reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Na Karowej dają Optimum Xido ale naprawdę nie polecam. a to prawda że każdy mierzy z innego palca inaczej - dlatego nie należy tego robić i się tym zamartwiać :)
Nie wiem ile kosztuje ten glukometr w aptece- ale wiem że w warszawie jest jak zwykle najdrożej, na allegro są chyba po 45 zl czy nawet 35zl - zobacz bo ja patrzyłam okolo miesiąc temu. I te paski ketonowe też warte, ja nie używam bo już na końcówce się o nich z tego forum dowiedziałam i stwierdziłam że nie będę już sobie robić mętlika w głowie.
ok idę z psami bo mam znowu ochotę na coś słodkiego więc muszę wyjść i zapomnieć o tym :-)

Ja miałam Optium Xido i dzięki temu wątkowi leży głęboko w szafie. :-D Gdyby nie Accu to pewnie brałabym już mega dawki insuliny. Bo zawyżał nawet o 50 jednostek.

Ja też wybierałam się na spacer ale mój synuś się rozchorował w muszę siedzieć w domu. Mąż wraca dopiero o piątej a wtedy nici ze spaceru bo będzie już ciemno a nie uśmiecha mi się chodzić po ciemku po lesie.

Ale się dzisiaj objadłam na obiad. Zrobiłam sobie brukselkę i piersi z kurczaka zapiekane w piekarniku z odrobiną masła i żółtego sera. Za pół godziny pomiar mam nadzieję, że bedzie ok bo było tego sporo.:zawstydzona/y: Na podwieczorek planuję dzisiaj jabłko i capuccino. Już nie moge sie doczekać a na razie popijam wodę z cytryną bo sama mi już nie wchodzi. ;-)

Rybka knysza to taka biała bułka zapakowana po brzegi warzywami i zalana sosem, majonez, czosnek i chyba jogurt, z warzyw zauważyłam tam pomidory, kukurydzę ogórka, cebulę, kapustkę no i chyba tyle;-)
o tak to wygląda
42766553.jpg

emka jakie dane i z czego chcesz do kompa zgrywać?

Rybka knysza to taka biała bułka zapakowana po brzegi warzywami i zalana sosem, majonez, czosnek i chyba jogurt, z warzyw zauważyłam tam pomidory, kukurydzę ogórka, cebulę, kapustkę no i chyba tyle;-)
o tak to wygląda
42766553.jpg

emka jakie dane i z czego chcesz do kompa zgrywać?

to ja też to chcę:tak::tak::tak::tak:

taki niby kebab:-D

a ja nie wiem co przekąsić na podwieczorek o 15.30???

musze cos na 3ww wykąbinować

a potem siup do lekarza sama myśl o przychodni mnie przeraża ale mam nadzieje ze o tej porze dzidków i babci zrzędzących tam nie bedzie

AgMich noooooooooo sama byłam w szoku, dodam , że w mojej był jeszcze kotlet ;-), a kurczaka z brukselka to sama bym zjadła dzisiaj ciągle jem :wściekła/y:

Alez dostalam nerwow! starsi ludzie tak potrafia wk....ze zaraz wybuchne. Mieszkam w domu ktory jest podzielony i czesc mamy my z mezem a czesc meza babcia, kobieta nie szkodliwa ale ma manie glopiego patrzenia sie na rece co robisz i tak Ci stanie i patrzy sie. Co mnie okropnie irytuje i wkurza poprosilam zeby poszla i nie patrzyla sie mi na rece a ta nadal stoi. Wiec palłam to co robiłam i poszlam sobie. Za kazdym razem jak ktos do nas przyjedzie stanie w korytarzu i slucha i patrzy sie no zesz Ty cholera jasna detektyw doslownie. ufff jaki byl spokoj jak byla u swojego amanta. Moze pomyslicie sobie ze jestem wyrodna przyszywana wnuczka ale jakos nie mama nerwow. Sory ze tak odbieglam od poprzedniego tematu ale potrzebuje sie wygadac.

powracjac do tematu na tej karowej jakies jedze sa! dlaczego ludzie sa tacy zgryzliwi i nie mili, ciagle narzekaja zamiast byc chociaz troche mili wiadomo ludzie bywaja okropni ale jakim cudem np jak bylam w Anglii wszyscy(moze nie wszyscy bywaja wyjatki) tam sa usmiechnieci przyjazni zawsze pomoga, gdy tam mieszkalam nauczylam sie wiecej usmiechac naprawde, ciagle w pracy mowili do mnie Kaz smile, a jak sie nie usmiechalam to pytali czy wszystko wporzadku brakuje mi tej zyczliwosci w Polsce.
Czuje ze lepiej zrobilo mi sie na duchu. Przepraszam jak Was zanudziłam.

Och Rybka schowaj ta knysze mniam ale ochoty narobiłaś. Ja na sniadanie zjadlam buleczke pszenna z wedlinka pomidorkiem i serek wiejski cukier 118:) czyli zmiescilam sie

Ostatnia edycja:
reklama
ja bym długo z taką osobą nie pociągnęła:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

nienawidzę jak ktoś wtyka nochal w nie swoje sprawy tym bardziej jak to są moje sprawy

więc pełne zrozumienie

a Polacy juz tacy sa ponuraki i tyle:eek::eek::eek:

Do góry