reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Już jestem po wizycie i wszystko oki :-):tak: Niepotrzebnie sie tak stresowałam no ale jak same wiecie to jest silniejsze :baffled: W domu ciśnienie mam 110/60 a u gin 135/80 masakra jakaś :szok: Ale najważniejsze że z młodym wszystko ok:-):tak: Martwiłam się też że przez tą cukrzycę będzie dużo ważył ale ma ok 1400-1500g i gin powiedział że jest w sam raz :-) Następna wizyta za 24 dni

reklama
A ja za to nie mam czucia w brzuchu. Zapytałam ogólnie, może ktośsięspotkał z czymś takim bo próbowałam googlować to nic nie znalazłam. Tutaj też nie :(

Filipka czuję, tylko jak się drapię czy szpileczką się potraktowałam to nic nie czuję... dziwne to i niepokojące zarazem ;(

Emka musisz więcej jeść , żeby mieć pokarm. Mierzysz cukry?
Musisz się zorganizować, żeby znależć czas na jedzenie. Miałam tak samo - wszystko było ważniejsze niż jedzenie, ale wziełam się w garść i jakoś mi to szło.
Zmęczenie swoją drogą, od jakiegoś czasu na okrągło boli mnie głowa, biore tabl przeciwbólowe, ale ile można?
Assica rzecz\ywiście ten cukier był wysoki. A jak cukry po posiłkach?

Dzień dobry!
No i tak jak zapowiadali - słońca nie ma:no:

Majka - robię budyń z torebki, tak jak piszą na opakowaniu - pół litra mleka, nie dosładzam, ale kupiłam ten z cukrem - wczoraj po 2 godzinach cukier 98 (ja mam mieć po 2 godzinach 120, więc ok). Co do samochodu - sama daleko się nie wybieram - będę musiała sama jechać 9 kwietnia do lekarza - a tak to M mnie wozi - gdzieś czytałąm, że po 30 tygodniu nie powinno się samemu prowadzić, ale nie pamiętam dlaczego
Aureolcia - super wieści po wizycie:tak:
Agga - nie wiem, co z tym Twoim brzuchem, przykro mi nie pomogę, ale brzmi to okropnie, jak przeczytałam, że się szpilkami kłujesz i nic:szok:
Emka - kobieto musisz jeść więcej - wiem, że trudno zrobić jak sama w domu jestes, ale ustaw sobie może alarm w telefonie co jakiś czas przypominajacy, że czas na kanapkę

Dziś znajomi przyjeżdżają - mimo braku pogody grilla wszyscy juz spragnieni - więc pewnie dziś Was juz nie poczytam - miłego weekendu

a ja wam powiem ze zmeczona wogole nie jestem :D musze sie zorganizowac macie racje !
pokarmu prawie wogole. wczoraj tylko jedna 100 ale co sie dziwic skoro nic nie jadlam :/
to racja ze wszystko najwazniejsze. jak Polka usnie to albo pranie albo kurze albo tak jak teraz net ;p albo ksiazka..
w nocy nie spie prawie wogole a w dzien jak ona zasnie tez nie spie... chyba zbliza sie moj koniec ;ppp
a co do cukrow to nie mierze bo nie mam po czym ;) :((

Ostatnia edycja:
emka- Ty zacznij jeść bo wpadniesz w anoreksję i kto Ci będzie dziecko bujał ???
W piątek byłam u gina i na ktg skurcze regularne co 15 min do 50 %, już ich nie odczuwam, ale jeszcze nie kazał mi jechać. W poniedziałek znowu idę na wizytę. Nie pisałam, bo jestem przeziębiona i miałam wczoraj stan podgorączkowy i dzisiaj siedzę w domu (poza tym deszcz pada) i dalej się jakoś leczę).

reklama
Emka 67kilo przy jakim wzroście?
Pijesz herbatki laktatycjne? Jak często ściągasz pokarm?
Ja mam super książkę ale nie mam czasu jej czytać, zdecydowanie wolę naszą klasę hi hi

Dziewczyny jak p[rzygotowania do świąt? U mnie tragedia, od nowa wszystkie porządki muszę robić i najlepsze jest to , żeby mi się tak chciało jak mi się nie chce było by super.
Agga może zadzwoń do lekarza. Ja to bym już spanikowała.

Do góry