reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

dzięki Emka czyli można:-) to już mi poprawiłaś humor:-) ja idę zaraz pulpeciki w sosie wlasnym z ziemniaczkami i brokułami przyrządzić:-)
a co do tych badań to właśnie różne opinie już słyszałam ale powtarzającą się jest to że jeżeli ma się już od 200 wzwyż to tego drugiego badania nie robią. i tylko się zastanawiam czy nie miałaś zrobionych tych badań za wcześnie bo robi się je miedzy 24 a 28 tyg, a z tego co pisałaś teraz jesteś w 24 tyg. u Ciebie przynajmniej od razu skierowali Cie gdzieś ja to musiałam czekać po 50 na badanie 75 bo moja gin tak mi powiedziała żeby zrobić że za miesiąc się zgłosić do niej z drugim badaniem. mam nadzieję że nie za późno została wykryta ta cukrzyca i mojej małej nic nie będzie.:-:)-:)-(

reklama
ja tez sie o to martwilam. kazda z nas miala wykryta cukrzyce w tych tyg :) wiec nie masz sie o co martwic :) uwazaj na sos i ziemniaki. roznie to dziala na kazda z nas.

masz rację chyba z ziemniaczków zrezygnuję i zastąpie je kaszą gryczaną wole już nie oglądać wysokich pomiarów bo oszleć można:wściekła/y: czyli nie mam się o co martwić uff:-) tak sobie pomyślałam bo ta moja gin jakaś taka olewająca. a powiedzcie mi jeszcze jakich przypraw używacie? bo ja to uwielbiam warzywko do wszystkiego sypać wiem że tam jest cukier wiec już nie sypie ale czy sól można spokojnie?
Emka Ty to normalnie tak kusisz tym jedzeniem że szok:-):-):-) i takie ładne cukry masz:szok::szok::szok: ale już tu wyczytałam gdzieś że przed porodem się stabilizują. a Ty już na finiszu:-) jak ogólnie się czujesz? masz już wszystko dla siebie i dla Poli? bo ja to cała ciąże się rozglądam za łóżeczkiem i wózkiem i do tej pory nie mogę się zdecydować:-( już bym wolała żeby mój wybrał ale wiem że jak on sam to zrobi to i tak będę niezadowolona. dwie kobitki w jednym to jak bomba zegarowa:-):-):-) przynajmniej w moim przypadku

ano wlansie sie stabilizuja wiec sobie pozwalam i to widac po wadze :D soli unikaj nie bedziesz puchla przez nia :D
ja kupilam zwykle lozeczko w ikea za 99,99 nie malowane a podobno takie najlepsze :)
wozka jeszcze nie ma :) zdazy sie kupic :)
ja sie czuje dobrze. cala ciaze sie czulam ok. od 37 tyg dopiero narzekam ;)

jak na razie na szczęście nie puchne więc troszkę będę sobie pozwalać, bo te jedzenie zupełnie by było bez smaku:-( kurde a ja już mam mętlik w głowie bo znajomi polecają te łóżeczka turystyczne a wózek to nie wiem czy z fotelikiem od razu czy dokupić osobno. to widzę że świetnie u Ciebie tak jak u mnie do tej pory gdyby nie ta cukrzyca to żadnych praktycznie dolegliwości nie miałam, przytyć tylko przytyłam 7 kg jak na razie. tylko jedynie zgaga ale teraz już przeszła:-)

ja zgagi nie miewam :D
a przytylam juz ladnie bo chyba ze 20 kilo haha :D ale 10 to podobno bobo wody krew piersi i wogole czyli 10 na plusie jak narazie ;)
zjadlam 7 pierozkow.. malo strasznie ;)

haha:-) ja to zjadam 4 takie babcine to już najedzona jestem:-) widzę apetyt dopisuje:-) ja tylko czekam na kasze i też zaczynam pałaszowanie:-) już mnie ściska w żoładku

:-) po obiadku pulpeciki, kasza i brokułki z dodatkiem masełka 122:-) hurra jeszcze takiego wyniku nie miałam po obiadku:-) dzięki za rady i dobrze że jednak nie zjadłam tych ziemniaków:-) teraz uciekam troche posprzątać
Miłego Spokojnego Dnia życzę oraz niskich cukrów:-):happy:

no na Karowej dają ale tylko glukometr bez nakłuwacza czyli na jedno Ci wyjdzie w sumie bo ja jak pytałam się w aptece ile ta przyjemność kosztuje to pani oznajmiła że ponad 50 zł czyli już bardziej się opłaca kupić cały zestaw. mi się poszczęściło i dostałam od swojej internistki taki przyrzadzik i do tego 10 igiełek:-) zupełnie za darmo.
Coś ty... nakłuwacz kosztuje 20 zł. A do tego, który jest w zestawie z glukometrem nie pasują zwykłe igły, tylko muszą być firmowe Accu Check, które pewnie są droższe od zwykłych.

reklama
Do góry