reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
To dobrze, że czujesz się lepiej...
U nas dzisiaj była przepiękna pogoda, szkoda, że już wieczór... Cukry mam w normie, oby tak dalej... Ale w sobotę i tak zamierzam zgrzeszyć i zjeść kawałek torta - mój mężuś ma urodzinki, więc napewno skosztuję kawałek :)

U nas pogoda też była super choć ja nie mogę wychodzić bo muszę lerzeć a po dzisiejszej wizycie u lekarza strasznie boli mnie spojenie więc i tak na spacery się nie nadaję. Torcik ci może nie zaszkodzi jak zjesz oczywiście mały kawałek ja też musiałam zjeść jak był roczek mojej siostrzenicy. SMACZNEGO.:-)

Cześc, nareszcie mam chwile żeby do Was sie odezwac, mimo iż człowiek na zwolnieniu - cały dzień mam zajęty.
W środę wizyta u Diabetologa, wczoraj kupiłam glukometr, dziś rano na czczo pierwszy pomiar iiiiii....45:szok:
niemożliwe bo skad???? całe życie cukier na czczo w granicach 80-90.
Nie robilam powtórki drugi raz żeby nie popaśc w obłęd kłucia się co chwile - trudno jeśli pomiar zły - mam prawo sie uczyc.
A może ja za płytko sie ukułam i ta krew była nieodpowiednia, jak myślicie?

AgA szkoda że nie zrobiłaś powtórki nie wydaje mi się żeby krew była zła bo za płytko się wbiłaś może miałaś niedocukrzenie czy co ale spokojnie to dopiero początki nie można panikować .
Ja wczoraj zmniejszyłam insulinkę na noc z 30 na 26 i rano miałam 82 więc ok , spać nie mogę bo cały czas śni mi się poród itd i tak co noc . Życzę wam miłego dnia i niskich cukrów.:-)

KasiulkaW - nie dziwie się ze śni Ci się poród to juz kwestia kilkunastu dni:)
Fakt zdecydowanie za plytko po sniadaniu mialam 76 wiec ustawilam wieksze wklucie i 2 raz było 156 wiec juz wiem o co chodzi.
Czytalam Wasze opinie o glukometrze ktory mam (kupiłam w ciemno) - mam nadzieje ze nie zawyża bardzo wyników:-( optium xido

Aga ja mam accu-chek więc nic nie wiem na temat twojego glukometru ale może któraś z dziewczyn coś ci powie na temat twojego.
Troszkę miałaś wysoki ten cukier ale nic się nie martw i bądz dzielna wszystkiego sie nauczysz w pierwszym tygodniu tak jak ja powodzenia.

Witam wszystkie "słodkie mamy". Jestem w 32 tyg. Jak się niedawno okazało ja również jestem zbyt słodka. Na początku przez tydzień byłam tylko na dietce, ale to nie wystarczało. Cukry na czczo wariowały a i po posiłkach też nie były wzorcowe. Dostałam insulinkę na noc - 10 j. W ostatnią środę byłam w poradni diabet. no i teraz kłuję się przed obiadkiem i kolacyjką, a na noc insulinka zwiększona do 12 j. Już na głowę dostaję. Np. Zjem to samo co przy ostatnim posiłku ( bo poziom cukru był dobry ) a tu wynik zbyt duży. Dzisiaj rano badam się na czczo. Wynik 69 ! Po śniadaniu za to 189. Dodam , że nie zjadłam niczego niedozwolonego. :no:. Już sama nie wiem co mam jeść, a może to kwestia czasu bo organizm musi sie przyzwyczaić do tej insulinki przed posiłkami. co o tym myślicie???

reklama
Witaj kariatyda - ja nie znam odpowiedzi bo dopiero zaczynam walke z dietą i kontrolą.
Juz po tygodniu dostałaś insuline? tak szybko? przeciez nie zdąży się człowiek nauczyć diety?

Do góry