reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Emka- posiew robią , bo niby cię przyjmują do szpitala :) - na 5 minut, i wypisują kartę przyjęcia do szpitala :) a jak kupisz glukometr to tam masz na ogół 10 darmowych pasków, a potem poproś na karowej żeby ci wypisały receptę na paski do tego sprzętu bo bez recepty zapłacisz około 40-50zl za 50 pasków a z receptą około 3-5zł.

czyli idac mowie ze mam swoj glukometr i prosze o wypisanie recepty na paski a one nie robia problemu ? ;) rozumiem ze odmowic badania nie moge bo mnie nie przyjma? po jakim czasie znowu musze tam isc ?

reklama
Witam!
przepraszam, że zamilkłam, ale zawsze coś ;-)
Rybka jak się czujesz?? jak wrócisz od lekarza dawaj znać
my po wizycie wczorajszej, cukry bardzo przyzwoite, wiec okazalo się, ze to nie jest cukrzyca tylko nietolerancja glukozy, ale dietę dalej mam trzymać. Mała w 28 tc waży 830 gram więc mało, a szyjka trzyma nic się nie zmieniła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo cieszy :-)
z tej radości wczoraj zjadłam knyszę, nie zmieściłam całej ale niewiele zostawiłam i cukier 125 :tak:

Emka ja płacę za paski za 1 opak 1gr.
Maria tyle co się na chodziłam w czasie ciąży przez cukrzycę to do tej pory , przez całę życie jeszcze tyle nie chodziłam hi hi - niestety należe do osób uzależnionych od samochodu. Ale zauważyłąm, że większość rzeczy robię z myślą " to dla maleństwa :)"
Mam z kim spacerować bo zawsze jest obok mnie koleżanka ze swoim 4 m-cznym synkiem to czuje się bezpiecznie. A swoją kruszynkę czylki mojego psa nie mogę wziąść bo go nie utrzymam, on zaledwie waży 70kg - mały Betowen hi hi

a pewnie denerwuje sie. bylam wczoraj ok 14 bo bylam w poblizu spytac jak wyglada rejestracja i wogole. trafilam na niemile babsko wiec teraz srednio widzi mi sie tam wogole wracac :/ na dodatek ten posiew.. to juz wogole masakra !
a po jakim czasie od zjedzenia "czegos" moge nakluc sie i zobaczyc wynik ?

Riterka to dobrze, że wszystko w porządku:-)
Ty po knyszy takie dobre wyniki to chyba - a napewno sie skuszę na kebaba;-)

Emka moja diabetolog zawsze mnie pyta ile potrzbuje, dobrze, że poszecie o paskach bo właśnie mi się kończą więc muszę podjechać.

Emka średnio jest tak, że po 1h 140 po 2h 120. Ja mam sprawdzać po 2h bo wskażnik glikemiczny w produktach jest wyższy i mam normę do 135. Jedynie jak zjem coś słodkiego lub owoc to mierze po godzinie. Spokojnie - nie stresuj się tak bardzo bo to dzidiusiowi szkodzi.
Zaytaj jak tam będziesz czy mają jakieś ulotki , napewno coś Ci dadzą. To na początku wydaje się takie ciężkie i trudne, później można się do tego przyzwyczaić.

Ja też po spacerku ,jutro jadę na żelazną na ktg.Po miesiącu jeżdzenia na izbę przyjęć skierowali mnie do poradni przyszpitalnej.Myślałam,że tam będzie troszkę lepiej mniej ludzi i czekania ale niestety wyszło na to samo.Nie daję sobie rady z dietą,boję się ,że zaszkodzę dziecku ,ale już nie wyrabiam.Potrafię wyjeść dżem albo miód ze słoika tak mi się chce słodkiego.Cukry różne ale po takich wybrykach zawsze skaczą;(
Jutro jadę na ktg ,może coś się ruszy już w zeszłym tygodniu mówili ,że szyjka się skróciła ,ale skurcze mam tylko pojedyncze .Zaczęłam pić herbatę z liści malin może coś mnie ruszy wcześniej...

reklama
a co powiecie na to ze odkad wiem ze nie moge jesc tego co jadlam wczesniej ruchy Poli sa rzadkie :( kiedys bylo ich sporo teraz wyczuje moze z max 10 na caly dzien ? :(

Do góry