reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Emka dziwne to z ruchami. Ale może mała ma mniej miejsca. A masz zalecenia by liczyć ruchy? Kiedy masz wizytę u gin? Może powinnaś zrobic ktg? Mój mały mniej sie rusza jak mam wysoki cukier a nie niski. Ja sprawdzam po dwóch godzinach i normę mam do 120 ale średnia powinna być pomiędzy 70-90. Zazwyczaj się mieszczę. :tak: O receptę na paski nikt nie będzie robił problemów bo należy Ci się to jak psu zupa.:tak: Po te recepty możesz tez iść do swojego lekarza rodzinnego. Ja tak robie jak mi nie wystarczy.

Gabrielka to jutro szpital?:-)

Misio dawno nie zaglądałaś co mi się wydaje;-) a który to już tydzień bo nie masz suwaczka? Widzę, że dopadł Cię kryzys?

reklama
wizyte mam 23go.. natomiast po diete ide w czwartek. na pewno o tym wspomne ! aha i jeszcze mam pytanko. co trzeba dokupic by moc na komputer dane zgrywac ??

polozylam sie na chwile do lozka posmyralam sie po brzuchu mowiac: poruszaj sie kochanie..
ruszyla sie :) juz mi troche weselej :) dol dzis jakis przeogromny mam :(

Ostatnia edycja:
Emka, ja czułam pierwsze ruchy w 16 tyg, potem były coraz słabsze, gdzieś tak od 24 czułam rzadko i słabo i dopiero 2 tygodnie temu zaczął mi maluch szaleć - kiedy to niby powinno być spokojniej bo ma mniej miejsca. Nie wiem na czym to polega. Możesz się zapytać na karowej tych miłych pań - ale one ci raczej nic nie powiedzą, tylko: mhm, aha, to normalne. Czasem jeszcze mówią- jak trafisz na jakąś milszą -że jak się martwisz to idź na izbę - a tam cię wręcz opierd... jak przyjdziesz! Ja to bym się bała tam na izbę iść - raz byłam i zostałam potraktowana jak intruz.
A wszędzie w przychodni jest napisane że pacjentki z gorączką mają się NIEZWŁOCZNIE zgłosić do rejestracji- a jak się zgłosiłam chora to mnie do domu wysłali !!! że z gorączką to nie tu tylko do internisty - no wariaci! to poco te kartki - mój mąż się tak wciekł, że te kartki im zaczął zrywać :)
A pytałaś się chyba jak często będziesz musiała tam chodzić - normalnie powinno się chodzić raz na 2 tyg. do diabetologa, ale na karowej nie ma takiego zwyczaju- idziesz tylko ten jeden raz. Ja się potem zapisałam na starynkiewicza ale podobno dobrze jest w Orłowskim i gdzieś jeszcze - trzeba się Kuroslaw zapytać bo Iza raz pisała i Kuroslaw napewno wie :)

ja ide sama ;/ ale tez nie zaczna cos gadac to nie recze za siebie ;/ i tak wkurzona jestem tym wynikiem glukozy i tym ze musze sie ograniczac w tym cudnym okresie :( kupie dzis sama glukometr. nie chce jakiegos g... ktore zawyza o 20% ;/ czyli ide tam raz i juz ? w sumie pojde dostane diete i recepte na paski i czesc :/ wole z wami omawiac cala ta diete niz z tymi milymi paniami dla ktorych cukrzyca w ciazy to norma :| wyniki bede przedstawiac mojej doktor na wizytach i ju :)

Witam!
przepraszam, że zamilkłam, ale zawsze coś ;-)
Rybka jak się czujesz?? jak wrócisz od lekarza dawaj znać
my po wizycie wczorajszej, cukry bardzo przyzwoite, wiec okazalo się, ze to nie jest cukrzyca tylko nietolerancja glukozy, ale dietę dalej mam trzymać. Mała w 28 tc waży 830 gram więc mało, a szyjka trzyma nic się nie zmieniła od ostatniej wizyty, co mnie bardzo cieszy :-)
z tej radości wczoraj zjadłam knyszę, nie zmieściłam całej ale niewiele zostawiłam i cukier 125 :tak:

super wiesci :tak::tak::tak:

mała d:tak:obierze do 3500g spokojnie:-D:-D:-D

a teraz poprosze o wytłumaczenie co to knysza???

a ja cos po obiadku dostaje wysokie cukry, ale moze to przez ta infekcje czy angine???

zobzczymy co doktorek popołudniu wymysli

ja ide sama ;/ ale tez nie zaczna cos gadac to nie recze za siebie ;/ i tak wkurzona jestem tym wynikiem glukozy i tym ze musze sie ograniczac w tym cudnym okresie :( kupie dzis sama glukometr. nie chce jakiegos g... ktore zawyza o 20% ;/ czyli ide tam raz i juz ? w sumie pojde dostane diete i recepte na paski i czesc :/ wole z wami omawiac cala ta diete niz z tymi milymi paniami dla ktorych cukrzyca w ciazy to norma :| wyniki bede przedstawiac mojej doktor na wizytach i ju :)

oj widze ze bez kosy nie podchodź:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

spoko my tu po to jestesmy:tak::tak::tak:

ah dzis nie mam nastroju :( ile w aptece kosztuje mniej wiecej accv chek active ? ogarniam sie i zaraz wychodzimy po niego :) tylko nie chce przeplacic :)

reklama
u nas tez sie dostaje. ale podobno zawyzaja o 20% to ja dziekuje ;)

u nas dają albo activ albo go
nie wiem czy zawyżają ale w ulotce jest napisane ze jeśli czujemy ze zawyrza np z dnia na dzien po tym samym posiłku mamy więcej należy sprawdzic baterie

ale mój tez raz pokazuje np 131 a z innego palca 108???

i co jak to rozumiec???
pamiętaj tez o paskach do badania ketonów w moczu

Do góry