reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

witajcie kobiałki :)
powiem wam szczerze ze dzisiejszego dnia to ja mam juz dosc - opoźnienie u mojej gin było prawie dwie godziny. u mnie przed wizytą ide do zabiegowego zwazyc sie i zmierzyc cisnienie.... i o zgrozo :szok: ja na wage, a tu zamiast ze dwa kilo do przodu to cztery w tył :no: oczywiście sie zdenerwowałam i ciśnienie od razu 130/80 ... wiec jeszcze wieksze nerwy... ehhh ale wyczekalam jakos do tej mojej wizyty no i tu przynajmniej moja lekarka mnie pocieszyla - ze waga na diecie cukrzycowej mam sie nie przejmowac (miala pacjentke ktora po krzywej schudla a potem w ogole nie tyla i urodzila zdrowego dzidzisia) bo waga to zaden wyznacznik - ale jak to bylo z wami? u mnie leci 34 tydzien i przytylam jakies 8kg (w zeszlym miesiacu bylo 12 no ale coz....) co do rozmiarow mojego malenstwa to w koncu jest w normie (jak to powiedziala duzy bedzie czlowiek ale moje rozmiary macicy sa w porządku) martwilam sie bo wczesniej mowila ze tak jakos jej na dwa tygodnie do przodu wychodzi...
no a co do ketonow to powiedziala zeby powiedziec diabetologowi ale nie przejmowac sie tym za bardzo - skoro zmienilam diete i chudne to ciala ketonowe musza byc - no to tak w skrocie moja wizyta :) w koncu wyszlam z usmiechem na buzi od lekarza :)
aasica zrobie z tym cukrem w serniku tak jak mowisz - ale to pod koniec tygodnia :) blache upieke na swieta :)
pytanie do ciężarowek - nie macie ochoty schowac na nadchodzący swiateczny weekend glukometrow do szuflady? a wy obecne mamy jak sobie poradzilyscie ze swietami w grudniu?

pozdrawiam serdecznie :)

reklama
Witam dziewczynki
Ja tak szybko bo mój mały już wstał po pół godzinnej drzemce i krzyczy
Emka mój po pierwszej był4 dni marudny wieczorami a po 2 miał gorączkę , jak będziesz szepić Pole to musisz mieć w sobie spokój to nie będzie płakać.

Majka z tą wagą tak jest, ja też zaraz po wynikach glukozą miałam 4 kilo do tyłu. Ale to dobrze bo nie bedzesz miała dużo do zrzucenia a dziecko rośnie także bez żadnych obaw.

No mój Natan wyciąga sobie smoka sam, ja mu wkłądam a on albo kciuk albo gryzak.

Kuroslaw oczywiście, że Twójego synka chwaliłam - jest cudowny - sama słodycz.
Aureolcia nawet tak nie myśl. Wszystko będzie dobrze, ja też straciłam 1 ciąże, a 4 miesiące przed porodem miałam już w domu prawie wszystko, dokupowałam tylko ciuszki, tak jak teraz. To jest obłęd, mój mały ma ogromną komodę i mało powinnam mieć chyba 2-metrową szafę na jego ciuszki.

Assica połozna mówiła, że można pić herbate zielona i biala ale w bardzo małych ilościach bo one są moczopędne. Lepiej pić wodę.

Miłego dnia życzę niziutkich cukrów i spokojnych dziedziaczków.

Polka wlasnie zasnela a zaraz trzeba wychodzic do lekarza.. :)
dzis dzien zaczelam od kanapki z poledwica i ogorkiem :) ładnie ? :)
co do kolek to ich nie ma. ufff :) pewnie wszystko przed nami..
zapisalam sie do lekarza na 2 kwietnia akurat moje urodziny. 6 tydzien mija tez. sprezentuje sobie pigulki :D
po jakim czasie dzialaja takie jednoskladnikowe ? podobno po 2 tyg az ?!

Witam słodkie!

Megi - super takiego maluszka mieć juz przy sobie - jeszcze raz gratuluję:-)
Aureolcia - ja się nie będę z Tobą cackać i zaraz Ci wirtualnie dokopię;-) ja tez straciłam pierwszą ciążę a wrzeszczę na każdego kto przy mnie z takim przesądem wyjeżdża - a uwierz mi, że trochę tych zabobonnych ludzi jest - włącznie z moją ciotką-dewotką, która mi w koralach zabroniła chodzić - specjalnie przy niej zakładam teraz;-) Pomyśl, jak się będziesz denerwować, jak tego jeszcze nie będziesz miałą przyszykowanego wcześniej - więcej stresu z tego będzie - kupuj więc wyprawkę i ciesz się do woli
Majka - ja to mam ochotę ten glukometr czasami schować głęboko - nie tylko w święta:tak: a wagą się nie pzrejmuj - ja mam 10kg na plusie od początku ciąży a od 8 tygodni diety stoję w miejscu
Emka - ja Cię pochwalę - piękne śniadanko:-) z tabletkami niestety nie pomogę

miłego dnia

emka: ja kupiłam szczepionke skojarzona za 135 zeta -2 wkłucia w dwa udka i same wkłucia to był straszny krzyk i rozpacz, lae potem nic mu nie było -mielismy gości wieczorem i młody obywatel brylował na salonach z wielkim uśmiechem na pysku :-). A jak w końcu z tym twoim pokarmem? Jak zaczęłaś jeść to sie coś zmieniło?

