reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Mi diabetolog mówiła, że jak podejrzewam, że jest za wysoki lub za niski wynik to zrobić jeszcze raz. To tylko urządzenie i ma prawo się pomylić. I rzeczywiście raz miałam 184 po kolacji po której zazwyczaj mam 120 i zmierzyłam jeszcze raz i było 117

reklama
Mi diabetolog mówiła, że jak podejrzewam, że jest za wysoki lub za niski wynik to zrobić jeszcze raz. To tylko urządzenie i ma prawo się pomylić. I rzeczywiście raz miałam 184 po kolacji po której zazwyczaj mam 120 i zmierzyłam jeszcze raz i było 117
Dobra rada. Zjadłam pół jabłka, zmierzyłam po pół godzinie jeszcze raz. Wyszło 116. Nie wiem, czy miało to jakiś sens, lepiej było zmierzyć od razu tak jak piszesz😁

Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi ❤️ Mam jeszcze jedno pytanie :) jestem teraz na insulinie na noc, na razie trzy jednostki, dzisiaj trzecia noc. Dostałam ze względu na podwyższone cukry na czczo (średnia 98, nie spadają nigdy poniżej 90)
Po tej insulinie nie zmieniło się dokładnie nic.
Czy to normalne? Czy trzeba poczekać nie wiem, na efekt? Czy lekarz na następnej wizycie powiększy dawkę insuliny? Czy można jakoś naturalnie jeszcze pomoc... To trzeci tydzień kiedy wiem że mam cukrzycę i trzeci tydzień podwyższonych cukrów rano, boję się o córkę. A wizytę mam dopiero w czwartek

Ostatnia edycja:
Dziękuję Wam za wszystkie odpowiedzi ❤️ Mam jeszcze jedno pytanie :) jestem teraz na insulinie na noc, na razie trzy jednostki, dzisiaj trzecia noc. Dostałam ze względu na podwyższone cukry na czczo (średnia 98, nie spadają nigdy poniżej 90)
Czy to normalne? Czy trzeba poczekać nie wiem, na efekt? Czy lekarz na następnej wizycie powiększy dawkę insuliny? Czy można jakoś naturalnie jeszcze pomoc... To trzeci tydzień kiedy wiem że mam cukrzycę i trzeci tydzień podwyższonych cukrów rano, boję się o córkę
Jeżeli nie ogarniasz dieta to pewnie trzeba będzie zwiększyć insulinę.

Jeżeli nie ogarniasz dieta to pewnie trzeba będzie zwiększyć insulinę.
Właśnie z tym ogarnianiem dieta to też nie wiem jak podejść. Wiem, że sytuacja każdej z Was jest inna i wiecie co najlepiej służy, ja jeszcze nie do końca, zwłaszcza, że mój diabetolog powiedział że żadnej diety jako takiej nie powinnam się trzymać, wykluczyć tylko słodycze, produkty o wysokim indeksie glikemicznym i produkty wysoko przetworzone. Ale to myślę dlatego że do 7 miesiąca ciąży nie przytyłam w ogóle jeszcze, i to oczywiście nie specjalnie, tylko tak mój organizm widocznie reaguje na ciąże, że "wysysa" ze mnie wszystko, zresztą przez kolejne 3 miesiące może jeszcze nadrobię, kto wie. Ja stosując się do tych jego zaleceń mam dobre cukry wszystkie poza tym porannym i żadne jego porady, żadne porady w internecie ani nic o czym wiem nie pomaga mi w ich zbiciu 😑 niezależnie co zjem i o której, czy ćwiczę czy nie ćwiczę a czasem nawet jak się obudzę w środku nocy i zmierzę cukier i tak będzie przekroczony. Może ja tą insulinę źle wbijam, nie wiem? Jestem w fazie testów ale chciałabym mieć gotowe odpowiedzi:p
Sorry za przydługi wywód:p

Czy to normalne? Czy trzeba poczekać nie wiem, na efekt? Czy lekarz na następnej wizycie powiększy dawkę insuliny? Czy można jakoś naturalnie jeszcze pomoc... To trzeci tydzień kiedy wiem że mam cukrzycę i trzeci tydzień podwyższonych cukrów rano, boję się o córkę. A wizytę mam dopiero w czwartek
Dotarłam już do 36j na noc i ciągle zwiększam. Diabetolog tłumaczył mi, że zapotrzebowanie na insulinę będzie coraz większe...

reklama
Do góry