reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

a czy wam diabetolog zleca co miesiąc - hemoglobinę glikolowaną, ja mam teraz juz 3 raz zrobić to badanie...

reklama
a czy wam diabetolog zleca co miesiąc - hemoglobinę glikolowaną, ja mam teraz juz 3 raz zrobić to badanie...

Ja mam dopiero te badania 1 raz.

A może każda z Was "doświadczonych" z dietą napisałaby co jeść, na śniadanie, obiad, kolacje, może jest jakaś strona w necie?
Ja dziś na śniadanie po 2 kromkach żytniego chleba z twarogiem i plastrem pomidora miałam 180
Nie bardzo mam siły na eksperymentowanie:-(

Anemac dobre pytanie nie pomyślałam żeby o to zapytać ale jak nie mówił to może wartości zostają te same .
AgA spróbuj chlebek razowy lub gracham i powiem ci że nie każdy biały ser jest dobry niby pisze że chudy a ja też cukier miałam wysoki.
Jeżeli chodzi o jakieś przepisy to na stronach wcześniejszych dziewczyny pisały jakieś przykładowe jadłospisy musisz się tylko cofnąc wiem że stron jest dużo ale w chwili wolnego czasu przejżyj strony myślę że coś na pewno znajdziesz .

Dziękuje za podpowiedz
A propos razowego chleba w sklepie czytałam na folii takiego chleba, że skład to mąka razowa i mąka pszenna czyli taki na pewno nie jest dobry?
No i niestety ale muszę powtarzać wkłucia bo zdarza się, że jak lekko krew popłynie taka różowa to wynik jest ok 50.
I jeszcze jedno czy Wy paseczki macie na receptę? Mi lekarz nie chciał przepisać bo to nie choroba przewlekła...
:baffled:

AgA- moje sniadanie: 100g chleba pelnoziarnistego sojowego OSKROBA ( jedna kromka) 6 plastrów wędliny z kurczaka, 3 "kwiatki" brokułów ( nie gotowanych) 3 liście sałaty, 20g pestek ze slonecznika i dyni ( w ramach tłuszczu :-)). Jesli nie mam powyższego chleba to jem 60g chleba orkiszowego lub razowego.

Najlepszy chleb to pelnoziarnisty razowy pieczony na zakwasie, nie zawierający słodu.

Paski mam oczywiście na receptę. Nie wyobrażam sobie żeby było inaczej. Taką receptę może wypisać nawet lekarz rodzinny więc może spróbuj u niego.

Ostatnia edycja:
AgA- moje sniadanie: 100g chleba pelnoziarnistego sojowego OSKROBA ( jedna kromka) 6 plastrów wędliny z kurczaka, 3 "kwiatki" brokułów ( nie gotowanych) 3 liście sałaty, 20g pestek ze slonecznika i dyni ( w ramach tłuszczu :-)). Jesli nie mam powyższego chleba to jem 60g chleba orkiszowego lub razowego.
Kochana a gdzie ja dostanę taki chleb? myślisz ze w zwykłych piekarniach nie będzie problemu bo w sklepach to dużego wyboru nie ma:-(
I jeszcze jedno wszystkie palce nakłuwacie?

Chleb Oskroba powinien być dostepny w calej POlsce. Namiary poniżej.
Oskroba

Polecem kupowanie chleba, który ma informację o składzie a najlepiej tabele dla diabetyków informującą o zawartości węglowodanów jak np. Oskroba.
Ja "używam" tylko 3 i 4 paluszka liczonych od kciuka :-).

Jak to nie masz recepty na paski ja z receptą płace 1 gr za 50 szt a bez recepty to kosztują 50 zł za 50 szt więc proszę cię nie daj się co to za lekarz.
Ponoć nie powinno się kłuć środkowego palca i kciuka któraś o tym pisała z dziewczyn i ja tak robię.
Anemac ty to kochana masz śniadanko ja jem normalne kanapki z wędlinką z kurczaka lub z indyka albo z jajeczkiem lub parówkę cienką oczywiście ogóreczek pomidorek ale jak już pisałam nie każdy ser biały.

reklama
No właśnie rodzinna nie chciała tzn. powiedziała ze wypisze ale to i tak 100% i tak już mam kupione za 50 zł ale jak się skończą to powalczę.
A ogórki konserwowe można jeść? bo jak tak to ja mogę cały słoik:-)
Dzięki za odp. bo nie mam się gdzie poradzić tylko tutaj....

Do góry