reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ja wazylam 60 i mam 170
w ciazy 170 i 84 hahaha
teraz 170 i 67
:)
probuje sciagac co jakis czas ale nic nie leci :/ tzn slabiutko..
herbatki pije HIPPA

mozliwe zebym dostala spowrotem okres juz ? plamienia pologowe skonczyly mi sie 3 tyg temu a dzis znowu mi polecialo. to chyba juz okres prawda ?

i jeszcze pytanko.. pigulek jednoskladnikowych jest 28 czy tez bierze sie je z 1 dniem okresu czy obojetne kiedy ? :)

Ostatnia edycja:
reklama
emka - anoreksja nie zawsze idzie w parze z wagą. Moja ciocia miała anoreksję przy wadze 93 kg i wzroście 174 cm. Weź się za siebie !!!!! Postaw sobie obok łóżeczka małej coś na przekąszenie i podjadaj w biegu. Z tym poleciało - to już pierwsza miesiączka poporodowa.

Mi już stan podgorączkowy przeszedł, ale katar :no::wściekła/y: - kurcze co mam z nim zrobić aby szybko przeszedł. Kichawę mam już całą czerwoną i tak bolącą... :wściekła/y: Chciałabym, się troszkę podleczyć, żeby na porodówce im już na drabinkach nie paść :angry:.

witam drogie panie :)
dzisiaj miałam w szkole rodzenia zajęcia z laktacji i karmienia dzieci wiec chciałam się na gorąco podzielić informacjami - i proszę nie odbierajcie tego ze sie wymądrzam ;-)
jeżeli chodzi o dietę matki to owszem ma byc delikatna ale to w pierwszych tygodniach - później, czyli to juz do was mamy :) możecie wprowadzać do swojej diety co tam tylko chcecie i macie tylko obserwować dzieci czy nie grymaszą albo czy kupki są ok:) a te kolki o których pisałyście to wychodzi ewidentnie jakiś składnik waszej diety który dziecku nie leży (o zgrozo bardzo często to jest nabiał) :tak:
co do laktacji to właściwie najlepszym lekiem jest jak najczęstsze przykładanie dziecka do piersi (nawet jeżeli oznacza to trzymacie dziecka prawie przez cały dzień na cycu a przy odciąganiu ważne żeby całą pierś opróżniać :) ) co do herbatek to była polecana herbatka i kawka dla matek karmiących "bocianek " (chociaż i tak mowa była o tym ze raczej wszystkie te trunki pełnia role placebo, a na produkcje mleka najlepiej wpływa relaks:) - ok, proszę mnie za te uwagi nie zbombardować :szok::szok::szok:

a teraz cos o mnie :happy2: jak zawsze głodna i z ochotą na coś słodkiego - jednak trzymam się dzielnie i cukry dają radę :happy2:
Andzia_S - to ja się chętnie zamienię z tobą na te normy.... :tak::tak::tak::tak:wtedy to i ja budyńku bym pojadła.... mniam.... ihihh :happy2:
eaemilia - na katar to ja ci jedynie moge polecić chrzan i płukanie nosa solą fizjologiczną - mi na jedno plukanie schodzi jedna mala buteleczka - w połączeniu jednego z drugim na pewno szybko sie uporasz :happy2:

Witam słodkie.

eaemalia no już myślałam że może rodzisz.

Kurcze z katarem Ci nie pomogę bo u mnie jakoś sam przeszedł no i poza tym jak miałam mocniej to i tak już byłam na antybiotykach więc katar nie był u mnie taki mocny.

agga a nie masz twardego tego swojego brzuszka????moze inaczej odczuwasz jak się stawia....w końcu każdy przeżywa to inaczej....ale nie kłuj się:szok:

majka z tym relaksem aż poplułam monitor -tak parsknęłam że śmiechu:-p
Dobre, dobre.
Ciekawe tylko czemu akurat polecała Bocianka--u mnie nigdzie w aptekach nie ma.

emka a przykładasz Pole do cycusiów choć na chwilę czy lecisz tylko na laktatorze???

AgaS
. dobrze że się pojawiłaś bo już chciałam dziś pytać o Ciebie.
A jak się czujesz??odpoczywasz więcej??

Gabrielka ja mam zestaw 40 jaj w lodówce i dziś zasiałam rzeżuchę-baaardzo wcześnie:zawstydzona/y: no i byłoby tyle ..aaa koszyczek nowy sobie sprawiłam......i kartki na święta dziś wysłałam-bo taka staromodna jestem i lubię kartki wysyłać i pisać w nich wiersze a raczej kopiować od znanych:-p
No i tyle jeśli chodzi o święta.

A co do cukrów to tylko zdąrze zmierzyć na czczo, potem nawet o tym nie pamiętam.

Assica ja też jestem staromodna bo zawsze wysyłałam kartki, a na te święta zapomniałam. Dobrze, żę przypomniałaś, koniecznoe muszę to zrobić w poniedziałek.
Aemelia maść majerankową mogę CI polecić na katar, zawsze lepiej się po niej oddycha.

Emka miałam pytać o to co Assica Ty przystawiasz Pole do piersi?

aasica -ja już sama nie wiem czy rodzę czy nie rodzę :confused:. Przy moim pierwszym, ale wywoływanym dzidziusiu - to ze skurczami 30 % biegałam po porodówce, skakałam na piłce i nie wiem co jeszcze wyprawiałam. Teraz mam skurcze regularne co 15 min na 50 %, a tu mi gin mówi, że to jeszcze nie to. Brzuchol twardy jak kamień, dół ciągnie jak choleraka i .... Ten mój lekarz chyba chce żebym jednak na 1 kwietnia urodziła. :-D

agga - Ty to chyba sadomasochistka jesteś :crazy: kłóć się po brzuchu :no: zlituj się bo aż mi ciarki przechodzą.

Ostatnia edycja:
Ciesze się że na coś się przydałam:-p

Gabrielka szczepiłaś na coś dodatkowo???

Bo ja chyba zostanę na tych obowiązkowych bo za dużo się nasłuchałam:baffled:

Dziewczynki a Wy ?? jak tam ze szcczepienami??

aemalia a boli Cię bardzo???
Mnie mówili że skurczy nie ma a tu nagle podobno się wszystko rozchulało....no ale mi wywoływali

Ostatnia edycja:
moja Polcia dzis pierwszy raz miala koleczke :/ 40 min ryku ! dalam koprowa i teraz spi. dzizas !
a co do cycka to przystawiam.. ale za kazdym razem odwraca glowe i zaczyna plakac :D

reklama
Do góry