reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ano... :( moj organizm to jakis pogiety jest... sama nic z tego nie rozumiem i na prawde co jakis czas mam stracha i boje sie cos do ust wziac :( moja wyobraźnia przy tym jest straszna i juz widzialam jak przez ten skok moja corcia roooooośnie w brzuchu :) ... ehh ale co tam ... za jakis czas znowu sprobuje - moze to jednorazowy wybryk :)

reklama
oj Megi a tu w dwupaku nadal.. pewnie juz sie niezle meczysz ? :(

Pesel dostane listem za miesiac tj 16 kwietnia max :)

ile razy HIPPA na laktacje pijecie ? i ile tych kawek zbozowych mozna max ? :)

Witam słodkie.
Ja tak na momenta , bo mała wreszcie uśpiona.

Emka nie wiem ile można anatolek ja tak ze 4-5 wypijam.A herbatek pije ze 3 ale nadrabiam wodą min i w sumie wypijam 2-3l dziennie płynów.

Gabrielka no moja za to będzie w operze śpiewać .......sąsiadka z piętra niżej ją słyszy:szok::szok: i to nie dokładnie pode mną :szok::szok:.

Ale żeście mi smaka narobiły tymi warzywami.....tyle że z reguły trafiałam na warzywa co miały fasolkę, groszek...więc teraz nie jadam takich rzeczy:baffled:

A za budyniem to jakoś nigdy nie przepadałam

Ostatnio ciągle wcinam cini minis +otręby+siemie lniane+ płatki owsiane+sezam+mleko sojowe.

To pozostałość po ciąży...tyle że prędzej było bez cini minis

Megi co powiedział lekarz???

Kinia a Ty nogi do góry i leżeć.....

Ja tak sobie te nogi trzymałam często w górze----żołądek podobno ma być niżej----że małą kroplówką przyspieszali.

Zawsze warto spróbować.

Z naszego forum jedna z dziewczyn to nawet tak wyżej z nogami w szpitalu leżała bo jej podkładali jakieś klocki pod łózko żeby nogi były wyżej jak była na podtrzymaniu.....

Więc nóżki razem w górę i odpoczywaj co by maleństwo jeszcze sobie posiedziało

Aggga a Ty zgwałć sobie lepiej tego chłopa:).....Na końcówce to pomaga na poród a dokładnie plemniczki.......ja nie mogłam bo baktkterie były:/

Emka zauważyłam nowe zdjęcie to ze spacerku???

Ostatnia edycja:
to z domku :)
ja tez pije z 4-6 anatolek plus 2 herbatki plus ok 2 litrow wody to nawet ze 4 litry a i tak z cycow malo co leci. dzis to nawet w ciagu dnia mialam problemy zeby z 40 sciagnac ;/

u doktora bylysmy z ta sucha skorka i powiedziala ze nic sie zlego nie dzieje i ze nie ma sie czym przejmowac :) jutro Polcia miesiac konczy..
jak ten czas leci.. pamietam moja wizyte u lekarza jak sie dowiedzialam ze to 10 tydz ciazy ;) ahhh..

Mam kurcze pytanie, takie wstydliwe trochę dotyczące golenia się przed porodem. Generalnie chciałam się ogolić jak przyjdą pierwsze oznaki porosu ale... tak czytałam i czytałam i któraś z babeczek gdzieś pisała na temat zapalenia mieszków włosowych, że jest to bardzo uciążliwe podczas gojenia się ewentualnej rany po nacięciu. Piecze i w ogóle... Tak sobie pomyślałam, że każde golenie miejsc intymnych kończy się u mnie właśnie tym, niezależnie od metody (że mam mocne włosy to kremy do depilacji nie działają zupełnie więc to odpada). Działały w sumie plastry z woskiem ale teraz... raz, że to koszmarnie bolesne a dwa ograniczony dostęp uniemożliwi wykonanie 'zabiegu' :p - mam 130cm w brzuchu :szok: więc chyba rozumiecie ;)

Zastanawiam się, czy poprostu nie podciąć jedynie tych włosków i o reszcie niech decyduje położna. Tylko, czy nie będzie to wstyd? :baffled: Niby głupia sprawa, ale jak sobie przypomnę ostatnie golenie.... tydzień czasu okrakiem chodziłam tak bolało, a żadne zasuszanie ranek ni nic nie pomagało :no:

aasica gdybym była bardziej "ruchliwa" to napewno bym zgwałciła :p Ale teraz u mnie wszystko odbywa się w ślimaczym tempie, więc znaim zabrałabym siędo rzeczy to ów chłop zdąży ze 3 razy conajmniej uciec hehe :-D

