No u mnie już 4 dzień przekroczenia. Mam zrobić test na paciorkowca i brać antybiotyk jeśli będzie pozytywny. Będę musiała się jeszcze uzbroić w cierpliwośćJa miałam przekroczenia przez niecałe dwa dni, jak miałam największe osłabienie (gorączka). Nie byłam wtedy jeszcze na insulinie bo to był początek mojej przygody z cukrzycą. Wtedy też przez trzy dni miałam ketony w moczu.
reklama
aspekt
Fanka BB :)
Mam 6 dni zaznaczonych jako pomiary zaburzone infekcja dróg oddechowychJak długo po infekcji np. gardła normowały się Wam cukry? Ja dalej walczę z bólem gardła a cukry na czczo przekroczone mimo zwiększonej dawki insuliny. W ciągu dnia też mi wybija niestety. Zastanawiam się kiedy się poprawią chociaż te na czczo
OhKrysiu
Zaciekawiona BB
Cześć, może głupie pytanie ale czy po insuline dlugo działającej na noc można coś jeszcze zjeść? Dostałam niedawno insulinę z powodu wyższych porannych cukrów ( i pomijając że bałam się strasznie a okazało się nienajgorsze to wbijanie ) to teraz zachciało mi się jesc a w sumie nie zapytałam diabetologa o to czy można.
Logika podpowiada że nie można ale z drugiej strony trzymać do rana na głodzie? Dostałam tez takie paski do moczu czy to się robi tylko z porannego? Przyznam że byłam tak zestresowana tym co mówił lekarz jak tylko usłyszałam o insulinie że chyba wyparłam wszystkie ważne informacje
Logika podpowiada że nie można ale z drugiej strony trzymać do rana na głodzie? Dostałam tez takie paski do moczu czy to się robi tylko z porannego? Przyznam że byłam tak zestresowana tym co mówił lekarz jak tylko usłyszałam o insulinie że chyba wyparłam wszystkie ważne informacje
Ostatnia edycja:
Rachelita
Trzeba nawet zjeść biorę Insulatard o 22, a o 22.30, chociaż podobno wystarczy 15 minut, jem ostatni posiłek zgodnie z zaleceniem położnej i diabetologaCześć, może głupie pytanie ale czy po insuline dlugo działającej na noc można coś jeszcze zjeść? Dostałam niedawno insulinę z powodu wyższych porannych cukrów ( i pomijając że bałam się strasznie a okazało się nienajgorsze to wbijanie ) to teraz zachciało mi się jesc a w sumie nie zapytałam diabetologa o to czy można.
crainte
Ja dostałam paski z zaleceniem badania moczu raz w tygodniu: na czczo, przed obiadem i przed kolacją. No ale widzę, że co lekarz to inne zaleceniaTrzeba nawet zjeść biorę Insulatard o 22, a o 22.30, chociaż podobno wystarczy 15 minut, jem ostatni posiłek zgodnie z zaleceniem położnej i diabetologa
Rachelita
Mówiłam o insulinie pasków nie dostałam (leżę w szpitalu I mam regularnie badany mocz) wiec nie wiem jakie są zaleceniaJa dostałam paski z zaleceniem badania moczu raz w tygodniu: na czczo, przed obiadem i przed kolacją. No ale widzę, że co lekarz to inne zalecenia
crainte
O widzisz! Wstawanie na poranne śniadanie jednak mnie otępia Miałam się odnieść do OhKrysiuMówiłam o insulinie pasków nie dostałam (leżę w szpitalu I mam regularnie badany mocz) wiec nie wiem jakie są zalecenia
Przy insulinie należy jeść zawsze jeśli poczujesz głód, bo tak organizm bedzie Cię informował, że masz za niski cukier. Hipoglikemia jest milion razy gorsza niż hiperglikemia.Cześć, może głupie pytanie ale czy po insuline dlugo działającej na noc można coś jeszcze zjeść? Dostałam niedawno insulinę z powodu wyższych porannych cukrów ( i pomijając że bałam się strasznie a okazało się nienajgorsze to wbijanie ) to teraz zachciało mi się jesc a w sumie nie zapytałam diabetologa o to czy można.
Betty2
Dokładnie, z resztą jak ja mam o 19-20 ją zaaplikować to bym z głodu padła do ranaPrzy insulinie należy jeść zawsze jeśli poczujesz głód, bo tak organizm bedzie Cię informował, że masz za niski cukier. Hipoglikemia jest milion razy gorsza niż hiperglikemia.
reklama
crainte
A bez insuliny? Tak samo? Czy odczekać do kolejnego posiłku?Dokładnie, z resztą jak ja mam o 19-20 ją zaaplikować to bym z głodu padła do rana