reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Emka witaj spowrotem :D Fajnie, że już jesteście z Polą w domku no i fajnie, że na ofrum wróciłaś^^

Dziewczynki, co do tego kina zdecydowałam, że pójdę - rzeczywiście i trochę rozrywki dla mnie, a i mały niech już w brzuszku się przyzwyczaja, że będzie chodził z nami^^

Cukry dziwacznie ostatnio... rano i w przeciągu dnia bardzo ładne bez względu na to co zjem (parówki, chleb, słodycze, jajka itp) a na wieczór głupie skaczą też bez względu na to co zjem - chyba przestały mnie lubić i w ogóle się nie słuchają :/ Mam nadzieję, że bunt im się szybko odwidzi bo zdaje się, że takie wieczorne codzienne skoki nie są zbyt dobre dla Filipka :-(

Filipkowi chyba też się nie podobają, bo się około 1 kręcił bardziej niż zwykle i za każdym jego przekręceniem miałam wrażenie, że albo popuszczam albo jakieś wody mi wyciekają :-p. Zdaje się, że przez to jgo nadmierne kręcenie się boli mnie dzisiaj spojenie, każdy krok to rwąco-kłujący ból przy spojeniu. Wredny maluch :-)

aureolcia jeśli gin nie mówi, że coś jest nie w porządku to zdaje mi się, że nie ma się co martwić :) Niby waga w 26tc powinna wynosić ok. 800g ale jak wiadomo różne źródła podają inaczej. Moj synek na początku 34tc ważył 2500g i wszyscy mówili, że mało podczas, gdy pani która robiła usg w szpitalu powiedziała, że wszystko jest w porządku i tego się trzymam :)
Co do wagi w ciąży, z tą też jest różnie. Nie mówię z własnego doświadczenia ponieważ to moja 1 ciąża ale z tego co czytałam, niektóre kobiety tyją 30kg a niektóre bez szkody dla dzidziusia odżywiając się prawidłowo i nie głodząc nie tyją wcale. Dla przykładu moja mama pod koniec ciąży ważyła o 7kg więcej niż przed, a po porodzie była szczuplejsza o bodajże 4 czy 5kg niż przed ciążą i ja urodziłam się cała i zdrowa a i mamy zdrowie też było bardzo dobre :)

Jeżeli chodzi o mnie, to po przejściu na dietę schudłam około 5kg. Jak gin to zobaczyła to z przestrachem się zapytała, czy się aby nie odchudzam :D

aureolcia teraz zuważyłam w Twoim suwaczku, że waga to 500-700g, moje źródło podaje 800g, później sprawdzę jeszcze w mądrej książce ;-) ale jak widzisz co źródło to inna waga. Tak samo z tymi centymetrami - u Ciebie w suwaczki 35cm, a moje źródło podaje ok. 30cm.
Przede wszystkim się nie martw :-)

Ostatnia edycja:
Witam słodkie mamusie:-)

emka to szybkiego powrotu do zdrowia dla ciebie i Poli:-)
Zaglądaj do nas czasami i pisz jak cukry u Ciebie po porodzie?

Ale tu cisza:-(

Tak długo mnie nie było że aż się Emka rozsypała wreszcie - no gratuluję :) a tak biedna narzekała że jeszcze tyle czasu przed nią.

siemano ;)
ja naturalnie probowalam od 4-30 do 21 30
ostatecznie cesarka :/ :) troche sie nameczylam bo przez te 17 h mialam skurcze regularne i wysokie :|
ale juz ok ;)

Hej dziewczynki, byłam dzisiaj u diabetologa i był bardzo zadowolony z moich wyników więc jak narazie insulina mnie ominęła :-):tak: Aaaa i dowiedziałam się w końcu jakie mam normy: na czczo 110 a godzine po jedzeniu 140 :tak::-)

emka! Witaj po drugiej stronie lustra! :-D Stęskniłam sie za Tobą :tak:
Maria: jak tam twoje karmienie i kolki? Też cię strasznie długo nie było! Robiłaś już glukoze?

reklama
Hej dziewczynki, byłam dzisiaj u diabetologa i był bardzo zadowolony z moich wyników więc jak narazie insulina mnie ominęła :-):tak: Aaaa i dowiedziałam się w końcu jakie mam normy: na czczo 110 a godzine po jedzeniu 140 :tak::-)

aureolcia
To super że wyniki zadowalają twojego diabetologa, a co do norm to sama widzisz każdy prawie ma inne nie rozumie tego kompletnie:no:

Maria właśnie jak tam kolki poinformuj nas co i jak i dokształć:-):-):-)

Kurosław a ty już robiłaś glukozę po porodzie?

Ja mam już skierowanie od mojej diabetolog na obciążenie glukozą 75g i mam zrobić to badanie między 6 do 12 tyg po porodzie.Pytałam jej również czy po porodzie mam mierzyć cukry a ona na to że "a po co ma się pani denerwować niepotrzebnie" wyniki zawsze są wysokie po porodzie i w odpowiednim czasie się unormują.:-)

emka to trochę musiałaś się namęczyć w tych bólach:szok::szok::szok: ale dobrze że wszystko ok z Tobą i Polą.

Ostatnia edycja:
Do góry