reklama
no jezeli dostalas skierowanie na karowa to znaczy ze masz cukrzyce a ze prawidlowo sie odzywiasz i cukry w normie to dobrze tak czy siak cukrzyca jest i musisz jesc to co ma malo weglowodanow
widze ze wszystkie z nas kawke pija jak pily przed ciaza
ja 2 dziennie lyzka nescafe lyzka cukru pol wody pol mleka
widze ze wszystkie z nas kawke pija jak pily przed ciaza
ja 2 dziennie lyzka nescafe lyzka cukru pol wody pol mleka
magda16.04
Aktywna w BB
jednym zdaniem mówiąc masz cukrzycę tak jak my. ale jesteś na dobrej drodze bo jest ona kontrolowana i stosujesz się do diety:-):-):-) czyli trzymaj tak dalej.
ja dziś znowu na podwieczorek dwa ciasteczka wtrząchnełam:-) jutro jak będą niskie cukry to zjem lodów o smaku toffi mniam mniam moje ulubione:-)
ja dziś znowu na podwieczorek dwa ciasteczka wtrząchnełam:-) jutro jak będą niskie cukry to zjem lodów o smaku toffi mniam mniam moje ulubione:-)
aasica
Fanka BB :)
ja też miałam nadzieję jutro poszaleć i zafundować sobie drożdżówkę z serem....ale przypomniało mi się że jutro pościk znaczy środa popielcowa więc sobie odpuszczę ......jako wielka grzesznica przynajmniej tyle zrobie
magda16.04
Aktywna w BB
Witam z rana Słodziutkie:-)
Ja też dziś odpuszczam szaleństwa i grzeszki, za wczorajsze ciasteczka o 16 cukier mnie pokarał:---( na czczo znowu 96, nie wiem cóż począć mam:---( nie jadłam nabiału kolacje ostatnią zjadłam do 21.15. już nie wiem co jest, chyba niie uniknę insuliny jeden pomiar na czczo na 8 dni dobry dziś już jestem załamana tylko nie wiem czy jeszcze czekać czy dzwonić na tą Karową??
Ja też dziś odpuszczam szaleństwa i grzeszki, za wczorajsze ciasteczka o 16 cukier mnie pokarał:---( na czczo znowu 96, nie wiem cóż począć mam:---( nie jadłam nabiału kolacje ostatnią zjadłam do 21.15. już nie wiem co jest, chyba niie uniknę insuliny jeden pomiar na czczo na 8 dni dobry dziś już jestem załamana tylko nie wiem czy jeszcze czekać czy dzwonić na tą Karową??
Madzia ja tez jestem z karowej o cukrzycy dowiedziałam sie w 25 tygodniu i zanim unormowały mi sie wyniki minął jakiś czas ale miałam w pierwszym tygodniu diety trzy skoki 145, 153, 162 i pojechałam na karową powiedzieli mi że błąd dietetyczny jak jadłam to samo :-) doktorka powiedziała mi ze tak moze sie zdarzyc jakis skok na pare dni. Na czczo tez nie mogłam sobie poradzic ale jakos dałam rade i teraz 83-93 ostatnią kanapke jem ok 21.30. Wyeliminowałam w ogóle słodycze kusi ale co zrobic jem duzo różnych sałatek odkryłam ostatnio z pekinskiej ogórka dorsza wedzonego lub kurczaka tez wedzonego mniam, :-)
Jem o stałych porach ostatni skok 143 zdarzył mi sie pare dni temu a tak przez 12-13 dni . U mnie to tak jest zazwyczaj po posiłkach 110-120 . Ty na pewno tez dasz rade aha i stres sprzyja skokom przynajmniej u mnie :-)wiec w wekend jak spedzam cały z mezem to zazwyczaj mam skoki ciekawe czemu
Jak masz pare dni ten sam pomiar powyzej normy to pojedz i skonsultuj bedziesz spokojniejsza.
Uffff ale sie rozpisałam:-)pozdrawiam Wszystkie Mamuśki :-)
Jem o stałych porach ostatni skok 143 zdarzył mi sie pare dni temu a tak przez 12-13 dni . U mnie to tak jest zazwyczaj po posiłkach 110-120 . Ty na pewno tez dasz rade aha i stres sprzyja skokom przynajmniej u mnie :-)wiec w wekend jak spedzam cały z mezem to zazwyczaj mam skoki ciekawe czemu
Jak masz pare dni ten sam pomiar powyzej normy to pojedz i skonsultuj bedziesz spokojniejsza.
Uffff ale sie rozpisałam:-)pozdrawiam Wszystkie Mamuśki :-)
Witam z rana Słodziutkie:-)
Cześć Mamusie... Nocka spokojnie minęła? Ja spałam jak zabita przez całą nockę.
Magda16.04 może jeszcze poczekaj z tą wizytą na Karowej, a całkowicie wyeliminuj ciasteczka i inne słodziutkie wyroby... Ja odkąd się dowiedziałam, że mam cukrzycę nie jadam w ogóle słodkości, no oprócz tłustego czwartku kiedy wtrząchnęłam 3 pączusie na raz - takie były pyszne :-) Teraz jem już tylko zdrowe rzeczy i obserwuję wyniki cukru. Za to jak chodzę po sklepach, to wszystkie ciasteczka, batoniki i czekoladki wołają do mnie z półek "kup mnie, zjedz mnie", w dodatku jak na złość mój węch się tak wyczulił, że z dwóch alejek wcześniej czuję już te smakowitości.
Wtedy powtarzam sobie,że jestem twarda i się nie dam :-)
Magda16.04 może jeszcze poczekaj z tą wizytą na Karowej, a całkowicie wyeliminuj ciasteczka i inne słodziutkie wyroby... Ja odkąd się dowiedziałam, że mam cukrzycę nie jadam w ogóle słodkości, no oprócz tłustego czwartku kiedy wtrząchnęłam 3 pączusie na raz - takie były pyszne :-) Teraz jem już tylko zdrowe rzeczy i obserwuję wyniki cukru. Za to jak chodzę po sklepach, to wszystkie ciasteczka, batoniki i czekoladki wołają do mnie z półek "kup mnie, zjedz mnie", w dodatku jak na złość mój węch się tak wyczulił, że z dwóch alejek wcześniej czuję już te smakowitości.
Wtedy powtarzam sobie,że jestem twarda i się nie dam :-)
reklama
chyba kazda odstawia na poczatek slodycze ale prawda taka ze i w wielu "zwyklych" produktach jest tyle samo W co w slodyczach
ja od wczoraj chyba mam skurcze :| ale nie wiem :| wczoraj bolal mnie brzuch na dole tzn wlasciwie chyba jajnik jak w okresie ze 3 razy i dzis o 2 jak wstalam siusiu i sie kladlam. no ale nie wiem czy to to czas najwyzszy chyba ja wlasnie wypilam kawke i zjadlam kawalek babki piaskowej biedronkowej mmm ciekawe czy dzis gdzies wyjde. jak nie to bedzie 4 dzien niewychodzenia
ja od wczoraj chyba mam skurcze :| ale nie wiem :| wczoraj bolal mnie brzuch na dole tzn wlasciwie chyba jajnik jak w okresie ze 3 razy i dzis o 2 jak wstalam siusiu i sie kladlam. no ale nie wiem czy to to czas najwyzszy chyba ja wlasnie wypilam kawke i zjadlam kawalek babki piaskowej biedronkowej mmm ciekawe czy dzis gdzies wyjde. jak nie to bedzie 4 dzien niewychodzenia