reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

ale ja wole sobie kupic i lewatywke i plyn w aptece i zrobic w domku bo w szpitalu to jakos... sie krepuje :cool::cool::cool:
z tym ze wlasnie nie wiem co w tej aptece kupic by bylo ok.

hej z ranca ;)
ja 83 na czczo :)
wlasnie pije kawke robie pranko i zaraz sprzatanie.. jakos mam duzo energii :)
a na 19 40 lekarz. na pewno bede padnieta do tej godziny obym nie zapomniala tylko o wizycie ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Emka ja nie mialam robionej lewatywy, pewnie dlatego ze poszlo z marszu i nikt sie nie spodziewal, t6am gdzie ja rodzilam to robili lewatywe kobieta ktore mialy planowany porob czy sn czy cc.

Agga86 co do golenia to sprobuj golarka, po niej wloski prawie nie wzrastaja.
Ja idac do szpitala bylam ogolona i nikt mnie nie golil, a jak?;-) to chyba zrozumiałe , że z brzuszkiem nie widac wszystkiego:-)

Witam słodziutkie.

Wczoraj tak się pochwaliłam tym cukrem ....że potem zjadłam następnego pączka z lukrem już był i 133:crazy::crazy:.

Emka ja powiedziałam w aptece poproszę jednorazowa lewatywę.....i ona ma już wszystko....dziubek i płyn.

Z rana 89......teraz pomykam do fryzjera bo potem nie wiadomo kiedy pójde:-p

ja bylam u fryzjera na poczatku.. za krotko mnie obciela ale juz mam dlugosc taka jaka chcialam i zdrowe wloski ;)
ja paseczek milki zjadlam i ide wieszac pranie :)
a ile taka lewatywa kosztuje ?
powiesze pranie i chyba wejde do lozka bo kregoslup mnie boli jak dluzej stoje :/
no to sie namialam sily na ogarnianie chatki :(

Cześć dziweczyny !!!
Dawno mnie nie było - problem z internetem.
U mnie te cukry coraz bardziej mnie denerwują juz nie wiem jakiej normy się trzymać lekarz mówił że do 140 po godzinie ale wiem , że niektóre macie do 120 i nie wiem czy nie szkodze dziecku jak mam 128:no: Jestem skołowana.
A tak wogóle to coraz trudniej mi utzymać te cukry chyba z trzustką coraz gorzej jeszcze kilka dni temu rzadko miałam ponad stówe a teraz 120 -130.
Wczoraj zjadłam jednego faworka bez cukru a i tak miałam ponad 100.
A i mam pytanie czy któraś mierzy przed posiłkiem bo mi nie kazali i nie wiem czy czy mierzyć:)

nie meirz przed posilkiem. poprostu rob 2 2,5 godzinne odstepy. a co do normy to jesli lekarz powiedzial ze 140 to masz 140 :) niektore maja 120 :) wazne to co ci mowi TWOJ lekarz. a po tym faworku to dziwne.. duzy wynik jak na 1 faworka.. ja po 2 paczkach mialam 120 a ty po 1 faworku 100 ;/

kinia: nie wariuj z tym 128... ja miałam do 140 po godzinie i czesto gęsto miałam ponad 120 -trzymałam sie swojej normy ;-). Dziecko 10 pkt., żadnych cukrzyc, zero problemów. Te normy to bardzo na wyrost :tak:
emka: a ja jak zwykle zapytam: a mierzyłas po tym pączku też po 2ch godzinach? Bo mi bardzo urosło własnie po 2ch jak kiedys sobie pofolgowałam...

nie mierzylam :)
kiedys zmierzylam po 1 po h i po 2 h to po 2 h bylo mniejsze niz po h wiec zalozylam optymistycznie ze tak tez jest w tym przypadku ;p
kurcze na 19 40 do lekarza a ja nie mam sily :/ na dodatek godzina drogi komunikacja miejska :/ pozniej godz powrotu :/ bede na po 21 pewnie :(
juz chce urodzic - szkoda ze zadnych skurczow nie mam ;p
dziewczynki a czy wam sie zdazylo miec grzybice w ciazy ? :| ja mialam.. ciekawe czy nadal jest :/

Hej dziewczyny, widze ze troche pofolgowalyscie wczoraj na tusty czwartek, ja niestety 1 paczka i to na czesci. Ja czest mam tak jak Kuroslaw napisala po drozdzowych rzeczach w drugiej godzinie jest wysoko.A jesli chodzi o normy 140 do godz. to patrzac na mnie faktycznie bym sie nie przejmowala i trzymala jak najbardziej normy lekarza.

Jak zaczelam Was czytac popadlam w manie mierzenia po godzinie i tylko moze w 40% miescilam sie w normie do 120, i rzadko do 140. Ostatnio rozmawialam o tym z moja Pani doktor i tylko mnie opieprzyla, ze robie sobie niepotrzebny stres.
Przyklad mam dzisiejszego ranka, po godzinie 150 po 2godz. 72. Wiec teraz to tylko sporadycznie sprawdzam po godz- liczy sie fakt ze w drugiej godzinie mieszcze sie w normie 120, bo u mnie mam takie normy.Fakt co kraj to obyczaj i pewno w normach cukrzycowych jest tak samo, ja w kazdym razie juz druga ciaze mam z cukrzyca- mala ma 2 latka i jeszcze poza katarkiem wogole mi nie chorowala, oczywiscie zadnych problemow z cukrem, i 10punktow przy porodzie, a i wazyla 3490. czyli w normie.

reklama
Witam słodkie.

Mariola suuuper wynik Gratulacje!!!!

Kinia- co do norm -Kup M jak MAMA ....dziś dostałam nowe i pisze o cukrzycy ciązowej----do 120 .
Ja też mam taką normę ale jak czasem przekroczy to żył nie będe przecinać:-p

Emka daj znać po lekarzu....a lewatywa kosztowała ok.20-25 zł.....dokładnie nie pamiętam

Ostatnia edycja:
Do góry