reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

assica właśnie zastosuję się do mniejszych śniadanek a przynajmniej pieczywo czyli jedna kromka zobaczę czy mi pomoże jak nie to całkiem zrezygnuję z chlebka. myje dokładniutko przed każdym pomiarem. dobrze że Was kobietki znalazłam bo bym się chyba załamała.:tak:

reklama
ja po 1 h teraz po kit kacie bialym i pol prince polo i chyba 5 hitach waniliowych i kotlecie z indyka - 130 ;)
polecam pod koniec ciazy ;)
wczesniej bym miala ze 180 :szok:

assica jeszcze nie mierzę tych cukrów nieszczęsnych, nadal czekam na wizytę w poradni. Zastanawiałam się dziś nad zakupem glukometru, ale w aptekach w centrach handlowych nie znalazłam. Z tego co piszecie to na Karowej dają glukometr, więc może poczekam, chociaż z drugiej strony cena glukometru nie jest jakoś bardzo oszałamiająca, może jednak jutro go nabędę.
Już sama nie wiem co robić...

tak zrobię z tym mleczkiem że wcześniej sie posile.:-) jesteście złote kobietki te rady na pewno mi się przydadzą bo jak do tej pory to byłam z tym sama bo nikt z mojego otoczenia nic nie wie na ten temat. zgadza sie Emka dostałam optium xido to on tak zawyża? a pytałam się położnej w tym szpitalu to twierdziła ze nie ma takiej możliwości.to po odjęciu 15 od tych moich wyników na czczo i po śniadanku to jestem w normie:-)

ano dlatego ci to mowie .. bo ja na poczatku gdy uzywalam tego co mi dali mialam wyniki ponad 100 i bylam zalamana bo stosowalam diete i wogole. ale kupilam accu chek i porownalam z tego samego palucha o tej samej godzinie i byla roznica 15% :) mierz tym bo pewnie dostalas 2 opakowania paskow i odejmij 15 % a najlepiej to zamow accu chek na allegro za 30 zl :)

Jak coś to polecam Accu checka ja mam wersję-- Activ --któraś z dziewczyn miała --Go -- Nie wiem czym się za bardzo różnią ale te nie zawyżają wyników, a to ważne
bo wkurzające jest odliczanie.

Zamówiłam na allegro , a Ty poczekaj może jeszcze chwilkę i zobaczysz jaki dostaniesz w poradni.

Mnie zaproponowali danie kaucji -50 zł - za glukometr więc wolałam zamówić a poza tym musiałam niestety długo czekać na pierwszą wizytę w poradni.

Zobaczysz co Tobie zaproponują......ale niestety tak jest że sporo glukometrów zawyża wyniki:eek:

a to 15 mg czy od tych moich nieszczęsnych 98 odjąć 15% tej liczby?
no na Karowej dają ale tylko glukometr bez nakłuwacza czyli na jedno Ci wyjdzie w sumie bo ja jak pytałam się w aptece ile ta przyjemność kosztuje to pani oznajmiła że ponad 50 zł czyli już bardziej się opłaca kupić cały zestaw. mi się poszczęściło i dostałam od swojej internistki taki przyrzadzik i do tego 10 igiełek:-) zupełnie za darmo.

reklama
już załapałam:) dobrze że mnie uświadomiłaś bo bym się głodziła przez ten zakichany glukometr i moją maleńka, kurde że w szpitalu a wciskają takie dziadostwo:wściekła/y: a na Karowej najprawdopodobniej dostaniesz tego xido ja byłam w ten wtorek i mnie tym uraczyli. na Karowej dają bez kaucji jakby co,ale ja właśnie się zastanawiam nad kupnem aku czeka bo czytałam już sporo dobrych opinii i że każdy go chwali. już rozglądałam się właśnie na allegro i jak wykorzystam te paski to pewnie zamówie:-)

Do góry