reklama
magda16.04
Aktywna w BB
to śpijcie słodko:-) moja teraz też dokazuje:-) to wychodzi na to że mam idealne te cukry. ale głodna jestem, chyba też zaraz idę spać to przynajmniej nie będę głodu czuła:-) a jeszcze jedno takie pytanie na prędce i lece, czy znacie takie przypadki że ta cukrzyca została u którejś z kobietek po porodzie?
Dzień dobry Dziewczynki, jak samopoczucia w poniedziałkowy, po Walentynkowy poranek? U mnie zima na całego, aż się na dwór nie chce wychodzić, chociaż przez okno widoki mam śliczniutkie
Magda16.04 możesz coś powiedzieć jak wygląda wizyta na Karowej w sprawie tej cukrzycy? Długo to będzie trwało? i czy to będzie jakiś wykład czy indywidualne spotkanie ze specjalistą?
Też się zastanawiałam nad Accu-Chek Activ, w necie jest dużo dobrych opinii i dodatkowo jest jakiś program, na PC z którym można połączyć glukometr. Jeszcze nie bardzo wiem jakie ma on funkcje, będę musiała poszukać informacji.
Miłego, cieplutkiego i mam nadzieję choć trochę słonecznego dzionka Wam życzę.
Magda16.04 możesz coś powiedzieć jak wygląda wizyta na Karowej w sprawie tej cukrzycy? Długo to będzie trwało? i czy to będzie jakiś wykład czy indywidualne spotkanie ze specjalistą?
Też się zastanawiałam nad Accu-Chek Activ, w necie jest dużo dobrych opinii i dodatkowo jest jakiś program, na PC z którym można połączyć glukometr. Jeszcze nie bardzo wiem jakie ma on funkcje, będę musiała poszukać informacji.
Miłego, cieplutkiego i mam nadzieję choć trochę słonecznego dzionka Wam życzę.
magda16.04
Aktywna w BB
Witam wszystkie słodkie mamusie:-) i życzę miłego dzionka.
Kchasia u mnie wyglądało to tak:
o 10.00 zgłoszenie się na izbę przyjęć tam troche czekania aż Cię położna wywoła, wchodzisz mierzą ciśnienie kładą na łóżko i podsłu****esz sobie dzidziusia:-) po lub przed badaniami wstępnymi wywiad ogólny jaki zawód wykonujesz Ty i ojciec dziecka (jeśli chcesz podać nazwisko) podpisanie kilku formułek i znowu czekanie aż wszystkie słodkie mamy zbiorą.nas było wtedy 8 kobitek. i później grzecznie za położną na 2 piętro patologia 1. dostaniesz kanapke herbatke i dietke z wymiennikami. krótka pogawędka i do pokoiku z położną na przeszkolenie obsługi glukometru.później pani dietetyczka opowie jak co jeść czyli to co dostaniesz na kartce.po krótkim szkolonku badanie ginekologiczne przez panią doktor. pobierze materiał do posiewu wypyta o choroby w rodzinie.
i już tylko czekasz na wypis i receptę na paski.dam Ci rade jeśli chcesz wyjść wcześniej idź w każdym przypadku na pierwszy ogień to szybciej wyjdziesz. ja tam byłam w sumie do ok 13.a na kiedy masz wizyte?
Kchasia u mnie wyglądało to tak:
o 10.00 zgłoszenie się na izbę przyjęć tam troche czekania aż Cię położna wywoła, wchodzisz mierzą ciśnienie kładą na łóżko i podsłu****esz sobie dzidziusia:-) po lub przed badaniami wstępnymi wywiad ogólny jaki zawód wykonujesz Ty i ojciec dziecka (jeśli chcesz podać nazwisko) podpisanie kilku formułek i znowu czekanie aż wszystkie słodkie mamy zbiorą.nas było wtedy 8 kobitek. i później grzecznie za położną na 2 piętro patologia 1. dostaniesz kanapke herbatke i dietke z wymiennikami. krótka pogawędka i do pokoiku z położną na przeszkolenie obsługi glukometru.później pani dietetyczka opowie jak co jeść czyli to co dostaniesz na kartce.po krótkim szkolonku badanie ginekologiczne przez panią doktor. pobierze materiał do posiewu wypyta o choroby w rodzinie.
i już tylko czekasz na wypis i receptę na paski.dam Ci rade jeśli chcesz wyjść wcześniej idź w każdym przypadku na pierwszy ogień to szybciej wyjdziesz. ja tam byłam w sumie do ok 13.a na kiedy masz wizyte?
magda16.04
Aktywna w BB
o to rzeczywiście dużo ale to wynik po godzinie i po 75 mg glukozy? to pewnie spędzisz tyle co ja, zgłoś się na izbę przyjęć troszkę wcześniej bo tam kolejki są i długo trwa rejestracja. ja po 50 mg glukozy po godz miałam186,a po 75 po godz 189 na czczo 105. wiesz Kachasia ja też miałam takie myśli że to pomyłka, jeszcze do tej pory chyba do mnie nie dochodzi.ale widzisz z tego co piszą dziewczyny tutaj to cukrzyca nie taka zła jak ją malują, najważniejsze to nie katować się informacjami o powikłaniach i jakoś będzie:-) wiadomo są chwile załamania szczególnie jak się stosuje dietę a cukry szaleją. ja dziś na czczo 96 pewnie tak jak mówiły dziewczyny że po późnej kolacji mlecznej dziś 2 kolacja będzie bez mleczka i zobaczymy. po śniadaniu o dziwo 130 a była jajeczniczka z dwóch jajek,jedna kromka chleba żytniego i pomidorek z cebulką:-) mniam mniam wreszcie śniadanko mi smakowało i nie podniosło cukrów jak zawsze do tej pory:-)
Kchasia a w którym tyg jesteś jeśli można spytać?
Kchasia a w którym tyg jesteś jeśli można spytać?
Jestem w 24 tc. A wynik 220 to po obciążeniu 50 po 1h w porównaniu do waszych wyników to u mnie normalnie jakiś kosmos. Staram się nie czytać o powikłaniach, bo nie chcę się denerwować. Czekam cierpliwie na tą wizytę i zobaczymy co tam powiedzą. Glukometr może uda mi się dziś zakupić, tzn. mojemu Mężusiowi jak się urwie z pracy. Już sama nie wiem co mogę jeść, a czego mi nie wolno. Powiedzcie mi Dziewczyny jakie warzywko można jeść tak bez ograniczeń, w ramach podgryzania między posiłkami, albo może owoc, o ile w ogóle można sobie podgryzać.
no wynik niesamowity :| ale chyba powinnas zrobic po 75 tez i dopiero karowa.. nie wiem.
a co do warzyw hmm ogorek pomidor salata pieczywko chrupkie salata i indyczek albo poledwiczka np chociaz przy takim wyniku to ja juz nic nie wiem :|
a co do warzyw hmm ogorek pomidor salata pieczywko chrupkie salata i indyczek albo poledwiczka np chociaz przy takim wyniku to ja juz nic nie wiem :|
reklama