KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Ja pendo insuliny też dostałam za darmo ale glukometr niestety musiałam sobie kupić sama ma accu-chek jest super
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Witam wszystkie "słodkie mamy". Jestem w 32 tyg. Jak się niedawno okazało ja również jestem zbyt słodka. Na początku przez tydzień byłam tylko na dietce, ale to nie wystarczało. Cukry na czczo wariowały a i po posiłkach też nie były wzorcowe. Dostałam insulinkę na noc - 10 j. W ostatnią środę byłam w poradni diabet. no i teraz kłuję się przed obiadkiem i kolacyjką, a na noc insulinka zwiększona do 12 j. Już na głowę dostaję. Np. Zjem to samo co przy ostatnim posiłku ( bo poziom cukru był dobry ) a tu wynik zbyt duży. Dzisiaj rano badam się na czczo. Wynik 69 ! Po śniadaniu za to 189. Dodam , że nie zjadłam niczego niedozwolonego. . Już sama nie wiem co mam jeść, a może to kwestia czasu bo organizm musi sie przyzwyczaić do tej insulinki przed posiłkami. co o tym myślicie???
Dziewczyny o co to chodzi z tymi ciałami ketonowymi??paczek to sa specjalne paski do pomiaru ciał ketonowych na pierwszej wizycie dostałam od lekarza recepte na nie kosztowały 1 gr za 50 szt .Na ten paseczek trzeba nasiusiać lub zanurzyc go w pudełeczku z moczem i sprawdzić wynik po 15 sek na skali ktory jest namalowany na pudełeczku , pomiar robi sie rano z pierwszegu siusiu przed posiłkiem . Paski nazywaja sie Keto-Diastix. i nie kazał mi już mierzyć na ostatniej wizycie czyli w 36 tyg :-)