reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

my tez dzis wyjdziemy :) teraz spimy ja ogladam Malysza a potem wypadzik na dworek :)
wlasnie staram sie jesc wiecej. mimo ze nie mam ochoty :/ moze to cos da.. oby !
dzis obudzila mnie o 2 33 zasnela 3-28 i obudzila mnie o !!!!! 3-40 :o no ale potem o 7-40 :)
moja slodka kluseczka :D
Kuroslaw gdzie w warszawie chodzisz do pediatry ? my szukamy.. ale trzeba "na gwalt" bo trzeba niedlugo na szczepionke isc..

reklama
My już po spacerku.Mała spała ,ale też spała przed spacerkiem.

Megi jest w szpitalu.

Skurcze słabe cały czas 20%, a przy twardnieniu brzuszka to 47%.

Stwierdziłyśmy że maluszek czeka na prawdziwa wiosnę ;-)......

agga mnie mój podgolił na wtorek na wizytę u gin a w niedzielę rodziłam.....położna moja nie kazała się prędzej golić.....wiadomy byle żeby nie było Kate Busz ;)....ale pewnie co szpital to inaczej

Aga S co u Ciebie???bo jakoś dawno Cię nie było.....

a to 20% to sie wyswietla na ktg razem z tetnem dziecka ?
jak tak to ja od 4 rano mialam juz 40 a potem najnizszy 20 srednio 80 a max po 130 :D i tak 17 h :D
juz miesiac minal a ja przezywam nadal.. :/

agga mnie mój podgolił na wtorek na wizytę u gin a w niedzielę rodziłam.....położna moja nie kazała się prędzej golić.....wiadomy byle żeby nie było Kate Busz ;)....ale pewnie co szpital to inaczej

Aga S co u Ciebie???bo jakoś dawno Cię nie było.....
Ja Was czytam caly czas ale jakos sil mi brak do pisania:( Wczoraj po raz pierwszy zaczelam miec twardniecie brzuszka-eeechh, zawsze do 20 tyg. bylo dobrze a pozniej zaczynalo sie dziac i pewno teraz tez tak bedzie.:no:
W poniedzialek mam usg i wizyte, to zobacze co tam sie dzieje i czy juz nie zacezlo sie dziac:))
Pozdrwaiam wszystkie slodziutkie:))) Milego weekendu.

Drogie dziewczyny aż miło popatrzeć na te Wasze bobasy, sama słodycz:tak: Ja już ledwo daję radę tak się moja malutka rozpycha.
Piszę do Was bo tylko Wy wiecie jak sobie poradzić z następującym problemem. Dzisiaj źle się czuję, chyba bierze mnie jakieś przeziębienie. Doradźcie co w tej cukrzycy można brać? Kilka miesięcy temu jak byłam też trochę chora to piłam sok z malin, syrop domowej roboty od teściowej, miód. W tym wszystkim jest jednak sporo cukru. Co teraz mogę brać? Wypiłam co prawda szklankę wody z sokiem z malin ale boję się, żeby nie przesadzić. Pozdrawiam Was serdecznie.

marla: to chyba czosnek ci tylko zostaje z domowych sposobów :-) A tak na serio to nie wypowiadam się, bo chorowałam "przed cukrzycą" i leczyłam się tak jak piszesz
emka: najpierw byłam na wizycie patronazowej w mojej przychodni przy Ostrobramskiej i tam też zrobiłam szczepienie, ale mam też prywatnego pediatrę-alergologa na Gocławiu, do której chodziła moja koleżanka z trójką swoich dzieci, więc mam nadzieję, że jest najlepsza na świecie :-)
aasica: daj maluchowi spokój na razie -mój też tak je: 10 min ssania, 20 min drzemki na rękach i jak właśnie zaczynam myślec o odłożeniu go to się przebudza i rzuca na cyca wygłodniały. Niektóre dzieci tak mają i ja serca nie miałabym słuchać jego krzyku z głodu dla własnej wygody -taka ze mnie Matka Polka ;-) (Póki nie krzyczy to go próbuje zabawą przetrzymywać) A w nocy też mam za to spokój -na przwijaku nawet oczu nie otwiera tylko jęczy i wciswka sobie piąstkę z głodu do buzi i otwiera oczy dopiero jak mleko mu wpadnie do gardła :-D 10-15 min je i zasypia na nowo. Ostatnio nawet rzez dwie noce spał po 6 godzin! Już się ucieszyłam, ale potem znowu był cykl 2razy po 3 godziny a dzisiaj w nocy było 5 godzin. Może w końcu kiedyś się wyśpie :-)
Dałam dzisiaj na wszelki wypadek kupkę i mocz do analizy, czy to przelewanie to nie np. e.coli Sąsadka miała e.coli właśnie i bardzo pózno wykryli -maluch w szpitalu musiał wylądować z gorączką... trzymajcie kciuki za wyniki:tak:

