reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
Biorę ją co noc...Co masz na myśli pytając "Tak samo?"
Jestem bez insuliny. Posiłki mam co 2,5 godziny, a mimo to zdarza się, że czuję głód wcześniej, niż planowany kolejny posiłek. Czekać? Przyspieszyć? Zrobić sobie dodatkową przekąskę? :-) Ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie?

Jestem bez insuliny. Posiłki mam co 2,5 godziny, a mimo to zdarza się, że czuję głód wcześniej, niż planowany kolejny posiłek. Czekać? Przyspieszyć? Zrobić sobie dodatkową przekąskę? :-) Ma to w ogóle jakiekolwiek znaczenie?
Jedna z zasad mówi że nie możesz być głodna...Jak się da poczekaj jak nie to zjedz na zasadzie przekąski..Nikt z tego strzelać nie będzie ;) Zawsze można pomiar zrobić...ale głodna być nie powinnaś

A sprawdzacie czy przed posilkiem macie poniżej 90? Mi tego nie zaleciła diabetolog ale doczytałam w ulotce którą dostałam o cukrzycy ciążowej
@crainte Wstawiam post @04ma - dalsza część naszych rozmów wskazywała, że nikt tego nie robi ;) Możesz sobie sprawdzić jaki masz cukier, gdy czujesz się głodna. Ja jak mam - mimo uczycia głodu - całkiem spory cukier (na przykład po jabłkach, które kompletnie mnie nie sycą a pompują cukier), to wtedy przegryzam orzechy, żeby węgli sobie nie dokładać, ale to moja własna rozkminka.

Mi powiedziała, że jak jestem głodna to mam zjeść wcześniej 1 z 7 posiłków. Na szczęście tak nie mam i ledwo co jem co mam do zjedzenia

Mi powiedziała, że jak jestem głodna to mam zjeść wcześniej 1 z 7 posiłków. Na szczęście tak nie mam i ledwo co jem co mam do zjedzenia
No właśnie ja mam ten problem, że nie jestem w stanie zjeść wszystkiego, co powinnam na głowne posiłki, za to dosyć szybko robię się głodna. Coraz rzadziej, więc pewnie to też kwestia przyzwyczajenia🙂 No cóż. Wskazówki są cenne, ale pewnie i tak spróbuję każdej opcji, a glukometr wskaże najlepszą dla mnie🙂

No właśnie ja mam ten problem, że nie jestem w stanie zjeść wszystkiego, co powinnam na głowne posiłki, za to dosyć szybko robię się głodna. Coraz rzadziej, więc pewnie to też kwestia przyzwyczajenia🙂 No cóż. Wskazówki są cenne, ale pewnie i tak spróbuję każdej opcji, a glukometr wskaże najlepszą dla mnie🙂
Ja na główne posilki jem pół porcji. Nawet więcej nie robię bo wiem, że nie zjem.

reklama
Do góry