reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Pulka spokojnie z cukrami. Moja diabetolog zaleciła mi , żebym nie robiła obciążenia glukozą bo po co obciążać trzustkę. Powiedziałą, że po porodzie mierzyć od czasu do czasu cukry. Wiem , że na kolki są super kropelki sub simplex - są to krople kupowane w nieczech choć nie wiem czy są dostępne w Pl, może akurat, możesz zapytać. Ponoć są naprawde dobre. Ja je będę miała bo i oto zadbałąm.
Trzymam kciuki za zdrówko, Rybka za Ciebie się wyleży;-) ja też mogę, choć długo mi już nie zostało:szok::szok::szok:

reklama
Mi w szpitalu przy obciążeniu 75 g pobierali krew tylko na czczo a potem dopiero po dwóch godzinach

Mi też badali na czczo i dopiero po dwóch godzinach, po godzinie nieee.Gabrilka miała po 2h - 135, ale po godz miała wysoki i wyszła cukrzyca, a ja mam po dwóch 136, ale nie miałam pomiarów po godz,więc zobaczymy.Byle do poniedziałku.

Monia jak się czujesz? byłas u lekarza?

Gabrielka niestety nie wiem co u Hidi ale jak coś będę wiedziała to dam cynka:tak:

Pulka fajnie, że do nas zaglądasz. też słyszałam o tych niemieckich kropelkach, moja kolezanka je stosowała i małemu zniknęły kolki. Może popytaj w aptekach. Dużo zdrówka dla Ciebie i maluszka.

Moi panowie zmienili plany i wracają dzisiaj. Ciekawe dlaczego. Nie wiem nic bo mężowi rozładował się telefon a jest już w drodze. Ale odpoczełam. Gdyby to był 37tydz to mogłabym już rodzić. Mam dziwne przeczucie, że urodzę wcześniej bo znów ma to kłucie w dole brzucha i w plecach. :eek: Ech.. dlaczego to wszystko jest takie skomplikowane. Dzisiaj odpuściłam sobie mierzenie. Dietę trzymam ale ni chciało mi się mierzyć.:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Emka wejdź sobie na www.tabele-kalorii.pl tam wpisując każdy produkt pokaże Ci ilość węglowadanów, tłuszczy. Na początku bardzo często korzystałam z tej stronki.

Lolcia nie mierz nigdy z dwóch różnych palcó bo zawsze wychodzi inaczej. Wcześniej pisałyśmy o tym.

strona ciekawa. tylko nie wiem o co w niej chodzi ;) tzn wiem ze podane sa wszystkie wartosci ale ja nie wiem ile moze byc wszystkiego max na jakis posilek bo jeszcze nie bylam w poradni a sama takiej wiedzy nie mam i nie moge znalezc :(

Cześć Dziewczyny,
1.12 urodziła się nasza mała Ala. Po 12 godz. od odejścia wód lekarze zadecydowali o cc.
Waga 2770, dl. 53, 10 punktów :-)
Piszę dopiero dzisiaj, bo dopiero dziś nas wypuścili.
GRATULACJE HIDI !!!
teraz już chyba kolej na Gabrielkę :-)

Maluch wolny od cukrzycy :-) ja podobno też, ale po 8 tyg próba z 75g i wskazania , żeby utrzymać zdrowy cukrzycowy sposób odżywiania.
Pozdrowienia.

GRATULACJE!!!!

Dobrze że z dzidzią i z Tobą wszystko dobrze.

A ja dziś miałam skurcze...tak mi się wydaje ....miałam co ok.3 min przez 1h30`.
Przestraszyłam się nieziemsko.
Cały czas w łóżku....teraz na moment weszłam .....jutro może doczytam co naskrobałyście.
Mam nadzieje że to już się nie pojawi na razie.

Pomykam więc leżeć i miłego weekendu.

Mdmd wielkie gratulacje!!!!

Szybka jesteś, tzn Twoja córeczka:-)

Emka każda z nas ma inną ilość wymienników, podam Ci moje choć to jest bardzo rygorystyczna dieta:
Śniadanie 2ww
2 śniadanie 1ww
obiad 2ww
2 danie 2ww
podwieczorek 1ww
kolacja 2ww.
WW to wyminniki węglowodanów, na 1 ww składa się 10g węglowodanów:tak:, dziewczyny przeczytajcie to, jakby bym źle coś podała to mnie poprawcie.:tak:

Aga nie zachodź w głowę:-) tylko pewnie Twoi chłopcy się bardzo za Tobą stęsknili i wracają;-):-D;-)

To wszystko zależy od lekarza, ale napewno powinien powiedzieć dużo na temat wymienników, co można, a czego unikać. Nic strasznego. Wręcz jest to potrzebne, żeby dużo się dowiedzieć, choć tu na forum można dowiedzieć się dużo więcej ciekawych rzeczy.

reklama
mdmd gratulacje!!!!! jak miło czytać o kolejnej szczęsliwie rozpakowanej mamusi. Cieszę się bardzo, że Ty i mała jesteście zdrowe i wolne od cukrzycy. A jak cc? Jak było? Takie wieści sa dla mnie zawsze motywacją by dalej wytrwać w diecie. Dziękuję!:tak:

Emka0402 nie wiem jak to jest w Warszawie ale u nas w Poznaniu idzie się na szkolenie z położną. Ona daje rozpiskę diety, tabele z wymiennikami i różne ulotki. Poczytaj jednak ten watek bo jak znam życie z nego dowiesz się więcej niż ze szkolenia. Zresztą jak większość z nas. Nic się nie denerwuj bedzie ok.

Gabrielka Ty następna już nie ma innej możliwości hi hi.

Ostatnia edycja:
Do góry