marla83 no ja wlasnie po leczeniu.... katar mi zostal - ale poradzilam sobie -na wzmocnienie rutinoscorbin (2tabl. 3xdziennie) na odetkanie nosa chrzan i to jak najwiecej, jak juz mnie tak na maksa dopadlo to przez jeden dzien paracetamol bralam czyli 3 tabletki polecialy i na drugi dzien jeszcze jedna rano.... na gardlo Hascosept do psikania i na kolacje przed snem pilam herbate z duuuzą iloscią cytryny i łyżeczką miodu i tak ja sobie sączylam przez godzine bo mi strasznie cukry skacza wiec nie chcialam ryzykowac z wypiciem na raz no i jakos dalam rade :) a balam sie ze gorzej sie skonczy - zdrowka zycze

Kuroslaw ja przepraszam.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: teraz to mi glupio :sorry2: a co do cukrow na dwa tygodnie przed to pozazdroscic.... ahhh dzisiaj bylam w szkole rodzenia i byla mowa o diecie przy karmieniu.... a juz myslalam ze chociaz troche sobie odbiję :) teraz to na prawde nic mi nie wolno i ze smutkiem czytam jak pozostale dziewczyny z cukrzycami moga zjesc kanapki albo lody albo chociaz durny budyn :( no potem chociaz nabial bedzie dozwolony :)

gabrielka1308 jak robilas placki? poszukalam w necie i zrobilam taką kluche - jajko, lyzka twarozku, otreby owsiane i troche proszku do pieczenia - jeden placek to tak z lyzki stolowej ciasta - wyszlo plackow 6 z czego zjadlam dwa i cukier juz byl na granicy... rece opadają :)

ajjj dziewczynki powiem wam szczerze ze zjadlo by sie cos...... ehhhh tak po prostu wielkiego zeby sie najesc do syta - juz na mieso jajka i warzywa patrzec nie moge :szok::-D:-D ajajajaj... alez ja wam tu marudze :) sorki :)

reklama
Kuroslaw o jaki chodzi przelew? Czytam to co piszesz i nie wiem o co chodzi a już mi się lamka kontrolna zapaliła - czasami a może zawsze :) potrafię być przewrażliwiona.

Agga86 zaparcia u mojego synka, ale już dostałam nazwy co trzeba kupić i dzisiaj już pierwszy raz podałam i od razu kupa. :) a jaka radość była hi hi
Agga co do golenia to spróbuj golarką. Polecam. Ja jak szłam do szpitala to sobie wyobrażałam jak jestem ogolona , goląc się na qwyczucie ale myślę, że lekarze i położne są do tego przyzwyczajone.

Emka jedz więcej, jak patrzę na godzinę o której piszesz to Pola dba o mamę by miała pomalowane oczka jak tylko wstanie ( pod oczami):D

Ja już dzisiaj nie ściągałam pokarmu, może jeszcze wezme laktator do ręki, i herbatki nie pomagają i picie i jedzenie, dobrze, żę chociaż 3 miesiące karmiłam mojego szkrabika:)

Umyłam dzisiaj 6 okien i drzwi balkonowe, mam wrażenie, że kręgosłup mi zaraz pęknie. Moje szczęście zasnął w łóżeczku - coś niesamowitego :)

Agga86 a na kolki polecam sab simplex lub lafex.

Do góry