reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

AgA ja jadłam bo uwielbiam tak jak ty ogóraski ale na początek sprawdz bo wiesz że na każdego może działać coś innego. A czy twój diabetolog nie wypsuje ci recepty na paski , ja mam i na paski i na insulinę nie rozumiem a jak byś potrzebowała insulinę to co też masz sobie kupić na 100% to coś nienormalnego .
Pisałam wam dziś że zjadłam na śniadanie chlebek z miodem i wiecie ile miałam cukier po 1h 117 aż nie mogłam uwierzyć nareszcie mogę po 3 msc na coś słodkiego sobie pozwolić oczywiście w granicach rozsądku.

reklama
Witajcie słodkie mamuśki w tak piękny dzień .
AgA anemac pisała o tym chlebku Oskroba i okazało się że ja też go jem kupuję w Biedronce jest to chleb złocisty pełnoziarnisty i np kupuję też tam parówki pakowane po700g też nic mi po nich nie jest. Może to ci w czymś pomoże mam nadzieję.

Pomogło Pomogło...:tak: bo jak po śniadaniu kiepski wynik to od razu jakoś nastrój mało radosny. Więc wolę od razu ustalić co dobre i poprostu tak się dostosować i to jeść.
Szkoda, że w lodówce pełno pokus....:-D
KasiulkaW z tym chlebkiem z miodkiem mnie pocieszyłaś, że też może być tak dobrze chociaż ja na 1 kromce bym sie nie powstrzymała;-), a jutro skocze do Biedronki.
Wczoraj wyszłam z imprezy u znajomych bo zapach słodkiego i czekolady wbijał mi się w mózg, a ja raczej słynęłam z tego, że wcinam słodkości.
Miałam wczoraj rozmowe ze szwagrem, który jest byłym sportowcem i dobrym kucharzem z zamiłowania i troche na dietowym jedzeniu się zna.
Dziś jako podstawa jedzie ze mną kupić jakąś wypasioną patelnię żebym mogła smażyć bez tłuszczu bo moja to taka z najtańszych.
Chyba poproszę żeby ze mną zamieszkał:-D

A z tymi paskami było tak, że moja diabetolog powiedziała, że paski wypisze rodzinna a rodzinna, że to nie przewlekła choroba - więc w środę znów u diabetolog porusze ten temat. Tym bardziej, że kilka zmarnowałam na nieprawidłowy odczyt

AgA jak jedziesz na zakupy to kup sobie warzywa na patelnie ryż ale brązowy makaron tylko z mąki durum np z lubelli , mięsko na kanapki to tylko z kurczaka lub z indyka owoce też możesz jeść ale tylko z główmym posiłkiem np z obiadem nigdy ze śniadaniem . Wiesz z miodem to jest tak że mi się już tak obniżył cukier przed porodem że mogłam sobie na to pozwolić. Nawet dziś moje śniadanko to dwie kromki chleba tego z biedronki 2 parówki i 2 kawałki pawełka z nadzieniem adwokat i cukier 117 ale tobie radze nie szaleć . Zresztą diabetolog mi obniżył dawkę insuliny z 30 na 26 a ja rano miałam cukier 74 więc chyba dziś na noc sobie znów obniżę o 2 jednostki.

Halo halo gdzie was wszystkie wywiało wiem wiem Dzień Kobiet więc trzeba troszkę posiedzieć z ukochanymi itd. Miłego wieczorku i niskich cukrów moje panie .

KasiulkaW - wczoraj lenistwo i dobra komedia:-D
Mam patelnie (100 zł. mniej w budżecie:szok:)
Mam warzywka
Mam nawet makaron z mąki durum
Mam ciemny ryż
Dzięki za rady :-)
Dziś rano odstałam w przychodni godzinę ale zrobiłam badanie tzw. hemoglobina glikowana zobaczymy co wyjdzie.

Miłego poranka

Dziewczyny jestem po wizycie u gin mam 3,5 cm rozwarcia gdybym się nie odzywała to znaczy że mnie nie ma i rodzę pozdrawiam trzymajcie kciuki jak coś to się odezwę pa.:-)

Witaj Edis:-)
Ja nie podchodzę stresowo do samego tematu cukrzycy. Jest bo jest - trudno, można nie szkodzić sobie i dziecku na szczęście panując nad tym.
Bardziej rozstraja mnie to, ze trzeba przestawić swój system żywienia. Teraz 2 x więcej czasu spędzam w sklepie czytając etykiety, szukasz jogurtu na którym jest napisane 0 % cukru tłuszczu a na etykietce jak byk napisane ze jakieś gramy cukru są.
Szukanie alternatywy posiłków gdy rodzina opycha sie pierogami lub innymi przysmakami.
Wszystko teraz inaczej pachnie:-D
Do tego tak trudno przywyknac - ale wiosna idzie słonko świeci mogło byc gorzej tak trzeba sobie tłumaczyc.

Hej nadal jestem w domku właśnie skończył mi się chlebek ciemny ale nie będę nikogo do sklepu wysyłać wciągnę normalny.Ja też jadłam pierogi ruskie i to z cebulką , bardzo lubię ze śmietaną ale w tym wypadku proponuję z jogurtem naturalnym i cukier był około 120 więc super 5-6 szt pierogów .:wściekła/y:trochę mało :rofl2:

reklama
hmmm..pierogi pyszności:-)
Wam udało się unormalizować poziom cukru ta umiejętność jeszcze przede mną
Dziś po zupie pomidorowej bez śmietany na małym skrzydełku i ryżu -145
ale dzięki temu jem więcej warzyw:-)
Mój mąż wspiera mnie tylko jedząc chleb razowy i nie słodząc napojów a reszta posiłków bez zmian.

Do góry