reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

co do cukrów to ja mam norme do 120 po 1h

i najlepsze mam po kabebie na kolacje np 106
albo po frytkach i grliwoanych pieczarkach 102

ja mam termin na 9 marca ale wierzę że nas koło 25 lutego będą kroić:cool:
nawet jakbym chciałą rodzić naturalnie to mam za dużo obciążeń

reklama
kobitki.....powiedzcie mi co robic...wczoraj kolo 23-ej oststni ruch dzidzi czulam....i od tamtej pory nic zero....zaczynam juz sie denerwowac.....chce poczekac do 18ej jak moj partner z pracy wruci i chyba pojadae na pogotowie.....

kobitki.....powiedzcie mi co robic...wczoraj kolo 23-ej oststni ruch dzidzi czulam....i od tamtej pory nic zero....zaczynam juz sie denerwowac.....chce poczekac do 18ej jak moj partner z pracy wruci i chyba pojadae na pogotowie.....

Położne w szpitalu radziły, żeby zjeść cos slodkiego, więc zjedz kawałek czekolady albo moja ulubiona krówke albo napij się mleka i połóż na lewym boku i poczekaj. No i jak nic z tego to pędź na KTG -uspokoisz się...

Maria: nie jest powiedziane, ze po terminie od razu wywołują. W moim do 10 dób po terminie daja szanse Maluchom na samodzielne wyjście i dopierro potem wywołują.

AgMich: z sojowych jem parówki sojowe -na sniadanie - w ogóle nie podnosza cukru tak jak jajka, tylko one same nie maja za bardzo smaku, więc jem z musztarda i jakimis warzywkami. A do obiadów często dodaje sobie tofu np. do smazonych czy duszonych warzyw i "dosalam" sosem sojowym -wychodzi cos ala chińszczyzna. Samą soje często sobie robiłam na modłę fasolki po bretońsku, ale jakoś ostatnio mi sie nie usmiecha :-)

Rybko_24 w pierwszej ciąży zawsze miałam z palca teraz też i nie słyszałam o innej metodzie.
Jakoś tak wychodzi,że zawsze mam z lewej ręki i przeważnie ze środkowego palca.
Mój lekarz mówił, że nie ma wpływu na wynik to co się zje poprzedniego dnia.
Wiem,że 93 to nie jest super wynik ale leopsze to niż 115 i tym się pocieszam.
Za 3 tyg zrobie na obciążenie i mam nadzuieję, że wszystko będzie ok
Czy wynik będę miała od razu czy trzeba na niego czekać?
Pozdrawiam:-)

Rybko_24 w pierwszej ciąży zawsze miałam z palca teraz też i nie słyszałam o innej metodzie.
Jakoś tak wychodzi,że zawsze mam z lewej ręki i przeważnie ze środkowego palca.
Mój lekarz mówił, że nie ma wpływu na wynik to co się zje poprzedniego dnia.
Wiem,że 93 to nie jest super wynik ale leopsze to niż 115 i tym się pocieszam.
Za 3 tyg zrobie na obciążenie i mam nadzuieję, że wszystko będzie ok
Czy wynik będę miała od razu czy trzeba na niego czekać?
Pozdrawiam:-)

u nas wyniki sa po 2 godzinach

ciekawi mnie opinia ze na wynik nie ma wpływu to co sie zje:eek::eek::eek:
w takim razie dlaczego na noc mam insuline bo cukry były za wysokie...

reklama
Monia zjedz coś słodkiego i biegiem na ktg. !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja jestem czestym gościem na oddziale ginekologi w naszym szpitalu zdarzało się nawet trzy razy w tyg. Pedze zawsze jak mały nie rusza się dłużej niż dwie godziny. Nawet po czymś słodkim albo po zimnej wodzie na mojego też to działa. Nikt nie powie Ci nic złego. Daj znać jak wrócisz.

Kuroslaw muszę spróbować te parówki. Mam ochotę na cos innego i dlatego pytam.:tak:

Mariola unas tez czeka sę na wynik dwie godziny:tak: trzymam kciuki za test i oczywiście napisz jak wyszło. Zabierz ze sobą cytrynę!:tak:

Do góry