Udało mi się zabić głód! Ugotowałam sobie razowy makaron, podsmażyłam kiełbaskę w kosteczkę i osobno zeszkliłam 3 cebule drobniuteńko pokrojone :-) Zjadłam solidną porcję tegoż makaronu okraszonego duuuuużą ilością cebulki i niewielką ilością kiełbasy - wyżerka jak za dawnych czasów a i cukier po godzinie 110 :D

Zaczęłam też pić tę herbatkę na laktację Hipp'a - w smaku bardzo fajna :tak: i planuję też udać się do jakiegoś zielarskiego po herbatkę z liści malin - ponoć przygotowuje ładnie szyjkę macicy do porodu i sam poród odbywa się szybciej. Słyszałyście może o takiej herbatce i o jej działaniu?

Uciekam do spanka :-) Życzę doobrej nocy, śpiących dzieciaczków a mamusiom oczekującym ładnych rannych cukrów^^

mozesz przyciac ;) z tego co ogladalam inne jak lezalysmy na sali niektore mialy poprzycinane haha ;)
ja sobie ogolilam nie mialam z tych problemow moze dlatego ze mialam 120 w brzuchu ;p
zapalenie tez mi sie na szcescie nie zrobilo a! i krocza nacinanego tez nie mialam ;p
o 4 rano minie miesiac od przyjazdu do szpitala i najgorszych 17 h mojego zycia ! :D

aasica: co do spania mluchow, to moj tez od poczatku uwazal, ze jest zbyt dorosly na psanie w dzien, ale na szczescie spal w nocy. W dzien to drzemki przy cycu -no i w zaleznosci ile ja wytrzymalam siedzac z nim na rekach -to spal po 15-max 30 min. Ale ryczy tylko jak sie domaga jesdzenia labo przewiniecia, b.rzadko marudzi bez powodu.
Na spacerach nie zawsze mi śpi, czasami jest histeria "czapkowa" przez 15 min i potem dopiero daje za wygraną i zasypia a czasami zasypia jeszcze zanim wyjadę na drogę. Za to zawsze w samochodzie zasypia jak aniołek. Przy werandowaniu nie spał nigdy :sorry2:
Emka: jak przeczytalam ile ty jesz to sie przerazilam: sprobuj moze jesc czesciej i zobacz co z tym mlekiem... :confused: Szkoda zebys stracila tak szybko, no ale zdarza sie...
Twoja małam dziś kończy miesiąc a mój synek dwa :-)
majka: pop ierwsze: nie wszytskie cieżarne mają córeczki :-) po drugie: wcale nie zwariowałąś -ja też się kłułam jak głupia po każdym posiłku a nawet głupiej przekąsce :-) po trzecie: mi bardzo spadły cukry przed porodem i szalałam wtedy z czekoladą z automatu i batonikami (byłam w szpitalu 2 tyg. i nudziło mi się;-))

Dla pytających o masci na brodawki: już zdwóch profesjonalnych źródeł (położna i ginekolog) dowqiedziałąm się coby Aphtin'em smarować (to na pleśniawki dla dzieci i nie trzeba zmywać), więc zaopatrzcie się w niego. MOja gin oprócz tego Linamaga poleca -jeszcze nie próbowałam. Prawą brodawkę mam tak wyssaną, że mi się czasami po karmieniu robi biała na końcu i wtedy boli...

Daję Gabikowi Infacol a i tak mu sie przelewa w kiszkach przy karmieniu... bidulek...

reklama
witam słodkie.

Kurosław no to dobrze że płacz przechodzi po 15min na spacerku.
My dziś się wybieramy.

Moja robi tak pije 5 min i zasypia na 20-30-min po czym budzi sie z płaczem bo znowu chce cyca.

Już nie wiem co robić:baffled::baffled:....jak zaśnie na dłużej to potem pije 25 min---wtedy wiem że będzie ładnie spała.....nie umiem jej przetrzymać na dłuższą przerwę z tym karmieniem.

Dobrze że wnocy śpi ładnie i dłużej pije.....

Jak myślisz mam ją przetrzymać???

Ciekawe jak tam Megi..................bo się nie odezwała od lekarza:confused:

Do góry