reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Witajcie dziewczyny, kochane nie zamartwiajcie sie tak bardzo serce mi sie kraja jak tak bardzo sie martwicie, ja wierze ze bedzie dobrze u Was i u mnie. U mnie gin nie robil mi ktg dopiero na przyszly tydzien po raz pierwszy czy to dobrze? nie powinien wczesniej zrobic?

AgMich ja teraz czuje tuchy babla tak samo jak wczesniej wrjuje jak mu sie podoba, nie
wydaje mi sie zeby mniej sie ruszal.
Rybka to kuruj sie zbys wlasnie nie musiala brac antybiotykow.

Dziewczyny juz nie duzo nam zostalo, damy rade zrobmy cos dla naszych maluszkow i nie denerwujemy sie tak bardzo! My z mezem juz jestesmy przygotowani psychicznie jakby babelek chcial wyskoczyc w grudniu, co ma byc to bedzie wcale nie musi czekac do stycznia. Dla mnie wazny aby byl zdrowy a tak bardzo chcialabym go juz przytulic i pocalowac powiedziec jakim wielkim jest dla nas szczesciec i jak bardzo go kochamy!

reklama
Rybka to dostałaś prezent od Mikołaja;)Przepędź anginę czym prędzej!!!Mój synuś będzie miał na imie Mikołaj(wczoraj mój brat dzwonił i składał mu życzenia hi hi - pierwsze "0").Ja zmykam po wyniki cukru.Buźka

Kazimiera też uważam, że nieważne kiedy poród byle dziecię zdrowe, a co do ktg- jak nie ma zagrożenia, skurczy to nie ma wskazań i nikt nie robi ktg, usg starcza. Nie martw się zatem!

Rybka a córa w kt. tyg. dokładnie wyskoczyła z brzuszka? i tak z ciekawości jak możesz napisz jakie miałaś wskazanie do cc?

w 1 dniu 39 tyg

co do wskazań:
- to była moja 4 ciąża pierwsza donoszona
- cukrzyca ciążowa na insulinie
- zespól Gilberta i wazowagalny
- i jestem malutka (mam 150cm wzrostu) i mam wejście do kanału rodnego ale mam za małe wyjście - taka droga jednokierunkowa a na usg wychodziła ze mała małą będzie miałą 4kg

Cześć dziewczyny
U mnie rano 98, cała noc mnie bolało w dole brzucha - ale nie wiem czy to już podświadomość czy jak to rozumieć.

Aga , Klara jeżeli mogę Was pocieszyć to mam tak wisielczy humor, że lepiej bez kija nie podchodź i naprawdę nie mam zielonego pojęcia dlaczego i skąd u mnie się to bierze.:wściekła/y: Nawet wyjście na miasto i oglądanie malusińskich rzeczy mi nie pomogło. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Myślę, że można to wytłumaczyć w jeden sposób - STRACH przed tym co nas czeka:szok::szok::szok:

Kazimiera co do ktg to ja miałam dopiero robione w 38 tyg, jak przyjechałam do szpitala, wcześniej nie miaam pojęcia jak to wygląda.
Ja miałam najwięcej w dniu wyjścia 40 skurcze - tak pokazywała maszyna i mam nadzieje, że nic się nie zmieni.
Dzieczyny czy Wy też macie uderzenia gorąca??? Teraz siedzę i piszę i aż policzki mnie pieką - obłęd. Może to dlatego , że dostałam nie przyjemny telefon - ale pocieszmy się , że już wkrótce będziemy miały maleństwa obok siebie, które będą nas kochać bezgranicznie.:-D
Super ,m że u Hidi wszystko w porządku. :-D

Aga mój maluch zdecydowanie mniej się rusza niż się ruszał. Przy komp jak siedzę to jeszcze zrobi fale dunaju ale tak to czuje lekkie kopnięcia czy poruszenie się ,ale tak tylko przez chwilkę. Ponoć to normalne, ja w szpitalu miałam 3 razy dziennie przez 1h liczyć ruchy, ponoć najlepiej jest liczyć trzymając ręce na brzuchu.

Cześć dziewczyny,
byłam dziś u diabetologa no i klamka zapadła! Mam skierowanie do szpitala, mam iść w czwartek albo najpóźniej w poniedziałek a do wtorku mam urodzić !!! :szok: No teraz to jestem przerażona - mam urodzić - kurcze gdyby to takie łatwe było! Diabetolog stwierdziła że maluch jest duży i łożysko jest już w końcowej fazie więc trzeba rodzić! A ja nie chce nie chce nie chce wywoływania!!!!!!:no:
Na dodatek dalej nie wiem w którym szpitalu rodzić :) w środę idę do ginekologa, on chciał też ze mną rozmawiać na tej wizycie już o położeniu mnie na patologię - i on się upiera na swoim szpitalu. Ale jak go prosiłam żeby nie wywoływać to twierdził, że da się to załatwić (jeszcze nie widział usg) ale jako facet chyba nie zrozumie co to znaczy takiego dużego malucha rodzić.
No to teraz mam same dylematy.....
A chyba mi czop wypadł i to już w sobotę - ale nie jestem pewna czy tak on wygląda :-) A po za tym to podobno nic nie oznacza, może podobno mimo wypadnięcia jeszcze 2-3 tyg trwać do porodu.
Aha a mój maluch rusza się od zeszłej soboty - kiedy to panikowałam że się nie rusza- to od tamtąd nie przestaje się ruszać - w całej ciąży tak się nie ruszał jak teraz, wystawia raz nogę raz pośladki. a wieczorami od 20 - 24/1 w nocy nie przestaje kopać i się wiercić - zastanawiam się nawet dlaczego tak długo nie śpi taki maluch.
Ktg mam od 34 tyg co tydzień.

reklama
w 1 dniu 39 tyg

co do wskazań:
- to była moja 4 ciąża pierwsza donoszona
- cukrzyca ciążowa na insulinie
- zespól Gilberta i wazowagalny
- i jestem malutka (mam 150cm wzrostu) i mam wejście do kanału rodnego ale mam za małe wyjście - taka droga jednokierunkowa a na usg wychodziła ze mała małą będzie miałą 4kg

No to widzę, że Ty tez babka po przejściach, przykro mi...ale zaciskam kciuki za Ciebie i wierzę, że teraz będzie ok :tak:
U mnie to też 4 ciąża, mam nadzieję a nawet nie dopuszczam innej myśli , przytulić całe i zdrowe dziecko!!!!
Widzę że Ty masz więcej wskazań, cała lista.
Aha i córka trochę poczekała, ja mam w 38tc mieć cc więc mam nadzieję że Cypi nie zechce wyskoczyć wcześniej :tak:

Gabrielka nie pociesza mnie Twój wisielczy humor, ale rozumiem bo zobacz co z nami tu na forum robi strach:eek:- dokładnie to samo.
Mnie się właśnie takie fale gorąca jak Tobie zdarzają:tak::tak::tak: uderzenia wręcz.

Do góry