reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

:))hej dziewczyny ja znow tak z mojego wieczorka - u was jeszcze noc, ale w dzien mam mnowstwo zajec a i przy malej trudno juz mi ten czas poukladac zeby wszystk by ok i w dodatku jeszcze odpoczac:)))
Ja nastepne badanie szyjki mam dopiero za tydz. tj 5 kwietnia u Was poniedzialek wielkanocny- ochh jak ja Wam zazdroszcze teraz tych swiat- u nas to tylko niedziele obchodzimy- no w sumie ja jak nie pracuje to tez swietuje, ale teraz czeka mnie wizyta ui lekarz.
Widze ze forum zawladnela juz prawie poporodowa akcja ale nie dlugo pewno nastepne do nas przylacza, ja tak patrzac jak juz dlugo mam te diete to jeszcze niejedna poznam tutaj kobietke.
Dzisiaj kupilam sobie wasa chlebek, wiec wkoncu sprubuje jak to na mnie dziala. No wlasciwie ja zawsze moglam zjesc na sniadanko kromke chlebka i problemow w sumie z cukrem nie mam. Ale ostatni mialam po moim smaczku ze swieza bulka przygode i dzisiaj jak maz kupil to tylko ja powachalam:)))
A dzisiaj mialam b. dobre cukry tz po sniadanu 64 szybko cos wpakowalam w siebie zeby go podniesc, po obiadku 96 a po kolacji 100, fajnie oby tak jaknajdluzej.
Pozdrawiam niedzielnie, i zmykam do lozeczka.

reklama
No dziewczyny - tak szybko piszę, bo o 6 rano nowego czasu odeszły mi wody. Już na pewno jadę. Biegnę się wykapać i jade na porodówkę. Trzymajcie kciuki, oby wszystko ok z małym było.

AgaS - ale ty masz fajne te cukry :) brawo - to możesz jeść i jeść - co do swiąt to moze bardziej by mnie cieszyly gdybym mogla je świętować a nie tylko popatrzec na te rarytasy....

eaemilia - trzymamy kciuki trzymamy :) powodzenia i prędkości odrzutowca życzę:-)

Eaemilia trzymam kciuki.
Czy ma ktoś kontakt do emili?

Emka warzywa na patelnie przy diecie kamiącej matki? Pewnie stąd te kolki. Emka jeżeli dziecko ma kolkę to preparat na kolke nie podaje sie w momencie kiedy dziecko już płacze. Podaje się przez cały czas. Ja miałam infacol ale nie polecam.

Assica nie szczepiłam na rotawirusy, zastanawiałam się długo na tym i zdania są bardzo podzielone. Nawet zdania lekarzy. Przeczytałam na internecie , że skutki uboczne rszczepionki na rota jest coś z jelitami.
Wczoraj oglądałąm w pytaniu na śniadanie o szczepieniach dodatkowych to jak najbardziej szczepić , tylko, że ja wolalam zaszczepić na rota a wiekszość mówi że ważniejsze są pneumokoki.
Narazie nie szczepie, tylko obowiązkowe kupuje skojarzone. 1-a szczepionka kosztowałą 180zl, a 2-a 110. I ponoć wszystkie już po 110

wczoraj nie karmilam bo nic mi nie lecialo :/ :(
czyli podawac srodek przed kazdym jedzeniem ??
bez sensu bo kolki nie sa zawsze po kazdym am tylko ze 2-3 razy na dobe..

No dziewczyny - tak szybko piszę, bo o 6 rano nowego czasu odeszły mi wody. Już na pewno jadę. Biegnę się wykapać i jade na porodówkę. Trzymajcie kciuki, oby wszystko ok z małym było.

Eaemilia - powodzenia i szybkiego porodu:tak:

tak w ogóle to sie witam w ten niedzielny poranek - po wczorajszym grillu cukry ok więc się cieszę, że przynajmniej co jakiś czas przyjemność mnie nie ominie;-)
Majka - masz rację ze świętami - w poniedziałek przychodzi do nas siostra mojego M i jakies ciasto muszę upiec a jeść nie będę mogła - przykre:-(

u nas zimno i deszczowo, ale Wam życzę miłej niedzieli

Cześć dziewczyny !!!
Wreście mam dostep do neta w domu :)
Ja od 3 dni dostaje bóli i skurczy brzuch twardnieje co chwila a Mały słabiej sie rusza. Własnie weszłam pod prysznic i jakoś bóle zamilkły teraz zaczyna znowu ćmić, a już wolałabym żeby zabolało porządnie i żeby było wiadomo co i jak a nie tak sie męczyć co jakiś czas i zastanawiać czy to juz.
Cukry spoko ostatnio nie mam wogóle apetytu więc nie cierpie że musze sobie odmawiac.
Pozdrawiam w tą sloneczną niedziele:)

reklama
AgaS - ale ty masz fajne te cukry :) brawo - to możesz jeść i jeść - co do swiąt to moze bardziej by mnie cieszyly gdybym mogla je świętować a nie tylko popatrzec na te rarytasy....

eaemilia - trzymamy kciuki trzymamy :) powodzenia i prędkości odrzutowca życzę:-)
Wiesz ale ja mierze 2 godz. po posilku:)))))))))):-D wiec mam troch wiecej czasu na zbicie, a tak na marginesie po bulce cieplutkiej w tamtym tyg. mialam kolo 200 echhh bylam w szoku wiec teraz tylko je wacham:):-) i tak chyba juz zostanie do konca ciazy. Ja w poprzedniej ciazy tez mialam niby ladne te cukry ale jak wybil 24 tydz. to musialam zaczac brac lekarstwa na obnizenie, bo bylo coraz gorzej z dnia na dzien- pewno teraz tez tak bedzie ale ja sie do tego psychicznie przygotowalam- dobrze ze nie insulina, lekarstwa lepiej sie bierze:)

no eaemilia mam nadzieje ze juz jestpo wszystkim i mam dzidzie juz przy sobie:))):tak:

Do góry