reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
gabrielka ale przy 75 g?
Mi w szpitalu przy obciążeniu 75 g pobierali krew tylko na czczo a potem dopiero po dwóch godzinach

emka niekontrolowana na pewno źle wpływa, ale jeśli będziesz stosować dietę i cukry będą w normie to wszystko bedzie ok:-)

czyli od teraz od kiedy lekarz powiedzial co nalezy jesc a czego na pewno unikac jak bede sie stosowac to bedzie wszytsko w porzadku mimo iz wczesniej srednio kontrolowAlam bo nie wiedzialam o tej glukozei ? :(

ja mialam po 2 godzinach po tej glukozie ochydnej 180 ....sama niewiem czy to tak wiele....:crazy:teraz sie mecze z ta dieta ,choc powiem szczeze ,ze nieraz cos zlego zjem....:-( najchetniej to juz bym poszla rodzic....:-)

Gabrielka twoje cukry to już chyba sie normuja na końcówce tak jak moja diabetolog mówi. Po 36 tygodniu dzidziuś potrafi sam wytworzyć insulinę i nasza trzustka troszke mniej szaleje ale dietę należy trzymać.Przykaładem jest Hidi, która strasznie walczyła z nocnymi cukrami i mimo dużej ilości insuliny wciąż był wysoki a pod koniec rewelacja zresztą z tego co pisała teraz też. :tak: Co do laktatora to ja nie biore bo nawał jest dopiero na trzecią, czwartą dobę a po cesarce podobno później. Z tego co zauważyłam to mimo zakazu odwiedzin znajomi i rodzina donoszą do drzwi chorym różne rzeczy więc w razie czego mąż dowiezie. Dziwie się, że Cię wypuścili bo przeciez masz juz 38 tydzień skończony. :eek: Co za ludzie...

Emka0402 masz absolutny zakaz czytania czegokolwiek o wpływie cukrzycy na dziecko!!!;-) Ja też tak na początku robiłam i po nocach nie spałam. Kontrolowana cukrzyca nie powoduje żadnych konsekwencji dla malucha. A plusy dla Ciebie to mały przyrost wagi, piekna cera i zdrowe odzywianie. po urodzeniu dziecka nie jedna z nas zatęskni za tą dietą bo dieta karmiących jest o wiele bardziej rygorystyczna. głowa do góry i trzymaj sie z nami to będzie Ci łatwiej. Ja jestem na tej diecie od 18 tygodnia ciąży i myślałam, ze to nigdy sie nie skończy a teraz myślę sobie, że gdyby nie ta dieta to moja ciąża polegałaby na obżeraniu sie slodyczami i śmieciowym jedzeniem. Żadna z nas nie wiedziała wcześniej o glukozie więc nie panikuj. Cukrzyca ciażowa ujawnia się najczesciej między 24-28 tyg. dlatego to badanie miałaś teraz robione.

Monia każda z nas nieraz cioś złego zje:zawstydzona/y:;-) je też już nie mogę doczekać się końca.

U mnie dzisiaj rano ok ale wczoraj wieczorem porażka. Po kolacji takiej jak zawsze czyli kanapkach z wędliną i pomidorem 126 po dwóch godzinach (bo tak kazali mierzyć)a po obiedzie 136 (ziemniaki, rybka i surówka):szok::szok::szok: Już kiedyś zauważyłam, że po południu mój metabolizm idzie spać. Kurcze dzisiaj mam wyrzuty sumienia, że mój maluch musiał z takim cukrem się zmagać.:zawstydzona/y: Mam nadzieję, że za tydzień już moja trzustka troszkę odpuści i bedzie lepiej. U mnie w domu cisza. Chyba cały dzień przechodzę w piżamie :-D:-D:-D

pojade dzis do szpitala pod wieczor...niech mnie przebadaja....bo troche sie martwie...boli mnie podbrzusze i brzuch mi dosyc mocno opadl....maly sie rusza ale chce zeby mnie ktos zbadal....niewiem czemu ale martwie sie...boje....

reklama
Do góry