reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

aasicaja mam juz wszystko, pojechalismy do hurtowni i moj mąż zaszalał, a do tego jutro chce rozstawic juz łózeczko chociaz ja mowie że jeszcze czas, zakurzy się przecież no ale co bic sie mam z nim, pokoj odmalowal wystroj zmieniony wiec go korci:)))

reklama
Mdmd daj znać co u Ciebie?

Assica ja miałam pod koniec sierpnia prawie wszystko już kupione. Przykryłam to folią a teraz jest prawie wszystko przygotowane, prawie... bo napewno o czymś zapomniałam. Niestety jestem osobą która lubi mieć wszystko zaplanowane a przy ciąży jest to niemożłiwe.
Assica i Mgiełka na kiedy Wy macie termin? Może wstawcie suwaczki to będzie łatwiej;-)
Ja dziś po drożdżówce z makiem 126, po dwóch kawałkach babki 120, jak rozumieć tą trzustkę - mam wrażenie , że czasami strajkuje:tak:
Dziewczyny rozumiem Was co do schodów. Ja mieszkam w domku więc schody są na porządku dziennym i właśnie dzisiaj mam , że co wejdę na górę to brzuch mi się napina i to konkretnie, nawet w żółwim tempie na spacerku jak szłam to też twardniał:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Coś czuje, że 1.12 lekarz mnie wyśle do spzitala, a tam:wściekła/y: kazali przyjechać dopiero 14, więc albo albo... albo zrobią mi cc szybciej albo zakwitne:-p
a komputer nie będę brać ze sobą bo pewnie jeszcze to konkretnie skomentują:wściekła/y:
|Coś ostatnio cisza na forum... oby nie przed burzą:-)

dziewczyny robiłam badania po wypiciu 75 i są złe
mam skończyć antybiotyk i za tydzień powtórzyć
mam stan zapalny w macicy i biorę antybiotyk podobnoć może to wpływac na wynik
no oby

widzę że się dziewczyny szykujecie do porodów więc trzymam kciuki:tak:

gabrielka1308 ja mam termin dopiero na 04.01 ale nie wiem jak to bedzie, zobaczę co lekarz powie na wizycie 01.12, mam nadzieję że się już wstępnie umówimy.

A ja poszłam dzisiaj na ktg tak jak kazali w poradni z karowej i ktg super tylko cisnienie 145/90 no i piszę ze szpitala...:-( Kazali zostac i będą zbijać. Co prawda uważam, że lekko przesaddzają, bo biore ten sam lek, który zaczęłam 2 dni temu, tylko w wiekszej dawce, więc moim zdaniem mogłabym to robic sama w domu i cisnienie mierzć sobie też... no ale dobra.. liczę na to, że szybko mnie stąd wygonią...
Najlepsze, że po drugiej stronie kortarza jestt porodówka i właśnie się tam jedna niemiłosiernie drze :szok: Teraz to mi dopiero cisnienie skacze!
Oczywiscie ani dieta cukrzycowa ani kontrola cukru dzisiaj nie była najwazniejsza i pewnie jutro ketony będę miała że hoho:sorry:
Współlokatorki bardzo psioczą na jedzenie, więc pewnie nie wpłynie to najlepiej na moje wyniki...

A Maltan to maść na sutki :-)

można się dopisać do słodkich ciężarnych :-)
od wczoraj jestem na diecie, i powoli się oswajam z sytuacją i uczę się co i jak jeść;-)
fajnie,.że już niektóre dziewczynki u kresu, życzę powodzenia :-)

Cześć Dziewczyny,
mała na dziś ok 3 kg, niby nie za duża, ale jeszcze 2 tyg. do terminu.
cukier po odstawieniu insuliny wysoki mimo ograniczenia w diecie, ale podobno dziecko już samo wytwarza insulinę i się broni jakby co.
Na poród na razie się nie zanosi :-(
Byłam na ktg i choć mała rozbrykana to skurczu ani widu ani słychu. Opuchlizna ze stóp zniknęła bez śladu:shocked2:
A juz mialam nadzieję na rychle rozwiązanie, bo z dnia na dzień pojawiły się hemoroidy:zawstydzona/y:
uznałam, ze dziecko jest coraz niżej i krew nie może prawidłowo krążyć. ale to chyba błędne rozumowanie.
w każdym razie jest to chyba najgorsza z moich ciążowych dolegliwości i mam nadzieje, ze po porodzie minie.

zastanawiam się tez nad złożeniem łóżeczka, skoro poruszyłyście ten temat :-)

Kasiu, spróbuj się nie martwić, może rzeczywiście przez antybiotyk tak wyszło. Podobno nawet witaminy mogą zafałszować wynik.

Gabrielka mam termin na przełom luty/marzec.
Suwaczka nie daję bo za każdym razem mam inny termin
1. 27 luty
2.6 marca
3. 2 marca tak wyszło ostatnio z usg

Kurcze szybko się zaopatrzyłaś......ja to na razie mam tylko ciuszków trochę.
A resztę oglądam na internecie i orientuje się co kupić......przydałby się wątek akcesoria dla matek w przygotowaniu do porodu i wszystko dla niemowlaczka:cool2:

Riterka witam słodką mamusie.Napisz jakie masz normy bo tutaj każdy inne.

Kurosław :-D:-D:-D to żeś mnie rozbroiła:-D:-D:-D.
Myślałam że rozwiniesz wątek po co ta maść. Bo to że do sutków to się domyśliłam:cool2:.
Należy ją już prędzej stosować w jakim celu.
Odpisz z rozwinięciem proszę;-)......bo ja się dopiero uczę i nie mam doświadczenia.

A co do szpitala to jak pewnie spadnie Ci ciśnienie to Cię wypuszczą, a więc spokój przede wszystkim:tak:.Mojej koleżance zabronili chodzić po schodach bo miała wysokie, ale do szpitala nie wysłali.Ale u niej było wyższe niż u Ciebie.

Kaśka też o tym myślałam co będzie potem......miejmy nadzieję że to się unormuję.
A przed ciążą byłaś okrąglejsza??

Widziałyście wiadomość o tej matce co musiała wypisywać papiery a już rodziła??
I dziecko wypadło na podłogę......MASAKRA:szok::szok::szok:

Rybko odezwij się.....daj znać trzymam kciuki że jest wszystko dobrze.

reklama
aasica no to termin podobny do mojego bo 28.02:-)
a moje wyniki
po 50g na czczo 88, po godzinie 143
po 75g na czczo 96, po godzinie 160, po 2 160

no a teraz sobie zmierzyłam cukier i mam 82, nic nie kumam z tego:no:

Do góry