reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Oj Aga wiem, na samą myśl aż dostaję dreszczy hi hi . Ja a później Ty??? Tak???
Mam cykora, ale dzisiaj to mam jeszcze jakiś przyciszony dzień i chodzę rozdrażniona. Pewnie ze strachu.
Dobrej nocki wszystkim życzę

reklama
Cześc dziewczyny
Dzisiaj zrobiłąm sobie święto i zjadłam kawałek babeczki i do tego kawka z mlekiem, cukier wyższy niż powinien być ale trochę pochodziłam i jeszcze czekam ,żeby opadł. Pije dużo wody , jestem jakaś taka rozdarta:zawstydzona/y:

Wydaje mi się, że sugerujesz się tyl co może wystąpić. Po trochę podwyższonej glukozie nie wystąpi polidypsja. Mnie cukier skakał do ponad 150, 160 a raz nawet ponad 180 i wcale pić bardziej mi się nie chciało niż przy cukrze w normie.
Ale wiadomo ile może sprawić podświadomość. Na tym "żeruje" efekt placebo. :-) Ale skoro dziala często, to można pić nawet wodę święconą zamiast syropu na kaszel. :-D
Pozdrawiam Hania

Witajcie dziewczyny nie odpisze na wszystkie posty bo jestem okropnie padnieta postaram sie Was nadrobic w poniedzialek. Chcialam sie z Wami podzielic moimi dobrymi wiesciami mianowicie w piatek bylam u gina i moj babelek wazy juz 3100g szyjka wporzadku wszystko pozamykane, maluch zdrowiutki co najwazniejsze.
Za poltora tygodnia ide na ktg,wziol wymaz na paciorkowaca i czekam na wynik.

Cześć Dziewczyny,
1.12 urodziła się nasza mała Ala. Po 12 godz. od odejścia wód lekarze zadecydowali o cc.
Waga 2770, dl. 53, 10 punktów :-)
Piszę dopiero dzisiaj, bo dopiero dziś nas wypuścili.
GRATULACJE HIDI !!!
teraz już chyba kolej na Gabrielkę :-)

Maluch wolny od cukrzycy :-) ja podobno też, ale po 8 tyg próba z 75g i wskazania , żeby utrzymać zdrowy cukrzycowy sposób odżywiania.
Pozdrowienia.

gartulacje super wiesci!!! duzo zdrowka zycze!!!

Witam i ja w niedzielny poranek! Moi panowie już w domu i własnie wcinaja mikołajkowe czekoladki a ja wącham ich zapach. :wściekła/y: Ale w święta to na pewno skusze się na coś słodkiego:zawstydzona/y: U mnie rano 78 więc coraz lepiej.:-) Maluszek jakis leniwy dzisiaj ale to pewnie przez pogodę.

Gabrielka chyba ja po Tobie :szok::szok::szok: z jednej strony strach a z drugiej euforia na myśl o spotkaniu z maluchem. Ale my ciezarówki mamy przekichane. Wciąz tylko stres, nerwy i obawy.

Kazimiera spory ten Twój maluch. Kilogram cięższy od mojego. Ciekawe jak to będzie wyglądało na mecie.;-) Ja w poniedziałek będe dzwonić po wyniki na paciorkowca mam nadzieję, ze wszystko ok bo mam już dosyć tych ciążowych przypadłości.

Miłej niedzieli dziewczyny! Niedziela to zawsze dla mnie dzień największych pokus:zawstydzona/y:

pojechalam do szpitala wczoraj o 17ej....sie naczekalam...najpierw przyjol mnie lekarz,zreszta bardzo mily i konkretny.....odrazu mnie polozyl na usg....pokazal serduszko....pokazal pisiolka malego:biggrin2:
potem na fotel...tam juz mniej przyjemnie bylo,ale szybko zbadal i powiedzial,ze jest dobrze....szyjka troche sie skraca ale to normalne........mam lezec wiecej w domu...nogi wysoko trzymac,ogolnie odpoczywac...rozmawialam z nim o tej cukrzycy ....powiedzial,ze teraz jak pojde na wizyte do swojego lekarza to mam mu jeszcze raz powiedziec ze mam ta maszynke w domu do mierzenia cukru i chce mierzyc....pytal mnie jaki lekarz mnie prowadzi,potem powiedzial,ze szkoda ze wczesniej nie trafilam do szpitala to by mnie wyslala do lekarza jakiegos ze szpitala,ale coz teraz juz jakos wytrzymam...

