reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

no o te na czczo, kurde tylko problem jest taki że ja już teraz jem ostatni posiłek(mleko i płatki kukurydziane) i więcej nic w nocy tylko troche wody niegazowanej się napiję i tyle mojego:-(

reklama
ale mam nadzieje ze mala porcje teraz jesz i ze mleko 0,5 ;)
ja tam ani nie jezdzilam ani nie chodzilam ;)
a cukrow warto pilnowac chociazby wlasnie po to by nie dostac tej insuliny :/
ja do dzis po ten posiew z pochwy nie pojechalam a mialam robiony na poczatku grudnia.

no jasne że małą:-) szklanka mleka i 3 łyżki płatków. ja też mam jechać po ten posiew we wtorek ale mi się nie chce za bardzo troche ode mnie daleko i w taką pogodę przedzierać się komunikacją miejską to masakra. a na ktg nie mówili Ci żebyś przyjeżdżała od 34 tyg? lub do innego szpitala który wybrałaś do porodu. ja chyba tam będę rodzić a Ty? znasz jakieś opinie na temat tego szpitala?

no tak ktg od 34. ja zaczelam od 37 :) i wszystko jest w porzadku :)
zadnych opinii na temat karowej nie znam ale kliknij w google to na pewno cos znajdziesz :) ja robie prywatnie w multi medzie za 35 zl :)

ja też nie wiem od którego zaczne:-) jakaś leniwa się stałam strasznie. muszę się dowidzieć czy u mnie w klinice robią ktg, bo co tydz jezdzic 30 km to mi się nie uśmiecha. wiesz już patrzyłam na opinie i tak jak wszędzie są zwolennicy i przeciwnicy więc tym bardziej ciężko się zdecydować. a Tobie ile jeszcze zostało do porodu? jak ogólnie się czujesz? i jak Twoje cukry się przedstawiają?

ja mam termin za 2 tyg :)
cukry sa ok :) jem troche wiecej i troche bardziej nieodpowiednio a i tak mam je w przedziale 120-130 wiec sobie pozwalam na to i owo ;)
teraz zjadlam batonika i kotlecik z indyka :D
ja to nie to leniwa wpierw sie umowilam do szpitala na inflancka na ktg i musialam czekac prawie 2 tyg a jak juz przyszlam to sie okazalo ze minuta po godzinie umowienia i ze mam czekac w kolejce a pan bylo 11 a ktg trwa 20 min wiec darowalam sobie i poszlam do domu spac :) pozniej nie mialam wogole sily wychodzic z domu ale wkoncu zwloklam sie z lozka i poszlam na warynskiego na badania wr i hbs no i ktg :) teraz pojde pod koniec tego tyg :)

Witam nowe słodkie.

Kchasia no spory ten wynik był u Ciebie po obciążeniu ...ale głowa do góry, będzie dobrze.
A mierzysz sobie już cukier? czy jeszcze nie masz glukometru?

Magda tak jak Tobie napisano zmniejsz poranne porcje jedzenia.
Pamiętaj także: Myj dokładnie ręce przed badaniem

ja już nie mogę się doczekać kiedy wtrące porcyjkę lodów i jakieś ciasteczka:-)
wcale Ci się nie dziwię że zrezygnowałaś, bo by Cię tam noc zastała:szok: 2 tyg to już nie długo:-) ja też bym już chciała być na koncówce. najważniejsze że dobrze u Ciebie wszystko, i te cukry masz ładne. myślicie że jak będę piła więcej wody wieczorem i rano to zbije te cukry na czczo?

reklama
a ja nie wiem :)
ja pilam sporo ale co z tego skoro o 1 w nocy jadlam mandarynki ;)
aha i jeszcze jedno ! najwazniejsze ! jesli dostalas optium xido od wyniku odejmuj 15% i wtedy to jest prawdziwy poziom cukru :)

Do góry