reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

my tez dzis wyjdziemy :) teraz spimy ja ogladam Malysza a potem wypadzik na dworek :)
wlasnie staram sie jesc wiecej. mimo ze nie mam ochoty :/ moze to cos da.. oby !
dzis obudzila mnie o 2 33 zasnela 3-28 i obudzila mnie o !!!!! 3-40 :o no ale potem o 7-40 :)
moja slodka kluseczka :D
Kuroslaw gdzie w warszawie chodzisz do pediatry ? my szukamy.. ale trzeba "na gwalt" bo trzeba niedlugo na szczepionke isc..

reklama
My już po spacerku.Mała spała ,ale też spała przed spacerkiem.

Megi jest w szpitalu.

Skurcze słabe cały czas 20%, a przy twardnieniu brzuszka to 47%.

Stwierdziłyśmy że maluszek czeka na prawdziwa wiosnę ;-)......

agga mnie mój podgolił na wtorek na wizytę u gin a w niedzielę rodziłam.....położna moja nie kazała się prędzej golić.....wiadomy byle żeby nie było Kate Busz ;)....ale pewnie co szpital to inaczej

Aga S co u Ciebie???bo jakoś dawno Cię nie było.....

a to 20% to sie wyswietla na ktg razem z tetnem dziecka ?
jak tak to ja od 4 rano mialam juz 40 a potem najnizszy 20 srednio 80 a max po 130 :D i tak 17 h :D
juz miesiac minal a ja przezywam nadal.. :/

agga mnie mój podgolił na wtorek na wizytę u gin a w niedzielę rodziłam.....położna moja nie kazała się prędzej golić.....wiadomy byle żeby nie było Kate Busz ;)....ale pewnie co szpital to inaczej

Aga S co u Ciebie???bo jakoś dawno Cię nie było.....
Ja Was czytam caly czas ale jakos sil mi brak do pisania:( Wczoraj po raz pierwszy zaczelam miec twardniecie brzuszka-eeechh, zawsze do 20 tyg. bylo dobrze a pozniej zaczynalo sie dziac i pewno teraz tez tak bedzie.:no:
W poniedzialek mam usg i wizyte, to zobacze co tam sie dzieje i czy juz nie zacezlo sie dziac:))
Pozdrwaiam wszystkie slodziutkie:))) Milego weekendu.

Drogie dziewczyny aż miło popatrzeć na te Wasze bobasy, sama słodycz:tak: Ja już ledwo daję radę tak się moja malutka rozpycha.
Piszę do Was bo tylko Wy wiecie jak sobie poradzić z następującym problemem. Dzisiaj źle się czuję, chyba bierze mnie jakieś przeziębienie. Doradźcie co w tej cukrzycy można brać? Kilka miesięcy temu jak byłam też trochę chora to piłam sok z malin, syrop domowej roboty od teściowej, miód. W tym wszystkim jest jednak sporo cukru. Co teraz mogę brać? Wypiłam co prawda szklankę wody z sokiem z malin ale boję się, żeby nie przesadzić. Pozdrawiam Was serdecznie.

marla: to chyba czosnek ci tylko zostaje z domowych sposobów :-) A tak na serio to nie wypowiadam się, bo chorowałam "przed cukrzycą" i leczyłam się tak jak piszesz
emka: najpierw byłam na wizycie patronazowej w mojej przychodni przy Ostrobramskiej i tam też zrobiłam szczepienie, ale mam też prywatnego pediatrę-alergologa na Gocławiu, do której chodziła moja koleżanka z trójką swoich dzieci, więc mam nadzieję, że jest najlepsza na świecie :-)
aasica: daj maluchowi spokój na razie -mój też tak je: 10 min ssania, 20 min drzemki na rękach i jak właśnie zaczynam myślec o odłożeniu go to się przebudza i rzuca na cyca wygłodniały. Niektóre dzieci tak mają i ja serca nie miałabym słuchać jego krzyku z głodu dla własnej wygody -taka ze mnie Matka Polka ;-) (Póki nie krzyczy to go próbuje zabawą przetrzymywać) A w nocy też mam za to spokój -na przwijaku nawet oczu nie otwiera tylko jęczy i wciswka sobie piąstkę z głodu do buzi i otwiera oczy dopiero jak mleko mu wpadnie do gardła :-D 10-15 min je i zasypia na nowo. Ostatnio nawet rzez dwie noce spał po 6 godzin! Już się ucieszyłam, ale potem znowu był cykl 2razy po 3 godziny a dzisiaj w nocy było 5 godzin. Może w końcu kiedyś się wyśpie :-)
Dałam dzisiaj na wszelki wypadek kupkę i mocz do analizy, czy to przelewanie to nie np. e.coli Sąsadka miała e.coli właśnie i bardzo pózno wykryli -maluch w szpitalu musiał wylądować z gorączką... trzymajcie kciuki za wyniki:tak:

