reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Emka neurolog, laryngolog??? Dlaczego masz tam skierowania? Ja używałam soli fizjologicznej na początku tylko robiąc rulonik z waty i w ten sposób nawilżaałam i czyściłam nosek. Teraz mam pipetke i maksymalnie po 2 kropelki, ale ostatnio kupiłam sól morską - super sprawa - pryśniesz i wtedy ściągam to co jest w nosku. Mam 150ml - kosztowała 30zł ale warto.

Makja jedz bigosik póki możesz - później będziesz mogła tylko popatrzeć.

A ja nadroiłam święta grudniowe hi hi zjadłam cały talerz uszek z barszczem czerwonym, jeszcze musi być cola i duuuużżżaaa pizza.

reklama
neurolog bo chodzi o dodatkowe szczepienia ktore moga byc w gratisie a laryngolog bo miala antybiotykow az 3 jak bylysmy 10 dni w szpitalu po porodzie i podobno jeden z nich moze miec wplyw na sluch :( przy wypisie bylo ok a teraz niewiadomo wiec skierowanie do laryngologa mamy :)

gabrielka: 2 wkłuc ia bo ja ide programem 5 w 1, a ty pewnie 6 w 1
emka: ja uzywam Disnemar-25 zeta ale ma super rozpylacz, ktory nie powoduje ryku u dziecka

A to mój Natanek

Załączniki

• DSC02228..jpg
    DSC02228..jpg
    29,2 KB · Wyświetleń: 47
  • DSC02282..jpg
    DSC02282..jpg
    27,3 KB · Wyświetleń: 62
  • DSC01768..jpg
    DSC01768..jpg
    19,3 KB · Wyświetleń: 51
No witam wszystkie mamusie i te rozkwitnięte i te w pączkach.
Piszę szybko i w skrócie co u mnie.
Dzisiaj wróciłam z moim Krystiankiem do domku. Mój wrzaskunek urodził się 28.03 o godz. 10.02. Cały poród trwał cztery godziny (o 6 rano odeszły mi wody tak jak pisałam, a o 10 Krystianek był na świecie - II faza trwała 17 min. - krótko ale treściwie). Miałam ogromne szczęście bo nie cieli mnie, ale mam jeden szew, bo coś tam sobie pękło.
Na porodówce było super - położna zwracała się do mnie nie inaczej jak Mamuśka (i to jest podejście) i bólu już się nie pamięta.

Eaemilia - gratulacje!!! Krystianku - witaj po tej stornie brzuszka:tak:
Emka - skierowanie normalnie to 6 miesięcy a u takich maluszków to nie wiem
Majka - nie chcę Cię martwić, ale ja już też przechodziłam etap unormowania cukrów a ostatnio znowu powariowały - dziś po obiedzie 130 (skusiłam się na 3 pierogi - moja wina) - wiem jedno - ta cukrzyca w ciąży nie ustępuje tylko się czai i wyskakuje w nieodpowiednim momencie;-)
Gabrielka - Natan - istne cudo:tak:

miłego wieczorka

reklama
eaemilia gratuluję serdecznie! :-) i również zazdroszczę prędkości!!

Ja dzisiaj skończyłam "Chłopów" więc może Filipek się w końcu obudzi i zacznie się też pchać...
Z rana brzuch pobolewał mnie jak na okres i plecy ale to zaraz po wstaniu i po 20-30min przeszło i nic nie boli, nie 'kurczy' się, brak wód i czopa nadal... a to już 39tc i 3dz za 2 godziny. Eh...

Życzę Mamusiom dobrej nocy, śpiących maluchów i sama uciekam spać.

Do góry