powiedzial na usg ze dziecko strasznie zywe,ale to dobrze....przekreca sie calym cialkiem...i ze raczej wyjsc juz by chcialo...hihi...:biggrin2:Maleństwo na juz 2980 wagi-jestem szcesliwa bo balam sie ze male bedzie:biggrin2:
mial przyspieszone bicie serduszka ale potem sie unormowalo...no i w domu znowu zaczol kopac...teraz moge spokojnie lezec w domu:biggrin2:

Witam Mikołajkowo :-D
monia2828 no to dobrze, że się uspokoiłaś i że takie dobre wiadomości :tak:
Mdmd gratuluję!!!!!!!!
Rybka wizyta jutro, więc dopiero wszystko się wyjaśni:tak:
miłej niedzieli życzę bo nie wiem czy uda mi się jeszcze zajrzeć
aaaa no i cukry mam ok :-D

Witam w słoneczną niedzielę
Monia dobrze, że u CIebie wszystko w porządku :)
Kazimiera Twój maluch jak tak będzie rosnąć to dojdzie do 4kg albo i lepiej.
Aga to badanie na paciorkowca - właśnie przy przyjęciu do szpitala od razu ode mnie to wzieli, ale głowa do góry - już tyle miałśmy nerwów, że tym razem napewno wynik będzie super :)

A czy nam się należy \Mikołaj????hi hi

Cześć Dziewczyny,
1.12 urodziła się nasza mała Ala. Po 12 godz. od odejścia wód lekarze zadecydowali o cc.
Waga 2770, dl. 53, 10 punktów :-)
Piszę dopiero dzisiaj, bo dopiero dziś nas wypuścili.
GRATULACJE HIDI !!!
teraz już chyba kolej na Gabrielkę :-)

Maluch wolny od cukrzycy :-) ja podobno też, ale po 8 tyg próba z 75g i wskazania , żeby utrzymać zdrowy cukrzycowy sposób odżywiania.
Pozdrowienia.

Gratuluję Kochana!:-):-):-):-):-):-)

Kazimiera ale duże to Twoje maleństwo:tak: chyba już na styczniówkach Ci pisałam,

AgMich... ehhh kochana:crazy:, jak ja rozumiem Twój strach... ja też już bym chciała rodzić,ale jeszcze za wcześnie....a dziś po nocce to już byłam załamana, tak strasznie się czułam i czuję....
ciekawe ile mój mały waży, dowiem sie w środę i szczerze boję się że jest jeszcze za mały i przesuną mi jak Tobie cc....:-(
Też będę miała posiew we wt i mam nadzieję że nic dodatkowego się nie przyplątało...
Aga i ładny ten Twój cukier na czczo!!!

A mi dziś Mikołaj przyniósł czekoladę dla cukrzyków słodzoną fruktozą, ile ma ww taka kostka wiecie? edit - ha, zapytałam Was i znalazłam na opakowaniu napisane, że 21g to 1ww- a zważyłam i 4 kostki to 16g...więc zjem a co?

Miłej i spokojnej niedzieli kochane!

Ostatnia edycja:
reklama
Witam niedzielnie, my z mezem juz po obiadku w prezencie dla meza zrobilam mu pyszny obiad zapiekana szyneczke z brzoskwinia :)m pyszna byla. A on w prezencie dla mnie rzucil palenie, no wytrzymuje juz trzeci dzien bez papierosa.
Monia to super ze wszystko wporzadku wypoczywaj kochana!
No dziewczyny musze Wam powiedziec jak moj babelek bedzie tak rosl to bedzie wazyl z 4kg az zaczynam sie bac jak ja dam rady takiego klociusia urodzic, to moja pierwsza ciaza, co najlepsze albo najgorsze nie mam zadnych powaznych dolegliwosci typu skurcze i do konca nie moge uwierzyc ze to juz tuz tuz porod!!!
juz wiekszosc z nas niedlugo sie rozpakuje ;) ale polecimy, powinnysmy sie wypowiadac rowniez na forum grudniówek :) milej Mikolajkowej niedzieli buzka

Do góry