reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ostatnia edycja:
reklama
Gabrysiu, a puchną Ci juz nogi?

z tego co wiem można mieć kompa ze sobą w szpitalu, ale można się trochę nasłuchać za to od personelu :-p

jutro usg, okaże się czy utuczyłam lokatorkę :-)

Dziewczyny wrócę do spacerów. Czy kombinezon wystarczy dziecku czy należy mieć śpiwór do wózka?
Zadaje mnóstwo pytań , ale tu zawsze uzyskam odpowiedź:-)
I co myślicie o macie edukacyjnej? Czy dziecko powinno tą zabawkę mieć? :-)

ja mam kombinezonik dość cienki (ale taki bez nóżek, za to z dziurką na zapięcie szelek) i śpiwór do wózka. Dzięki temu jak jest cieplej, to mogę dzidzi odpiąć spiwór, a dzidzia dalej ubrana... do fotelika samochodowego ten cienki śpiworek też idealny, bo jak niose przez dwór, to przykrywam kocykiem, a w samochodzie odkrywam, bo ciepło przecież, no i dzidzia dalej ubrana :-D czyli zachowana zasada ubierania na cebulkę :tak:
ilustracja poniżej, przypadkowo pstryknęłam kilka zdjęć :-D:-D:cool2:

matę oczywiście !!! ale za pół roku :tak: moja starsza córka miała i rzeczywście chętnie w niej leżała. A później równie chętnie z niej uciekała:tak:

Załączniki

• IMG_4110.jpg
    IMG_4110.jpg
    34,4 KB · Wyświetleń: 75
  • IMG_4112.jpg
    IMG_4112.jpg
    61 KB · Wyświetleń: 66
Wczoraj byłam tak padnięta jak wróciłam od diabetologa, że nie miała siły nic napisać. Miałam wizytę przesuniętą na 19 a weszłam o 21:szok: Zdaniem pani doktor cukry mam idealne, nie ma potrzeby zwiększania insuliny i mam zostać przy 5j do porodu. Dostałam wytyczne do porodu i po porodzie. Wiec tak. Cięcie mam miec robione 17 grudnia rano czuli ostatnią insuline mam wziąć 16 wieczorem a później już nie. Po porodzie mam zacząć jeść normalnie. Powiedziała, że mam nie martwić się cukrami przez pierwsze dwa trzy dni bo mogą być jeszcze wysokie ale później powinny wrócić do normy. Jakby nie wracały to mam do niej dzwonić. Po 6 tygodniach mam zgłosić się do niej na test z 75g glukozy i to wszystko. :-) Jakby cukry szalały jeszcze do porodu to mam do niej dzwonić i jechać. martwi mnie tylko jedna rzecz. Waga maluszka. usg wynika, że waży dopiero 2130. Zadecydowała wczoraj, że cięcie mam miec robione bez względu na wagę maluszka bo nawet w 40 tyg może nie osiągnąć wagi 3000. A i jeszcze pobrała mi wymaz na paciorkowca. Jeżeli któraś z Was bedzie rodzic w Poznaniu na Polnej to tam też wprowadzili zakaz odwiedzin. Po wyjściu z gabinetu zdałam sobie sprawę, że to już prawie koniec:szok::szok::szok: A pewnie niektóre z Was pamietaja jak skrzeczałam ile to jeszcze zostało do końca:-D

Gabrielka ja nie kupuję śpiwora do wózka. mam grubszy kombinezon i gruby kocyk. Pokrowiec na wózek i na fotelik. Zawsze można założyć maluchowi dodatkową warstwę ubrań pod kombinezon. Matę też miałam i super sprawa ale tak jak Iza piszę za kilka miesięcy. U mnie super sprawdziła się karuzelka na łózeczko. Mieliśmy taką z pluszowymi zwierzakami. Mały bardzo szybko zaczął na nię reagować ale myślę, że też nie ma sensu powieszać jej od razu po powrocie ze szpitala. Nasza zawisła chyba po ok 1,5 miesiąca. Wcześniej mielismy tylko taka małą kulkę pozytywkę. Dostaliśmy ją od babci była super bo cichutko grała.

Carioca co tam u Ciebie jak malutka i jak Twoje cukry?

Hidi na porodówce?

