reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
NFZ chyba płaci za minimum 3 doby pobytu:) także nie wiem czemu 6 trzymają:) chyba, że procedura dopiero po tylu jest płatna
widocznie nie zapycha im się oddział mimo tak długiego trzymania pacjentek a każda doba to kolejne złotówki dla szpitala - podejrzewam, że optymalizują koszty w tej sposób, skoro nawet na laboratorium i pobieraniu krwi oszczędzają :/

Kiedyś popatrzyłam na to jak NFZ rozliczył mój poród i pobyt w szpitalu. Ja rozumiem, że ta kwota to może być kropla w morzu potrzeb takiego szpitala bądź że z takich kropelek zbierają wiadro pieniędzy, żeby pomóc tym ciężko chorym. Ale strasznie nakłamali w liczbie procedur wykonanych na mnie i na dziecku. Przed zgłoszeniem tego powstrzymała mnie tylko myśl, że na nas wyłudzili, ale na kimś innym są w plecy ze względu na nierealnie niska refundację z NFZ. Także nie zdziwię się, jakby tym pacjentkom cukrzycowym wpisywali całonocna indywidualną opiekę pielęgniarska itp :/

Dlatego napisałam,że bogaty szpital fiu fiu...
Już pomijam, że są diabetycy naprawdę tak potrzebujący którym nawet takiej formy wsparcia nikt nie zaproponuje ...No ale system swoje a potrzeby swoje.
Mam nadzieję, że chociaż szkolenie z podawania sobie insuliny było, z wymiany wkładu do pena itd...😅🤣😂

Dziewczyny,
Przy jakim poziomie cukru przed podaniem insuliny nie macie jej sobie podawac?
Mam teraz 82 i nikt mi nie powiedzial w sumie czy przy takim cukrze dawac insuline na noc czy nie (a kazali zawsze przed podaniem mierzyc i jak zapytalam to mi pani powiedziala ze no ale tak to mi nie spadnie xD)
Ja zawsze podaje insulinę, ale po podaniu jem kanapkę i idę spać 😉

Czyli nawet nie mierzysz?
Mi kazali jesc 30 min przed insulina, wcoraj spanikowalam i przy tym 82 nie wzielam ale od rana 94 wiec jednak trzeba i tak brac :)
Dzieki za odp!
Na początku mierzyłam, nieraz miałam nisko, to i tak dawałam i jadłam. Pewnie miałaś duża aktywność w czasie dnia i dlatego tak szybko spadło. 😉

Dziewczyny,
Przy jakim poziomie cukru przed podaniem insuliny nie macie jej sobie podawac?
Mam teraz 82 i nikt mi nie powiedzial w sumie czy przy takim cukrze dawac insuline na noc czy nie (a kazali zawsze przed podaniem mierzyc i jak zapytalam to mi pani powiedziala ze no ale tak to mi nie spadnie xD)
Ja codziennie o 24 biorę 8j insuliny i do tego kromka chleba z serem żółtym. Cukry na czczo 76-84.

reklama
Czy któraś z Was była na jakiejś większej imprezie typu wesele z cukrzycą? Dopadły mnie wątpliwości czy to dobry pomysł żeby iść bo jak tu trzymać się pór posiłków i co jeść żeby cukry były w normie. Spodziewam się ziemniaków, puree, klusek itp do dań głównych a to dla nas zabronione. Ciasta i słodzone napoje sobie odpuszczę, ale zastanawiam się co z resztąo_O

Do góry