reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Na razie za bardzo się boję, że przez moje łakomstwo coś mogłoby się stać malutkiej. Ja jeszcze nawet nie byłam na wizycie na Karowej, dopiero jutro idę. Zresztą, gdybym się odzwyczaiła od słodkości to tylko na dobre by mi wyszło :-)
hmmm zjadłabym tiramisu - pomarzyć dobra rzecz...

reklama
emka 0402 zazdroszczę Ci, że ty już na końcówce jesteś i nie długo zobaczysz już Polę. Mam nadzieje, że lekko i szybko się rozpakujesz

Z tymi słodkościami to pewnie masz rację, jak tylko opanuję te cukry to pewnie zacznę sobie pozwalać na słodkości. Najbardziej mi brakuje mandarynek, które pochłaniałam kilogramami dosłownie, czasem zamiast obiadu :-).

Madzia ja tez jestem z karowej o cukrzycy dowiedziałam sie w 25 tygodniu i zanim unormowały mi sie wyniki minął jakiś czas ale miałam w pierwszym tygodniu diety trzy skoki 145, 153, 162 i pojechałam na karową powiedzieli mi że błąd dietetyczny jak jadłam to samo :-) doktorka powiedziała mi ze tak moze sie zdarzyc jakis skok na pare dni. Na czczo tez nie mogłam sobie poradzic ale jakos dałam rade i teraz 83-93 ostatnią kanapke jem ok 21.30. Wyeliminowałam w ogóle słodycze kusi ale co zrobic jem duzo różnych sałatek odkryłam ostatnio z pekinskiej ogórka dorsza wedzonego lub kurczaka tez wedzonego mniam, :-)
Jem o stałych porach ostatni skok 143 zdarzył mi sie pare dni temu a tak przez 12-13 dni . U mnie to tak jest zazwyczaj po posiłkach 110-120 . Ty na pewno tez dasz rade aha i stres sprzyja skokom przynajmniej u mnie :-)wiec w wekend jak spedzam cały z mezem to zazwyczaj mam skoki :-Dciekawe czemu:-D
Jak masz pare dni ten sam pomiar powyzej normy to pojedz i skonsultuj bedziesz spokojniejsza.
Uffff ale sie rozpisałam:-)pozdrawiam Wszystkie Mamuśki :-)

Dzięki Ci Doris za wsparcie i słowa otuchy, ja za porada dziewczyn jem ostatni posiłek do godz 21.15 nic nie podjadam w nocy wczoraj było pieknie 78 na czczo odstawiłam mleko do ostatniego posiłku i jem jedną kanapkę z wędliną, plasterkiem sera żółtego i pomidorkiem wczoraj super a dziś zonk, przed wczoraj jadlam ciasteczka i bylo dobrze a teraz mi zaszkodzily? i czy wogóle mogły jak zjadłam je przed 16?
właśnie na 8 pomiarów na czczo mam do d... 6 pomiarów, po śniadaniu 4 na 7 zle,po obiedzie bajka:-) bo kolacji też super tylko jeden zly.

a co do mężów i partnerów:-):-):-) to weekendowe pomiary mam też kiepskie sobota każdy pomiar za wysoki, niedziela pół na pół ale te dobre też na górnej granicy:-):-):-)

ojjj manadarynki odradzam. mi cukier wzrosl po 1 mandarynce o 20 az. ale mozesz sprobowac ;) tak samo jak probowalam z ziemniakami :) dziewczyny mowili ze nie moga a ja moglam i jadlam po 4 w obierkach wieczorkiem do filmu np i cukier byl dobry :D a jesli chodzi o to co "niezdrowe" to lepiej nie jedz i trzymaj sie diety. nie przytyjesz. ja sobie pozwalam i mam od grudnia do teraz tj 2,5 miesiaca 10 kilo do przodu mimo diety dla cukrzykow ;)

ps
siedze teraz przed kompem i nagle mokro.. znowu te wody. i tak mnie boli jak w okresie. oby dzis na czerwono sie nie zabarwily bo jestem sama do 22 :||||||||||| :)

