reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

nie bede. dla mnie to marketing ;)
te kolki to tragedia..no ale podobno do 3 miesiaca wlacznie sa to dam rade ;)
tata kupi w nocnej infacol by byl pod reka ;)
Polka dzis kupki nie robila ale to podobno nic zlego..

Ostatnia edycja:
reklama
Ja pytałam położnej więc ona stwiedziła że chyba jednak mała na razie nie ma kolek, oby jak najdłużej...
moja tylko czasem narywa mi cyca i potem płacze ale da się ją uspokoić.....najlepiej jak tata w pobliżu.....mam wrażenie że to jakiś zaklinacz dzieci......razem usneli na podusi......ooo już się budzi...

haha
widzisz jaki zaklinacz ;p
twoja sie obudzila moja zasnela wkoncu po ponad 4h nie spania :D
kolki latwo rozpoznac.. prawie jak porod :D
dzis 5 tyg. łojeju ! nie zaczynam tego tematu bo juz mam dreszcze !

Eaemilia - to co ile masz mieć te skurcze, by lekarz stwierdził, że to już??? podobno z drugim dzieckiem to szybciej idzie a nie wolniej:szok: a na katar to lekarstwa nie ma - tylko sól fizjologiczna lub woda morska do płukania nosa - trzeba przeczekać 7 dni;-)
Emka - zgadzam się z Eaemilią, że waga z anoreksją nie idzie w parze - tzn. idzie, ale tylko w kontekście utraty wagi - duży spadek nawet jak jest waga dostosowana po nim do wzrostu to już organizm odczuwa jak anoreksję. Mam nadzieję, że zaczniesz jeść, bo Cię tu straszymy na wszystkie strony;-)
Aasica - ja też staromodna, bo kartki wysyłam:tak: jakos uważam, że to miły zwyczaj

dobrej nocy

Mam pytanie dla rozpakowanych mamusiek, powiedzcie mi czy rodziłyście w szpitalach w których pracuja wasi lekarze prowadzący? bo ja wczoraj mojego uświadomiłam że chce rodzic w innym szpitalu bo w tym w którym on pracuje tylko on jest normalny a cała reszta z ordynatorem na czele to ludzie którzy pomylili zawód i powinni lepiej rowy kopać a nie opiekować się rodzącymi kobietami a tym bardziej noworodkami :no::no:

Dziewczyny! Ja sadomaso nie jestem :-) ta szpileczka to tylko w ramach testu jednorazowo poszła w ruch bo to dziwne, nie czuć jak się drapię po brzuchu i tak jakoś mi przyszło do głowy nie wiem skąd. Dzisiaj z tym czuciem już jakoś lepiej ale nadal słabo.

Czy mam twardy brzuch? Nie cały czas ale przez ostatnie dni młody wypina się jak diabli. Wczoraj prawie przez niego chodzić nie mogłam! Dzisiaj już się tak nie wypinał ale coś mi się stało nie wiem z miednicą? kroczem? czy czym bo każde wstawanie z łóżka/krzesła kończy się niecenzuralnymi słowami i łzami w oczach tak mnie boli. Jak pochodzę tak 10-15min jest lepiej ale jak usiądę na choćby 5min to ryczę z bólu przy wstawaniu. Większość dnia z związku z tym przespałam, pod wieczór na godzinkę połazić po sklepie pojechaliśmy z M ale jak wróciliśmy to ból powrócił :/. Mama mnie dzisiaj straszyła, że to może być już jak zobaczyła jak próbuję iść ale do tej pory nic. Na ostatnim KTG "linia skurczowa" była na poziomie 10-15% więc lipa, że się tak wyrażę.

Moim cyckom się chyba coś pomyliło bo kurcze koło 2 w nocy się dzisiaj obudziłam i jakbym z pół litra wody na siebie wylała! Półprzytomna byłam ale skumałam o co chodzi, zapaliłam lampkę nocną ale podczas, kiedy przez 15min usiłowałam wstać z łóżka zasnęłam znowu... obudziłam się po 30 minutach i znowu pociekło taką ilością jak nigdy... ja chcę Filipka, one chcą Filipka, Tatuś chce Filipka a Filipek wyłazić nie chce i pokarm się marnuje :p i jaka tu sprawiedliwość?

reklama
agga wspołczuje - dobrze ze sie odezwałaś bo juz podejrzewałam ze nadeszła pora na ciebie - sama nie wiem co bym zrobila z takimi bolami ... moze to faktycznie juz lada moment? :)

Do góry