Betty2
Fanka BB :)
Biorę ją co noc...Co masz na myśli pytając "Tak samo?"A bez insuliny? Tak samo? Czy odczekać do kolejnego posiłku?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Biorę ją co noc...Co masz na myśli pytając "Tak samo?"A bez insuliny? Tak samo? Czy odczekać do kolejnego posiłku?
Jestem bez insuliny. Posiłki mam co 2,5 godziny, a mimo to zdarza się, że czuję głód wcześniej, niż planowany kolejny posiłek. Czekać? Przyspieszyć? Zrobić sobie dodatkową przekąskę? :-) Ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie?Biorę ją co noc...Co masz na myśli pytając "Tak samo?"
Dodatkowa, późna kolacja jest zalecona wszystkim kobietom z cukrzycą ciążową - także tym nie na insulinie.A bez insuliny? Tak samo? Czy odczekać do kolejnego posiłku?
Jedna z zasad mówi że nie możesz być głodna...Jak się da poczekaj jak nie to zjedz na zasadzie przekąski..Nikt z tego strzelać nie będzie Zawsze można pomiar zrobić...ale głodna być nie powinnaśJestem bez insuliny. Posiłki mam co 2,5 godziny, a mimo to zdarza się, że czuję głód wcześniej, niż planowany kolejny posiłek. Czekać? Przyspieszyć? Zrobić sobie dodatkową przekąskę? :-) Ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie?
@crainte Wstawiam post @04ma - dalsza część naszych rozmów wskazywała, że nikt tego nie robi Możesz sobie sprawdzić jaki masz cukier, gdy czujesz się głodna. Ja jak mam - mimo uczycia głodu - całkiem spory cukier (na przykład po jabłkach, które kompletnie mnie nie sycą a pompują cukier), to wtedy przegryzam orzechy, żeby węgli sobie nie dokładać, ale to moja własna rozkminka.A sprawdzacie czy przed posilkiem macie poniżej 90? Mi tego nie zaleciła diabetolog ale doczytałam w ulotce którą dostałam o cukrzycy ciążowej
Mi powiedziała, że jak jestem głodna to mam zjeść wcześniej 1 z 7 posiłków. Na szczęście tak nie mam i ledwo co jem co mam do zjedzeniaJestem bez insuliny. Posiłki mam co 2,5 godziny, a mimo to zdarza się, że czuję głód wcześniej, niż planowany kolejny posiłek. Czekać? Przyspieszyć? Zrobić sobie dodatkową przekąskę? :-) Ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie?
No właśnie ja mam ten problem, że nie jestem w stanie zjeść wszystkiego, co powinnam na głowne posiłki, za to dosyć szybko robię się głodna. Coraz rzadziej, więc pewnie to też kwestia przyzwyczajenia No cóż. Wskazówki są cenne, ale pewnie i tak spróbuję każdej opcji, a glukometr wskaże najlepszą dla mnieMi powiedziała, że jak jestem głodna to mam zjeść wcześniej 1 z 7 posiłków. Na szczęście tak nie mam i ledwo co jem co mam do zjedzenia
Ja na główne posilki jem pół porcji. Nawet więcej nie robię bo wiem, że nie zjem.No właśnie ja mam ten problem, że nie jestem w stanie zjeść wszystkiego, co powinnam na głowne posiłki, za to dosyć szybko robię się głodna. Coraz rzadziej, więc pewnie to też kwestia przyzwyczajenia No cóż. Wskazówki są cenne, ale pewnie i tak spróbuję każdej opcji, a glukometr wskaże najlepszą dla mnie
Ja po trzech dniach męczarni z gigantycznymi obiadami teraz zachowuję proporcje, ale zmniejszam WW do 3/4, za to mam miejsce na zielone warzywka typu cukinia, brokuł.Ja na główne posilki jem pół porcji. Nawet więcej nie robię bo wiem, że nie zjem.