reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

w sumie miala racje :| nie sadzilam ze az tak wysoko mozna miec :(
zaloze sie ze ci nic nowego nie powiedza co nam :/ ktos powiedzial kiedys ze traktuja tam NAS tasmowo.. mial racje z tego co widze narazie :)

reklama
no też mi się tak wydaje że powinnaś zrobić po obciążeniu 75mg glukozy, ale gdzieś wyczytałam że jak się ma 200 i więcej to od razu do diabetologa. ibądź tu człowieku mądry:eek: Emka jak tam Twoje cukry? podjadasz tak między tymi wyznaczonymi posiłkami? bo ja to troche się boję wziąć cokolwiek do ust a taka głodna jestem:-(
Kchasia tu masz link co Gabrielka mi podesłała
Tabele kalorii, kalorie, wartości odżywcze - kalkulator kalorii produktów żywnościowych. Odchudzanie, dieta, kalorie, licznik kalorii, tabele wartości odżywczych, tabela kalorii, kcal, tabele kaloryczne
i patrz na węglowodany jak nie ma to można jeść:-)
ja już p drugim śniadanku mleczko i płatki kukurydziane:-)

też o tym słyszałam że taśmówka na Karowej, ale na patologii śliczny oddział i przemiły personel i pośmiać się można i pogadać moje ogólne wrażenia są na plus, tylko na izbie wszyscy się spieszą tu zajmuje się Tobą jedna za chwile wychodzi i zjawia się inna.

jak chcesz to jedz teraz 6 małych posiłków ale to co zwykle jak w czwartek dostaniesz dietę to mniej więcej będziesz wiedziała czego się trzymać(chociaż mi to nie wiele pomogło) a i wyklucz oczywiście cukier do herbatki i napoje słodzone. ja w dzień przed wizytą na pożegnanie luźnego żywienia wtrząchnęłam połowe dużej pizzy z szynką pieczarkami i salami:-):-):-) och cudowny był wieczór:-)

kchasia, ja bym też na twoim miejscu zrobiła obciążenie z 75 g glukozy. Do lekarza możesz się umówić a w między czasie zrobić drugi wynik. tak dla świętego spokoju. Ja we wtorek robiłam z 50g i miałam na czczo 117 a po godzinie 147. A w czwartek po obciążeniu na 75g na czczo 66 a po 2 godz 90. Różnica wielka.
Więc co Ci szkodzi, zrobić jeszcze raz

Pozdrawiam:-)

reklama
mi lekarz powiedziala ze po 50g to zawsze wysoki wychodzi i i tak trzeba robic 75 wiec odrazu mi kazala 75 robic :)

a podjadanie. a i owszem ! teraz sobie pozwalam :) ale zjadam serek waniliowy czy jablko :) czekam teraz na pierozki :D

Do góry