mając 3,5 m-ca 5940, nie do końca można go było zważyć bo się strasznie wiercił, moje dziecko to bardzo ruchliwy chłopczyk, myślałam że doktor coś powie, ale pow tylko że on wszystko spala:-)
Dziewczyny te palące papieroski jak wam idzie nie palenie?;-) Ja się trzymam:-)

Maria musze sprawdzić co to za rasa mops - wogóle nie kojarze. Ja mam bernardyna który jest rozwydrzony.:wściekła/y:

Ja prałam ciuszki koło 35tyg ale już wcześniej układałam. Najpierw miałam proszek lovela a teraz mam didzius, kupiałam go , żeby sprawdzić i przynajmniej troszkę pachnie.

Dziewczyny czy wy orientujecie kiedy można zacząć prać w normalnym proszku?

Dzięki dziewczyny za życzenia.

Z tą glukozą to nie wiem, czy się cieszyć w sumie. Wyszło mi 144 po 2h (po 50 miałam 165 po 1h). Więc w sumie wynik lepszy od pierwszego, ale nadal powyżej normy. No nic zobaczymy co powie diabetolog we wtorek.

Jeśli chodzi o te preparaty na komary, to w aptekach raczej jeszcze nic nie ma, pojawiają się w sezonie. Choć może można zamówić, tylko, że w hutrowniach też często nie ma. Myślę, że pojawią się jak się zrobi cieplutko i te wszystkie wstręciuchy się zaczną wylęgać. Od 1 mies. można stosować spray orinoko (komary i meszki) oraz Antisol 1 spray i krem (komary, meszki, kleszcze, pszczoły i osy, a nawet wszy! - wg producenta ;-)), ten posiada pozytywną opinię Centrum Zdrowia Dziecka.

aureolcia - jeśli kupiłaś nowe mebelki to z wkładaniem ciuszków lepiej troszkę poczekać i przez jakiś czas zostawić wszystko pootwierane, żeby się wietrzyło. Pewnie meble dziecięce są produkowane z użyciem mniej toksycznych substancji, ale nigdy nie wiadomo. Po co dziciaczek miałby się uczulić... Lepiej poczekać, powietrzyć i wyprać wtedy, żeby były jak najświeższe :-)

gabrielka - jeśli chodzi o proszek, to znalazłam coś takiego jako pomysł na proszek "przejściowy", w opiniach wyczytałam, że mamy stosują go z powodzeniem nawet dla 10 mies. maluszków:

Persil Sensitive Aloe Vera Plus 4kg

gabrielka moim lekarzem jest Ewa Nojek - a rodzic chce na Brochowie :)
a co do pieskow to małe podobieństwo miedzy mopsem a bernardynem :D:D:D
papieroski.... hmmm.... nie powiem brakuje jak diabli i ciągle sie zastanawiam czy sie złamię po porodzie - teraz moją motywacją jest mała w brzuchu a potem to może być różnie :)
pranie ciuszkow..... mam juz proszek i nawet płyn do płukania dla niemowlakow:) tylko co z tego jak ciuszkow nie mam :D:D:D ihihhi polewka :) a właśnie - te pieluchy tetrowe to tez przeprac?

pozdrawiam mamuski :)

mama ola - wynik faktycznie powyżej normy wiec skończy sie na diecie, ale zapewne twoj organizm bedzie sobie i tak radził z jedzonkiem, do mojej poradni chodzila dziewczyna ktorej wynik byl 141 wiec lekarka sie smiala ze gdyby nie ta jedynka to w poradni by jej nie bylo, a ona z powodzeniem wcinala pierogi nawet na obiad i wyniki miała w normie - ja mialam 155 po dwoch godzinach :( ale co tam - byle do maja :)

Ostatnia edycja:
Majka mówią, żeby nie używać płynu do płukania. A pieluchy tertrowe prałam i oczywiście prasowałam. Na dzień dzisiejszy prasuje tylko ciuszki.

Mama_Ola ja miałam po 2h 135. Tylko po 1h miałam 164.

A co do nosidełka na ramiona to mam to pożyczone i używam tego bardzo rzadko bo jakoś nie czuje pewnie jak noszę małego w tym.

Wiecie co jak tak siedzę w domu to mam wrażenie , że się uwsteczniam:szok::szok::szok:

spoko spoko :) plyn sobie moze poczekac - dostalam to i sie ucieszylam :)
czemu mowisz ze od siedzenia w domu sie uwsteczniasz? ja ze znajomymi wszystkimi sie smialam ze czlowiek dziecinnieje przy dzieciach - ladniej brzmi niz uwstecznianie :)

reklama
majka - dajesz mi nadzieję, że od czasu do czasu będę mogła sobie pozwolić na jakieś ekstrawagancje ;-)

gabrielka - teoretycznie to tylko 9 punktów w górę... Ale lokuje mnie po drugiej stronie...

A co się dzieje jak ktoś siedzi w domu z maluszkiem w brzuszku? Nie dziecinnieje, nie uwstacznia się tylko ... ciąży? Choć ja u siebie zauważyłam, że im większy brzuszek tym mniejszy mózg ;-) Straszne mam dziury w głowie i zero zorganizowania :-) Ale jakoś nie jest mi z tym tak źle :-)

Do góry