AgA. Ja mam ten sam glukometr co ty. W poradni diabet. położna powiedziała mi, że błąd pomiaru może wynosić około 10 %.
reklama
Pani dr stwierdziła, że nie ma na co czekać bo to źle wpływa na dzidzię. Tak ma być bezpieczniej. No i dzisiejszy obiadek. Zjadłam to samo co wczoraj - 2 małe talerzyki zupki kalafiorowej, 30 g chlebka i kawałek piersi z kurczaka. Wczoraj wynik 142 przy insulinie 6j., więc tak jak nakazała Pani Dr dawkę zwiększyłam do 8j. Dzisiaj po godz. badam poziom a tu wynik jeszcze większy niz wczoraj. Hellllllllllllllllllllllppppppppppp
Ostatnia edycja:
Kariatyda- mi tez cukry różnie wychodzą po takich samych posiłkach. Lekarz stwierdzic, ze nie wazne czy jest 100 czy 120 bo jest to norma. Po jakims czasie stosowania diety cukier sie stabilizuje wiec glowa do gory!!!
Mam wielki problem z tyciem. Otóz prawie wogole nie przybieram na wadze-cukier mam w normie, stosuje diete i to pewnie dlatego.... Jestem juz w 32 tygodniu.... dzidzia powinna rosnac co oznacza, ze powinnam wazyc wiecej..... a tu nic. Ostatnie USG mialam w grudniu wtedy wszystko bylo ok. Strasznie sie boje o moje maleństwo. USG mam zaplanowane na srode.... jak ja przezyje do tego dnia..... nie wiem.....?
Jak jest u Was?
Mam wielki problem z tyciem. Otóz prawie wogole nie przybieram na wadze-cukier mam w normie, stosuje diete i to pewnie dlatego.... Jestem juz w 32 tygodniu.... dzidzia powinna rosnac co oznacza, ze powinnam wazyc wiecej..... a tu nic. Ostatnie USG mialam w grudniu wtedy wszystko bylo ok. Strasznie sie boje o moje maleństwo. USG mam zaplanowane na srode.... jak ja przezyje do tego dnia..... nie wiem.....?
Jak jest u Was?
i jeszcze chcialam dodac, ze zauwazylam ze cukier mi skacze po Rennie i rozpuszczalnej witaminie C, ale ona ma cukier, a Rennie sacharoze, wiec ma prawo.
Poza tym u mnie cukry w normie, a diety nadal nie stosuje
w poniedzialek wizyta u gina zobaczymy co powie
Poza tym u mnie cukry w normie, a diety nadal nie stosuje
w poniedzialek wizyta u gina zobaczymy co powie
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
kariatyda daj sobie troszeczkę czasu może obiadek był za duży może chlebek który jesz jest nie odpowiedni ja tak miałam z chlebem niby razowy a cukier że się za gółowę złapałam .Początek jest trudny jak przy każdej diecie możesz pomyśleć że fajnie mi mówić bo ja już kończę ciąże ale też zaczynałam tak jak wy i też się strasznie bałam i nauczyłam się co mogę co podnosi mi cukier a co nie więc głowa do góry a insulina jest super i dzidzi nie zaszkodzi .Trzymam kciuki za niskie cukry
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Witam co słychać u was słodkich mamusiek , ja nie mogę sobie dać teraz rady z ochotą na słodkie tak bardzo mi sie chce że aż szok. Dziś zjadłam na śniadanie chlebek z miodem normalnie masakra ale cukru jeszcze nie mierzyłam jak zmierzę to wam podam tak z ciekawości.
Nocka była taka sobie miałam straszny ból i myślałam że coś się zaczyna dziać ale przeszło a mogło się już zacząc pozdrawiam
Nocka była taka sobie miałam straszny ból i myślałam że coś się zaczyna dziać ale przeszło a mogło się już zacząc pozdrawiam
Anemac nie martw się że trochę schudłaś,ja jestem na diecie od 19tyg ciąży a teraz już mi się zaczyna 37tydz. i też chudłam, ale przed wczoraj byłam u swojej pani doktor i się okazało że przytyłam przez m-c 1 kilogram.Tyle co wiem to że ty możesz chudnąć ale maleństwo rośnie i rozwija się prawidłowo. Nie odkłada ci się tkanka tłuszczowa po bokach.Także nie martw się maleństwo ma napewno prawidłową wagę, jak będziesz na usg to zpytaj się ile powinno ważyć twoje małe.pozdrawiam.
Mi te cukry po prostu ostatnio szaleją. Wczoraj na czczo-92, po śniadaniu-77. I co Wy na to? Bo już sama nie wiem co o tym myśleć, po baaaardzo sutym obiedzie, diabetolog by się przewrócił z wrażenia gdyby zobaczył co zjadłam)-111. U mnie remonty w pełni, czasami ledwo żyję, dziś sprzątałam przez 3 godz, normalnie chodzę teraz jak neptyk, wszystko mnie boli.
reklama
Czy korzystacie juz z testów accu-check kalibrowanych do osocza ( z zolta kropką)???
Na stronie Accu-check jest informacja jak odczytywac wyniki. Tak jak napisala KasiulkaW trzeba odjać od każdego pomiaru 10%. Czy Wasi diabetolodzy podali Wam zakres wartości docelowych przy stosowaniu testów kalibrowanych do osocza? Czy normy pozostaja takie same czyli na czczo do 95, godzine po posilku do 140 a wynik mamy pomniejszac o te 10% ? Czy te normy są dla krwi pełnej?
Link do strony:
Accu-Chek Polska
Na stronie Accu-check jest informacja jak odczytywac wyniki. Tak jak napisala KasiulkaW trzeba odjać od każdego pomiaru 10%. Czy Wasi diabetolodzy podali Wam zakres wartości docelowych przy stosowaniu testów kalibrowanych do osocza? Czy normy pozostaja takie same czyli na czczo do 95, godzine po posilku do 140 a wynik mamy pomniejszac o te 10% ? Czy te normy są dla krwi pełnej?
Link do strony:
Accu-Chek Polska