reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

no szok normalnie:szok::szok: na śniadanie chyba chleba nie zjem już kaszy gryczanej zjem i zobacze. to tez tak mizerniutko z tym tyciem, ale właśnie najważniejsze że dzidzia rośnie. ja 3 marca ide na usg i też zobaczę jak tam mała się ma:-) a jeżeli do końca tyg nie unormuje tego cukru to podjade na karowa i tak musze odebrac posiew.

reklama
właśnie też tam zamierzam na ktg jeździć od 34 tyg, ja jeszcze czekam na usg i wtedy zaczne kompletować bo chce potwierdzic czy bedzie Milenka czy Dawid:-) a nie orientujesz się jak to jest z tym ktg? w jakich godz mozna tam przyjechac i czy w soboty tez? bo mi tylko powiedzieli zeby w 33 tyg zadzwonić i się zapisać.

Ja przeraziłam sie tą moja waga 3 kg do tyłu ale na karowej powiedzieli mi ze to normalne ze niektóre laski nawet 5 , 7 lub 10 kg tracą na wadze ja juz grama tłuszczu nie mam:-)tylko brzus rosnie :-)hemoglobinke troche mam niską 10,9 po ostatnim wyniku wczesniej miałam 11,3 i to mnie bardziej martwi:-(

no szok normalnie:szok::szok: na śniadanie chyba chleba nie zjem już kaszy gryczanej zjem i zobacze. to tez tak mizerniutko z tym tyciem, ale właśnie najważniejsze że dzidzia rośnie. ja 3 marca ide na usg i też zobaczę jak tam mała się ma:-) a jeżeli do końca tyg nie unormuje tego cukru to podjade na karowa i tak musze odebrac posiew.

właśnie też tam zamierzam na ktg jeździć od 34 tyg, ja jeszcze czekam na usg i wtedy zaczne kompletować bo chce potwierdzic czy bedzie Milenka czy Dawid:-) a nie orientujesz się jak to jest z tym ktg? w jakich godz mozna tam przyjechac i czy w soboty tez? bo mi tylko powiedzieli zeby w 33 tyg zadzwonić i się zapisać.

Jeszcze sie nie orientowałam jak to jest z tym ktg zadzwonie za 2 tygodnie sie dowiem mi bardziej pasuje wekend bo mąz mnie zawiezie a tak tramwajem musiałabym sie telepac a nie bardzo mi sie chce .

a pokazywałaś swojemu gin tą hemoglobine? znając życie pewnie wszystko jest wporządku więc nie zadręczaj się tym za bardzo. ja osobiście też bym wolała sobote bo ja to mam kurs długi najpierw autobus później przesiadka. wiec co tydz tak się bujać to przerąbane.

Ja przeraziłam sie tą moja waga 3 kg do tyłu ale na karowej powiedzieli mi ze to normalne ze niektóre laski nawet 5 , 7 lub 10 kg tracą na wadze ja juz grama tłuszczu nie mam:-)tylko brzus rosnie :-)hemoglobinke troche mam niską 10,9 po ostatnim wyniku wczesniej miałam 11,3 i to mnie bardziej martwi:-(
a jakie masz normy bo u mnie sa 12,0 do 15,0.

ojjj manadarynki odradzam. mi cukier wzrosl po 1 mandarynce o 20 az. ale mozesz sprobowac ;) tak samo jak probowalam z ziemniakami :) dziewczyny mowili ze nie moga a ja moglam i jadlam po 4 w obierkach wieczorkiem do filmu np i cukier byl dobry :D a jesli chodzi o to co "niezdrowe" to lepiej nie jedz i trzymaj sie diety. nie przytyjesz. ja sobie pozwalam i mam od grudnia do teraz tj 2,5 miesiaca 10 kilo do przodu mimo diety dla cukrzykow ;)

ps
siedze teraz przed kompem i nagle mokro.. znowu te wody. i tak mnie boli jak w okresie. oby dzis na czerwono sie nie zabarwily bo jestem sama do 22 :||||||||||| :)
Ty tu nie strasz kurde bo jak Ci pomożemy:szok::szok::szok: ja to nie wiem właśnie jak to jest z tymi bólami i wodami i wogóle nie wiem jak poznam że to już. Emka Ty jak chcesz rodzić poczekaj na męża i dopiero wtedy możesz a teraz zagadaj z Polą żeby tam grzecznie siedziała

a jakie masz normy bo u mnie sa 12,0 do 15,0.

u mnie norma tez taka jak u Ciebie ale moja ginka mowila ze dla ciezarnych akceptuję sie norme od 11 wiec moze nie bedzie tak żle da mi pewnie jakies zelazo a dla świetego spokoju zrobie jeszcze raz wyniki przed samą wizytą za 1,5 tygodnia.
Ja całą ciąze mam w granicach 11,9 -11 wiec nisko a łykam witaminy i teraz dieta urozmaicona w zielone .

ja tez nie wiem jak to jest z tymi bolami ;)
ale podobno skurcze to takie jak bol w trakcie okresu. wiec mam cos takiego :D
w piatek na ktg pojde to zobaczymy czy cos juz jest faktycznie ;)
co na obiad jemy dziewuszki ?
ja ryz warzywka i tyle ;)

reklama
o masz to ciężko wyczuć w takim razie:szok:
ja planuje rybke, kasze gryczana i kapustę kiszoną. ryżu na razie nie tykam bo się boję już jeden dzis wynik pod 180 mi wystarczy

Do góry