Ostatnia edycja:
Dzięki Ci Doris za wsparcie i słowa otuchy, ja za porada dziewczyn jem ostatni posiłek do godz 21.15 nic nie podjadam w nocy wczoraj było pieknie 78 na czczo odstawiłam mleko do ostatniego posiłku i jem jedną kanapkę z wędliną, plasterkiem sera żółtego i pomidorkiem wczoraj super a dziś zonk, przed wczoraj jadlam ciasteczka i bylo dobrze a teraz mi zaszkodzily? i czy wogóle mogły jak zjadłam je przed 16?
właśnie na 8 pomiarów na czczo mam do d... 6 pomiarów, po śniadaniu 4 na 7 zle,po obiedzie bajka:-) bo kolacji też super tylko jeden zly.

a co do mężów i partnerów:-):-):-) to weekendowe pomiary mam też kiepskie sobota każdy pomiar za wysoki, niedziela pół na pół ale te dobre też na górnej granicy:-):-):-)

No widzisz od razu lepszy humorek:-)widze ze jestes w tym samym czasie ciązy co ja na kiedy masz termina ? ja 18 kwietnia wybrałas juz szpital?

171 po śniadaniu:szok::szok::szok: drugi pomiar 175:szok::szok::szok: i po czym po jednej kanapce z wędliną i z ogórkiem zielonym. ja już chyba nic nie włoże do ust:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
z wagą to mi nie zależy bo wolałabym przytyć niż chudnąć, na 182 wzrostu ważyłam 69kg na początku ciąży a miesiąc temu raptem 77kg.

:-):-):-) Doris ja na 16 kwietnia z usg a z om na 21 kwietnia:-) wiesz co tak się zastanawiałam karowa inflancka albo brudno i już sama nie wiem ze względu na dobry oddział dla noworodków skłaniam sie ku karowej. a Ty wybrałaś? może się tak stanie że się spotkamy między parciami a wyklinaniem swoich lubych co nam zrobili:-):-):-) masz już coś zakupione przygotowane i wogóle na jakim etapie jesteś? bo ja to nic nie mam tylko ciuszki co moja Milenka podostawała od rodziny:-):-):-)

171 po śniadaniu:szok::szok::szok: drugi pomiar 175:szok::szok::szok: i po czym po jednej kanapce z wędliną i z ogórkiem zielonym. ja już chyba nic nie włoże do ust:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
z wagą to mi nie zależy bo wolałabym przytyć niż chudnąć, na 182 wzrostu ważyłam 69kg na początku ciąży a miesiąc temu raptem 77kg.

OOO Madzia ale skoczyłas moze chleb wyeliminuj ja nie moge chleba zadnego wasa daje rade tylko.
Ja do 25 tygodnia z 61 kg na początku ciązy skoczyłam na 66 a potem przez miesiac na diecie 3 kg do tyłu teraz waga mi sie zatrzymała, ale najwazniejsze ze dzidzius rosnie i ma sie dobrze za tydzien mam usg w 32 tygodniu zobaczymy.

reklama
:-):-):-) Doris ja na 16 kwietnia z usg a z om na 21 kwietnia:-) wiesz co tak się zastanawiałam karowa inflancka albo brudno i już sama nie wiem ze względu na dobry oddział dla noworodków skłaniam sie ku karowej. a Ty wybrałaś? może się tak stanie że się spotkamy między parciami a wyklinaniem swoich lubych co nam zrobili:-):-):-) masz już coś zakupione przygotowane i wogóle na jakim etapie jesteś? bo ja to nic nie mam tylko ciuszki co moja Milenka podostawała od rodziny:-):-):-)

Ja termin 18 kwietnia wiec moze sie spotkamy ja raczej na karowa bede chciała sie dostac bede jezdzic tam na ktg od 34 tygodnia zobaczymy a z rzeczy dla małego to mam zamówione łóżeczko, komode i ubranek mam troche ale musze dokupic w marcu myślę wszystko skompletuję.

Do góry