majka: co do wagi to 8 kg to bardzo w porządku - ja w sumie miałam 11 a od momentu krzywej tez ze 3 schudłam. Za to tydzień po porodzie te 11 poszły precz :-). jakby jeszcze reszta nagromadzonego wcześniej tłuszczyku odpłynęła wraz z mlekiem...:sorry2:.
A 130/80 to ja miałam po prochach takie niskie :tak:
Na wigilię robiłam tak: jadłam coś grzesznego -przerwa 2 godziny coby się cukier nie kumulował i następny grzech:-D

chyba mi zaczynaja włosy wyłazić...ach te hormony... małemu sie włoski wycierają to i ja mogę być łysa...;-)

Kuroslaw dwa wkucia? Ja kupiłam skojarzoną na miejscu i to było jedno wkucie, a co do włosów to tragedia. Mi zaczeły wypadać jak tylko skończyłam karmić i wybieram się do fryzjera ale nie mogę dojść, od dzisiaj stosuje vichy ampułki, polecam to rewelacja.
Dziewczyny tak na przyszłość jak będzie wprowadzać sztuczne mleko w razie w przy zaparciach polecam LACIDOBABY - rewelacja. Podaje 1 szaszetke i kupa codziennie, doktor pow, że przez 14 dni podawać i wszystko się unormuje.

my po lekarzu :)
600 g w 4 tyg :)
skierowanie do laryngologa neurologa i na usg stawow biodrowych :) zaraz biore sie za zapisywanie :) ile wazne takie skierowanie jest ?
a co do cyckow to cos tam leci. w nocy przylozylam ja do cyca pociumkala ze 3 razy odwrocila glowe i zaczela plakac - butelke chetnie wziela :/ no coz.. pozostaje sciaganie :/ :)

jak uzywacie soli fizjologicznej do noska ? ile kropelek ?

Ostatnia edycja:
reklama
witam słodziaki :-)

gabrielka, Andzia_S, Kuroslaw - dzięki za słowa otuchy z tą wagą - ja wszystko rozumiem ale człowiek się wystraszył - co do wagi to faktycznie fajnie ze po porodzie nie trzeba będzie się martwić ;-) ale znając siebie to ja szybko się klusek serowych ze śmietaną i cukrem nawciągam - znacie je? ... pyyyycha - karmiące mogą sobie na nie pozwolić ja na razie nie - zabawa z nimi straszna ale mama mi obiecała zaspokoić moją potrzebę jak już będę mogła :tak::tak::tak: mogę pochłonąć straszne ilości ... ooo nie wiem czy moja mama tak to robi ale dla zainteresowanych znalazłam takie :) Kluski serowe z rodzynkami - Przepisy dla dzieci - serwis eDziecko.pl

Kuroslaw jak to cisnienie niskie... dla mnie to wysoko - normalnie miewam 110/70 ;-)
dziewczynki ja sie muszę pochwalić - a raczej wam podziękować - bo odkąd się użalam przed wami nad sobą to moje wyniki są coraz lepsze ;-) nie wiem czy to dobrze wróży czy nie ale poza wpadką z sernikiem na śniadanie ledwo dochodzę do 100 :tak: jak to jest - czy to organizm przyzwyczaja sie do diety i można jeść co raz więcej? czy może dzieje się coś niedobrego i za chwilę będę cierpiała na niedocukrzenia? sama nie wiem jak to interpretować ... ale wczoraj kupiłam chleb orkiszowy (w jakiejś małej prywatnej piekarni) i nagle się okazało ze mogę zjeść normalną kanapkę :happy2: nawet dzisiaj kromkę cienką na próbę do jajecznicy zjadłam (ostatnio po jajecznicy wynik 105) i niespodzianka bo dziś razem z chlebem wynik 93 ... nic z tego nie rozumiem ale przecież cukrzyca nie może się cofnąć... ja poproszę jakąś instrukcję obsługi do swojego organizmu :errr::errr::errr:

dla bezpieczeństwa na najbliższych kilka dni właśnie bigosik się pitrasi - może tym razem z chlebkiem sobie go pojem ;-)

buziaki dla was i pozdrowionka :-)

Do góry