Ostatnia edycja:
Witam dziewczyny, czasem tu zagladam ale nie za często,
AgaMich my mamay podobne tygodnie ja własnie jestem w koncówce 35, do lekarza ide 01.12 i zastanawiam sie co ze mna zrobi i mi powie, napewno bede miala cc ale co i kiedy nic nie wiem, tym razem musze juz pogadac ze swoim lekarzem powaznie, a Twoja dzidzia wcale nie taka mala ja swoje dzieci rodzilam w 38 tygodniu i wazyly po 2600, czyli do 17.12 jeszcze podrosnie i bedzie ok, ja narazie bez insuliny, na czczo ma cukry ok, gorzej po sniadaniu pierwszym zawsze na max czyli 120 no czasem 116 albo 118, potem juz jest ok caly dzien, i co najwazniejsze zaczelam tyc, moja diabetolog szczesliwa jak nic, ale dzis po sniadanku 129 i niespodzianka, nie wiem dlaczego tak zjadlam to co zawsze, ale biore żelazo bo mi przepisali i moze dlatego, zawsze bralam po badaniu a dzis jakos mnie podkorcilo, a do tego jeszcze glowka mnie dzis boli i mierze co chwila cisnienie takie mam zalecenie od lekarza, jeszcze troszkie dziewczyny a powykruszacie się, jestescie prawie przy mecie, fajnie Wam, pozdrawiam gorąco:)))))))))))))))))))))))))))))

Cześć dziewczyny
U mnie rano 93:-D:-D:-D Piękne uczucie:-D

Mgiełka nie możemy się wykruszyć - założymy forum byłych cukrzyczek hi hi, aż miło jak się wchodzi i można popisać z d\ziewczynami, których się nie widzi a są naprawdę mili i bardzo sympatyczni:-p Oczywiście nie słodze:-D tylko pisze prawdę:-) Dziwne mi się wydawało mieć wirtualnych znajomych ale jest to rzeczywiście miłe:tak::tak::tak:

mdmd mam wrażenie, że nogi mi nie puchną ale w kostkach, ale słyszałam , że po porodzie bardzo często należy wymienić obuwie bo stopa rośnie (miało to kilka moich koleżanek) i ja niestety już od kilku miesięcy noszę obuwie mojej mamy. Tzn mamy identyczne i w swoje wejdę tylko, że je czuje na stopie , a są skózane, kozaki mierzyłam - też wejdzie mi stopa ale ciasno, gdzie były luźne (mam wieczny problem z wąską stopą). Wydaje mi się, że stopa mi urosła, ale raczej nie widzę opuchlizny. Tylko , że ja wypijam minimum 2l wody do tego herbatki białą, zielona i ostatnio kupiłam na laktacje, wypijam 1 dziennie. Taki mi doradzili:cool:

Aga ja Ci idzie prasowanie?
Ja dziś mam już pięknie zrobione stópki. Jak to dobrze mieć koleżankę, która zajmuje się czymś takiem:-) Nie dość , że taniej to kawka i miła pogawędka.:-)
Dzięki dziewczyny za doradzenie w sprawie śpiwora.

Iza Gaja jest BOSKA!!!:-D

Jakoś tu dzisiaj spokojnie. :-) Ja własnie gotuję kapustę kiszona z grzybami taka jak na wigilie jakoś mnie naszło:-D i brukselkę.

Gabrielka wyprasowałam połowę ale wszystko mam wyprane. Reszta leży w wielkim koszu i patrzy na mniej jak tylko wejdę do łazienki ale jakoś nie mam siły. Wczoraj moja diabetolog spytała czy wszystko juz gotowe. Powiedziałam, że nie a ona na to z dziwną miną, że mam się pośpieszyć bo mały nisko siedzi i może wyjśc wcześniej:szok:

Mgielka dawno Cie u nas nie było widać. Ale dobrze, że jesteś i, że wszystko ok.

No nie było mnie bo mało piszę ale za to czytam wasze nowinki:))) mnie teraz juz coraz ciężej wychodzic mi się z domu nie chce, mieszkam na 4 pietrze i to dlatego, a tak wogole to tyle slyszy sie o tej grypie ze troche mam stracha, no ale jeszcze troszkie trzeba wytrzymac:))))

AgMich jeszcze w domu:-) ale ciężko mi strasznie sie chodzi, ból pachwin jest okropny...zaraz jadę na kontrolne ktg
zastanowiła mnie jedna rzecz którą napisałaś...otóż mi diabrtolog powiedziała że już wieczorem na dzień przed porodem mam nie brać insuliny,,,czyli biorę do środy włącznie , w czwartek nie biorę w piątek ok południa mam cc...Ty masz inne jak widac wytyczne...hmmm

co do odwiedzin to w moim szpitalu też jest zakaz ale mąż może być ze mną jako jedyna osoba towarzysząca...i dobrze bo i po co mi więcej towarzyszy heheeee...

http://myfxadvice.com

reklama
Witam mamusie:-)

Mgiełka ja na 3 piętrze....rozumiem Cię całkowicie:tak:.A jak będzie dalej to chyba dżwig wypożyczę :cool2:.

Mdmd i jak tam po usg??jak waga maleństwa??

Dziewczyny wczoraj grzebałam trochę na forum i wyczytałam że upławy mogą trochę fałszować wynik z tymi ciałami ketonowymi.....

I mam pytanko także kiedy kupiłyście łóżeczka??bo nie wiem czy mam jeszcze czekać ...generalnie to już bym chciała ale do mojego czasu pewnie zdąży się zakurzyć;-)

Do góry