reklama
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Jeżeli chodzi o mnie to ja byłam senna teraz jak coś zjem np słodkiego i jestem senna to wiem że przesadziłam ale nie zawsze mam takie objawy choć może nie można tego nazwać objawami bo czasami jest ok .
miranda
Fanka BB :)
witam, ja tu na chwilę.
Trzymam za was kciuki, dziewczyny, warto wytrwac na dietach i z kłuciem, ja jeszcze nie mam cukrzycy, ale pewnie niedlugo zwita, Moj synek umarl przy porodzie, bo nikt mi nie zrobił badań. Nie byłam w grupie ryzyka. Mieszkam w UK, tu trochę inaczej się opiekują ciężarnymi.
Naprawdę dziewczyny, nie ma co, trzeba zacisnąć zęby, liczyć kalorie, cukier i kluć się, wszystko dla dziecka.
Pozdrawiam, i do zobaczenia jak przyjdzie moja pora.
Trzymam za was kciuki, dziewczyny, warto wytrwac na dietach i z kłuciem, ja jeszcze nie mam cukrzycy, ale pewnie niedlugo zwita, Moj synek umarl przy porodzie, bo nikt mi nie zrobił badań. Nie byłam w grupie ryzyka. Mieszkam w UK, tu trochę inaczej się opiekują ciężarnymi.
Naprawdę dziewczyny, nie ma co, trzeba zacisnąć zęby, liczyć kalorie, cukier i kluć się, wszystko dla dziecka.
Pozdrawiam, i do zobaczenia jak przyjdzie moja pora.
kaska76
Czerwcowa Mama 2009
Miranda Bardzo Ci współczuję, musiałaś to bardzo mocno przeżyć...
Będziemy się wszystkie trzymać i wspierać nawzajem...
Będziemy się wszystkie trzymać i wspierać nawzajem...
samara
Zaangażowana w BB
Hej muszę wam powiedzieć, ze tu na wyspach to jest jakaś paranoja, ja jestem w szóstym miesiącu ciąży i jeszcze nie miałam wizyty u ginekologa. W poniedziałek jak byłam u swojego GP skarżąc się na bul jak przed miesiączką i skurcze to mi powiedział ze w 23 tyg nie mogę czuć skurczy i ze w ogóle skurczy nie czuje się od kręgosłupa. Tylko, ze ja wiem, ze można bo już jedno dziecko rodziłam. Przy okazji powiedział mi ze mam bardzo wysoki poziom cukru w moczu ale od razu stwierdził ze pewnie zjadłam coś słodkiegd poniedziałku większość czasu spędziłam w łózko. Dzisiaj jadę do polskiego ginekologa prywatnie, zobaczymy co powie...
KasiulkaW
Entuzjast(k)a
Dziewczyny ja nie rozumiem dlaczego za granicą zajmują się wami inaczej ja sobie nie wyobrażam żeby nie było badania ginekologicznego choć nie jest to przyjemne ale cóż przynajmniej wiem że wszystko jest ok.
Miranda bardzo ci współczuję wiem co czujesz ja też straciłam swojego aniołka w 12 tyg ale ilość tygodni nie oznacza że przeżyłam to mniej wiesz o co mi chodzi prawda teraz jestem w 35 tyg i oby wszystko zakończyło się dobrze życzę ci kochana abyś się nie poddawała i staraj się o maleństwo nasze aniołki patrzą na nas z góry i pilnują ja codziennie proszę o to moją kruszynkę.
Samara nie daj sobie nic wcisnąć idz do polskiego lekarza i odezwij się co i jak powodzenia.
Miranda bardzo ci współczuję wiem co czujesz ja też straciłam swojego aniołka w 12 tyg ale ilość tygodni nie oznacza że przeżyłam to mniej wiesz o co mi chodzi prawda teraz jestem w 35 tyg i oby wszystko zakończyło się dobrze życzę ci kochana abyś się nie poddawała i staraj się o maleństwo nasze aniołki patrzą na nas z góry i pilnują ja codziennie proszę o to moją kruszynkę.
Samara nie daj sobie nic wcisnąć idz do polskiego lekarza i odezwij się co i jak powodzenia.
Hej!
Dziewczyny ja od prawie samego początku ciąży biorę żurawinę w kapsułkach,która ma dużą zawartość witaminy C,może to do tego ten cukier w moczu mi ciągle wychodzi?Sama nie wiem.Wizytę w Wojewódzkiej Poradni Diabetologicznej mam dopiero wyznaczoną na 12 marca,więc trochę muszę jeszcze poczekać Mój maluszek waży podobno 684 g w 22 tygodniu,czy to nie za dużo?Moja siostra też jest w ciąży i w tyg 22 jej maluszek ważył 499 g.
Dziewczyny ja od prawie samego początku ciąży biorę żurawinę w kapsułkach,która ma dużą zawartość witaminy C,może to do tego ten cukier w moczu mi ciągle wychodzi?Sama nie wiem.Wizytę w Wojewódzkiej Poradni Diabetologicznej mam dopiero wyznaczoną na 12 marca,więc trochę muszę jeszcze poczekać Mój maluszek waży podobno 684 g w 22 tygodniu,czy to nie za dużo?Moja siostra też jest w ciąży i w tyg 22 jej maluszek ważył 499 g.
AGa - nie wiem jak to jest z tyciem. Na pewno sennosc, swedzenie skory i inne objawy moga wskazywac na cukrzyce. Wyniki testu IMO na nia wskazuja.
Miranda-bardzo Ci współczuje. Ja tez boje sie o swoja dzidzidzie- do porodu mam jescze dwa miesiace.....
Samara- nie wiem jak mozna tak podejsc do cukru w moczu- to jakas paranoja......A jest przekonanie, ze w Polsce jest kiepska sluzba zdrowia....? Skad to sie wzielo???? Moze za granica dobrze traktuja tylko prywatnych pacjentow lub wlasnych rodaków? Moja siostra jest w UK. Ma koleazanki Brytyjki, ktore chodza na USG co miesiac, maja czesto badania lekarskie i normalne wiztyty u ginekologa......
Miranda-bardzo Ci współczuje. Ja tez boje sie o swoja dzidzidzie- do porodu mam jescze dwa miesiace.....
Samara- nie wiem jak mozna tak podejsc do cukru w moczu- to jakas paranoja......A jest przekonanie, ze w Polsce jest kiepska sluzba zdrowia....? Skad to sie wzielo???? Moze za granica dobrze traktuja tylko prywatnych pacjentow lub wlasnych rodaków? Moja siostra jest w UK. Ma koleazanki Brytyjki, ktore chodza na USG co miesiac, maja czesto badania lekarskie i normalne wiztyty u ginekologa......
Objawy zbyt niskiego poziomu cukru:
-oslabienie, drzenie uczucie sennosci
-zawroty glowy, kolatanie serca
-napady glodu
-nadmierne pocenie
-zaburzenia widzenia
-uczucie niepokoju, zdenerwowanie
-drzenie warg
Objawy podwyższonego poziomu cukru:
-zwiekszone pragnienie
-nudnosci i wymioty
-czeste oddawanie moczu