marla83 no ja wlasnie po leczeniu.... katar mi zostal - ale poradzilam sobie -na wzmocnienie rutinoscorbin (2tabl. 3xdziennie) na odetkanie nosa chrzan i to jak najwiecej, jak juz mnie tak na maksa dopadlo to przez jeden dzien paracetamol bralam czyli 3 tabletki polecialy i na drugi dzien jeszcze jedna rano.... na gardlo Hascosept do psikania i na kolacje przed snem pilam herbate z duuuzą iloscią cytryny i łyżeczką miodu i tak ja sobie sączylam przez godzine bo mi strasznie cukry skacza wiec nie chcialam ryzykowac z wypiciem na raz no i jakos dalam rade :) a balam sie ze gorzej sie skonczy - zdrowka zycze

Kuroslaw ja przepraszam.... :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: teraz to mi glupio :sorry2: a co do cukrow na dwa tygodnie przed to pozazdroscic.... ahhh dzisiaj bylam w szkole rodzenia i byla mowa o diecie przy karmieniu.... a juz myslalam ze chociaz troche sobie odbiję :) teraz to na prawde nic mi nie wolno i ze smutkiem czytam jak pozostale dziewczyny z cukrzycami moga zjesc kanapki albo lody albo chociaz durny budyn :( no potem chociaz nabial bedzie dozwolony :)

gabrielka1308 jak robilas placki? poszukalam w necie i zrobilam taką kluche - jajko, lyzka twarozku, otreby owsiane i troche proszku do pieczenia - jeden placek to tak z lyzki stolowej ciasta - wyszlo plackow 6 z czego zjadlam dwa i cukier juz byl na granicy... rece opadają :)

ajjj dziewczynki powiem wam szczerze ze zjadlo by sie cos...... ehhhh tak po prostu wielkiego zeby sie najesc do syta - juz na mieso jajka i warzywa patrzec nie moge :szok::-D:-D ajajajaj... alez ja wam tu marudze :) sorki :)

reklama
Kuroslaw o jaki chodzi przelew? Czytam to co piszesz i nie wiem o co chodzi a już mi się lamka kontrolna zapaliła - czasami a może zawsze :) potrafię być przewrażliwiona.

Agga86 zaparcia u mojego synka, ale już dostałam nazwy co trzeba kupić i dzisiaj już pierwszy raz podałam i od razu kupa. :) a jaka radość była hi hi
Agga co do golenia to spróbuj golarką. Polecam. Ja jak szłam do szpitala to sobie wyobrażałam jak jestem ogolona , goląc się na qwyczucie ale myślę, że lekarze i położne są do tego przyzwyczajone.

Emka jedz więcej, jak patrzę na godzinę o której piszesz to Pola dba o mamę by miała pomalowane oczka jak tylko wstanie ( pod oczami):D

Ja już dzisiaj nie ściągałam pokarmu, może jeszcze wezme laktator do ręki, i herbatki nie pomagają i picie i jedzenie, dobrze, żę chociaż 3 miesiące karmiłam mojego szkrabika:)

Umyłam dzisiaj 6 okien i drzwi balkonowe, mam wrażenie, że kręgosłup mi zaraz pęknie. Moje szczęście zasnął w łóżeczku - coś niesamowitego :)

Agga86 a na kolki polecam sab simplex lub lafex.

Do góry