reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Dziewczyny ale naskrobałyście, dopiero skończyłam czytać - całe dwie godziny ;-)a nie było mnie tu zaledwie 4 dni.
Witam wszystkie słodziutkie mamusie:-D Z nami przetrwacie wszystko;-):laugh2:

Hidi gratulacje:-D
Muszę iść zjeść kolacje, to forum uzależnia:-D
Będę pisać tak na raty niestety:cool: - Aga co do wagi dziecka to moje w poniedziałek ważyło u mojego gin 2800 a w środę w szpitalu 3420 - niemożliwe, żeby przybrało na wadze 600g więc usg to tylko maszyna i tylko w przybliżeniu podaje - bez stresu - bo cukry Ci skoczą;-) także głowa do góry - musi być dobrze, a Ty jesteś napewno twardą babką:tak::tak::tak: więc ze wszystkim sobie poradzisz:-D

A myślałam, żę kolejny mój post to będzie , że jestem z maleństwiem a tu pozostało czekanie i niepokój. Nienawidzę szpitali, a dzisiaj jak wychodziłam to do końca nie uśmiechało mi się to wyjście tym bardziej , że mam 45 km do szpitala. Ach Ci lekarze....:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Gabrielka to faktycznie duża różnica. Już nie bede się martwic bo to odbije się na maluszku i na cukrach. Ja mam do szpitala 15 min drogi więc tym akurat nie musze się denerwować.:tak: Ciesz się ostatnimi dnami wolności ;-)Kobieto Ty w kazdej chwili możesz zacząć rodzić:szok::szok::szok: to nie dziwię się że się denerwujesz. Ale bedzie dobrze. :tak:

Mariola kliknij na suwaczek którejś z nas zrób wszystko co tam trezba zrobić po kolei a później skopiuj kod BBCode i wklej go w ustawieniach w zakładkę edytuj sygnaturę i zapisz sygnaturę. Powinno być dobrze.

Ostatnia edycja:
demsik ciesz się kobieto!!! Gratuluję dobrych wyników!!! A wysoki wynik po 50g często sie zdarza. Ważniejszy jest ten po 75. A ta hemoglobina to srednia z kilku ostatnich miesięcy. Norma dla ciężarnej jest bodajże do 6. Pozdrawiam.

juz mi troche lepiej, dzięki kochana:-)w sumie to teraz nie wiem, czy będę musiała stosować jakąś dietę czy nie?bo moj gin nie znajac wyników glukozy 75g powiedział,żebym miała dietkę niskotłuszczową i niskocukrową póki co.:-(zgłupieć można od tego wiecie!a ja nawet nie wiem czy mogę wcinać owoce teraz , czy nie zadużo cukru mają.schiza normalnie:-(

Demsik: dieta jeszcze nikomu nie zaszkodziła :-). Ja miałam po 2 h po 75 glukozy 141 i zostałam okrzyknięta cukrzykiem, więc jeesteś blisko, ale mimo wszytsko przed tą paskudną granicą. Z owoców najlepiej jabłka, grapefruity, pomelo. Reszta ma duzo cukrów, wiec jak chcesz stosowac diete to na inne uważaj :tak:. Zmień pieczywo na pełnoziarniste, jedz mało makaronu i ryżu białego. To nasi najgorsi wrogowie :-). No i mało smażeniny... Jak chcesz to sobie kup glukometr i mierz cukier...:sorry:
Północny Wiatr: po raz trzeci chyba w ciągu dwóch dni powtarzam: rano cukry są wyższe, więc ta różnica w wyniku rano i wieczorem po tym samym jest jak najbardziej normalna dla nas... niestety ;-). A jak grzanka z białego pieczywa to sie w ogóle nie dziwie, że rano aż do 158 ci podskoczyło... Rano sie trzeba delikatnie rozkręcać... potem można po godzinie sie dopchac juz czymś konkretniejszym, a wieczorem mozna grzeszyć...:confused2:
Gabrielka: no to super miałas w tym szpitalu cukrzycową obsługę! I jak widac można!:-D
Monia: ja sposób na krówkę przetestowałam podczas KTG w szpitalu :-D. Małemu tętno od razu skakało ze 140 na 160 :-). Koleżanka testowała podczas USG w 13tym tygodniu i maluszek oszalał z radosci po dawce cukru :-)

witam dziewczyny, ja dzis po wi\yciw u ginekologa i diabeteloga, pobrali mi wymaz na paciorkowca ale to chyba normalne, zastanawia mnie tylko pobranie krwi na antyciała czy któraś z was to miała??????

reklama
Do góry