reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Dziewczyny udało mi się, nie miałam rano ketonów w moczu!! Zjadłam na druga kolację przed samym snem dwie kanapki chleba z niskim ig z masłem szynka z kurczaka i pomidorem - ale po godzinie miałam przekroczony (157):/ myślicie ze za dużo zjadłam?
Pomidory lubią u mnie generować wysokie cukry :)
A jak robicie z obiadem? Jeśli macie dwudaniowy, zupa i drugie to jecie to razem?
Zawsze razem:) nakładam sobie wtedy mniej ziemniaków i dokładam sałaty, brokuła lub kiszonek:)

reklama
Dziewczyny udało mi się, nie miałam rano ketonów w moczu!! Zjadłam na druga kolację przed samym snem dwie kanapki chleba z niskim ig z masłem szynka z kurczaka i pomidorem - ale po godzinie miałam przekroczony (157):/ myślicie ze za dużo zjadłam?
Mi czasami po pomidorze rośnie.
A jak robicie z obiadem? Jeśli macie dwudaniowy, zupa i drugie to jecie to razem?
Jem osobno z odstępem 2h.
Mi kazała jeść 3 śniadania, 2 obiady i 2 kolację. Więc tak sobie wtedy dzielę zupa to 1 obiad a 2 obiad to drugie danie

A co powiecie na cukier godzinę po obiedzie 69? Po ilości uczciwych węglowodanów na obiad aż mi się wierzyć nie chce... Zjadłam jabłko i zmierzę jeszcze raz za chwilę, bo jakim cudem po uczciwym zbilansowanym posiłku, bez insuliny spadłoby tak nisko?

Może za mało krwi na pasku?
A co powiecie na cukier godzinę po obiedzie 69? Po ilości uczciwych węglowodanów na obiad aż mi się wierzyć nie chce... Zjadłam jabłko i zmierzę jeszcze raz za chwilę, bo jakim cudem po uczciwym zbilansowanym posiłku, bez insuliny spadłoby tak nisko?

reklama
Do góry