reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Maria jest jeszcze jedna mozliwosc roznych wyników po tym samym: jesli np. na kolacje jesz załóżmy parówkę, ale na obiad było coś tłustszego, to mimo ze po godz. wynik miałas ok. to po dwóch mógł nadal rosnąć (tak działają tłuszcze, że nie wsyzstko sie po godz. uwalnia) i tłuszcz dosc długo trzyma cukier we krwi (sprawdzałam, czasem nawet przez dwie godz. nic nie spada) wowczas jak zjesz na kolacje parówke to cukry z obiadu nakładaja sie jeszcze na cukry z kolacji. Zaobserwowałam na sobie. Dlatego ja juz mam taka schizę ze mierze też przed posiłkiem czy spadło odpowiednio ze mogę zjeść. Takim jestem świrem, ale licze ze to juz niedługo..

Choc niestety myslalam ze dzisiaj uslysze od lekarki ze rozwarcie wieksze a tu nic! Nadal tylko glowka bardzo nisko, szyjki ponoc prawie nie ma ;-) ale rozwarcie nadal tylko 1,5 cm. Cos sie boje zebym sie nie nameczyla w trakcie porodu skoro tak słabo mi idzie :-(

reklama
Winoroślinka myślałam, ze dzisiaj już Cie tu nie zastanę hi;-) a miałas robione usg? Wiesz jaki duży jest dzidziuś?

Ach i jeszcze jedno! Wiecie ze ja teraz uwielbiam wyobrażac sobie co to ja nie zjem jak juz bede mogła i wcale mnie to nie wkurza teraz wrecz pomaga: wiec mysle o takim pączusiu wprost z cukierni z samego rana jak jest jeszcze lekko ciepły iiiiiiiii:tak:
No i kremówkę
I sniadanie z białą bułą bez ograniczeń!

Wiesz co ja też o tym myślę ale z drugiej strony widzę skaczącą wskazówkę na wadze i to mnie nie pociesza ;-):sorry2::-p

AgMich dziecko dość malutkie bo 2900, wiec jak na koniec 38 tygodnia to wielka nie jest ale lekarka mowi ze po prostu bedzie pewnie drobna. Brzuszek nadal ma troche do tyłu, ale jakos postanowiłam sie nie martwic, nic to mi nie da, licze na to ze bedzie z nia wszystko w porządku, a lekarka tez kazała sie tym nie przejmować.

W sumie wagą sie nie rpzejmuję bo omoze bedzie mi łatwiej urodzic?
No i od dzisiaj cały dzien mam bóle jak na okres ale co z tego jak rozwarcia prawie zero? Ehhh, ja to chyb aza bardzo wymagająca jestem.

Mam nadzieje ze Iza za bardzo sie tam nie meczy?? Masz jakieś nowe wiesci?

Winoroslinko, Iza i Pulka już w szpitalu może i Twoja dzidzia zechce wychodzić.
Basia, a Ty jak?
AgMich, cc masz zaplanowane na 36 tc, tak? beda podawac sterydy na rozwój płucek?

Ja mam chwile zwątpienia dzisiaj i rzuciłam się po prostu na 3 kostki gorzkiej czekolady i kilka herbatników dla dzieci. niby razem 1 ww, ale nie powinnam :zawstydzona/y:

AgMich ja w swojej naiwnosci mysle sobie ze zjem tak raz, dwa razy i sie nasycę ale z doswiadczenia wiem ze jak zaczne to..... przytyje bardziej niz w ciązy :-(
Póki co zyjmy nadzieja ze moze nie bedzie na wyżerkę czasu ani siły :-) Chciałabym być ładną szczupłą (w miare moich mozliwosci) mamą!

mdmd własnie pytałam mojego lekarza o to bo wydawało mi się to wcześnie on powiedział, że to termin wstępny bo po przyjęciu do szpitala zrobią mi jeszcze jakieś badania i jak wszystko będzie ok to ciach a jak maluszek bedzie jeszcze za mały to zostanę w szpitalu na obserwacji.

Iza pisała do mnie kilka godzin temy, że biega po szpitalnych schodach hi hi:-D

Winoroślinka jak na moje oko to waga ok. Moje maluchy też tyle ważyły a pamietaj, o granicy błędu. Może będzie troszkę większa. :tak: Poza tym ciąza jest juz donoszona to na bank wszystko jest ok. Pójdzie Ci raz dwa. Zresztą wszystkim nam nalezy się szybki poród bo dużo przechodzimy przez cukrzycę. Po tej ciązy z dietą cukrzycowa wszystkie bedziemy wyglądać jak modelki. U mnie nadal waga w miejscu więc ważę 69kg tak jak na starcie. po porodzie będe miała do zrzucenia jakieś 6 kilo więc pikuś.

Czy ktoś wie jak tam KaśkaK i jej Michalinka?

Ostatnia edycja:
mdmd nie przejmuj sie tą czekoladą i herbatnikami nie wiem czy juz mierzylas po tym cukier i czy tylko to na raz zjadłaś, ale ja jadam prawie codziennie cos słodkiego (np. wafelek prince polo+ kawałek czekolady) i cukier w normie zawsze.

Tylko sie nie stresuj bo to dodatkowo Ci podwyższy cukier.

reklama
Do góry