reklama
aspekt
Fanka BB :)
widocznie nie zapycha im się oddział mimo tak długiego trzymania pacjentek a każda doba to kolejne złotówki dla szpitala - podejrzewam, że optymalizują koszty w tej sposób, skoro nawet na laboratorium i pobieraniu krwi oszczędzają :/NFZ chyba płaci za minimum 3 doby pobytu także nie wiem czemu 6 trzymają chyba, że procedura dopiero po tylu jest płatna
Nelka85
Chyba już za każdą dobę. Jakiś czas temu mi powiedzieli bo bałam się jechać na IP, że mnie zostawiąNFZ chyba płaci za minimum 3 doby pobytu także nie wiem czemu 6 trzymają chyba, że procedura dopiero po tylu jest płatna
aspekt
Kiedyś popatrzyłam na to jak NFZ rozliczył mój poród i pobyt w szpitalu. Ja rozumiem, że ta kwota to może być kropla w morzu potrzeb takiego szpitala bądź że z takich kropelek zbierają wiadro pieniędzy, żeby pomóc tym ciężko chorym. Ale strasznie nakłamali w liczbie procedur wykonanych na mnie i na dziecku. Przed zgłoszeniem tego powstrzymała mnie tylko myśl, że na nas wyłudzili, ale na kimś innym są w plecy ze względu na nierealnie niska refundację z NFZ. Także nie zdziwię się, jakby tym pacjentkom cukrzycowym wpisywali całonocna indywidualną opiekę pielęgniarska itp :/
Betty2
Dlatego napisałam,że bogaty szpital fiu fiu...
Już pomijam, że są diabetycy naprawdę tak potrzebujący którym nawet takiej formy wsparcia nikt nie zaproponuje ...No ale system swoje a potrzeby swoje.
Mam nadzieję, że chociaż szkolenie z podawania sobie insuliny było, z wymiany wkładu do pena itd...
Już pomijam, że są diabetycy naprawdę tak potrzebujący którym nawet takiej formy wsparcia nikt nie zaproponuje ...No ale system swoje a potrzeby swoje.
Mam nadzieję, że chociaż szkolenie z podawania sobie insuliny było, z wymiany wkładu do pena itd...
Koniczynka93
Ja zawsze podaje insulinę, ale po podaniu jem kanapkę i idę spaćDziewczyny,
Przy jakim poziomie cukru przed podaniem insuliny nie macie jej sobie podawac?
Mam teraz 82 i nikt mi nie powiedzial w sumie czy przy takim cukrze dawac insuline na noc czy nie (a kazali zawsze przed podaniem mierzyc i jak zapytalam to mi pani powiedziala ze no ale tak to mi nie spadnie xD)
Koniczynka93
Na początku mierzyłam, nieraz miałam nisko, to i tak dawałam i jadłam. Pewnie miałaś duża aktywność w czasie dnia i dlatego tak szybko spadło.Czyli nawet nie mierzysz?
Mi kazali jesc 30 min przed insulina, wcoraj spanikowalam i przy tym 82 nie wzielam ale od rana 94 wiec jednak trzeba i tak brac
Dzieki za odp!
Ja codziennie o 24 biorę 8j insuliny i do tego kromka chleba z serem żółtym. Cukry na czczo 76-84.Dziewczyny,
Przy jakim poziomie cukru przed podaniem insuliny nie macie jej sobie podawac?
Mam teraz 82 i nikt mi nie powiedzial w sumie czy przy takim cukrze dawac insuline na noc czy nie (a kazali zawsze przed podaniem mierzyc i jak zapytalam to mi pani powiedziala ze no ale tak to mi nie spadnie xD)
reklama
Czy któraś z Was była na jakiejś większej imprezie typu wesele z cukrzycą? Dopadły mnie wątpliwości czy to dobry pomysł żeby iść bo jak tu trzymać się pór posiłków i co jeść żeby cukry były w normie. Spodziewam się ziemniaków, puree, klusek itp do dań głównych a to dla nas zabronione. Ciasta i słodzone napoje sobie odpuszczę, ale zastanawiam się co z resztą