reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Ja moich cukrów od jakiegoś czasu nie ogarniam, ale też od jakiegoś czasu moje cukry na czczo są niższe, mimo tej samej dawki insuliny (chociaz dzis znowu ciut wyższy wynik). Po jednym obiedzie wyszedl mi cukier 80 co było dla mnie mega dziwne, teraz myślę że to jakiś błąd pomiaru chyba... natomiast 3 razy mi wyskoczyły takie przekroczenia po posiłku rzędu 150-160 🤷‍♀️
Miałam kontrole usg zaraz po tych niskich i wysokich cukrach i wszystko było ok.
Ja ogolnie troche nie rozumiem jak to u mnie działa, te same posiłki raz są super a raz tragiczne. Przekroczenia mnie bardzo stresują 😐
Też tak mam, po obiedzie często 90 parę. I też mam tak że po sprawdzonym posiłku jedzonym wielokrotnie cukier skoczył do 160.

reklama
Jest przełomowy, bo trzustka dziecka zaczyna pracować pełną parą właśnie około 19tc. Ale ten przełom to chyba jest w kierunku zwiększenia ryzyka nieprawidłowości w cukrach

Jest przełomowy, bo trzustka dziecka zaczyna pracować pełną parą właśnie około 19tc. Ale ten przełom to chyba jest w kierunku zwiększenia ryzyka nieprawidłowości w cukrach
Tez to u siebie lekko obserwuje plus że po zwiększeniu dawki u mnie 2-3 dni szału nie ma

A mi niby od rana od kilku dni sie ustatkowaly, za to w ciagu dnia wczoraj od rana pisalam Wam ze 92-95 a potem dwa razy mialam 143-150… takze kosmos totalny.

Dziś przypadkiem w maminej kuchni znalazłam to Link do: Mister Choc Protein Creme (hazelnut-cocoa) — Mocne Żarcie
Zaswiecily mi się oczy. Myslicie, że można czasem zjeść coś takiego w ramach chcicy na słodkie? Np. z owsianym naleśnikiem i twarogiem?
Dużo węgli i tłuszczu, jak dodasz naleśnika to jeszcze dołożysz węgli. Twarog chudy powinien zrównoważyć białko, ale nie wiem czy to wyjdzie smaczne ;) Ja od lat nie jadam takich smarowidel, więc nie mam wyczucia kulinarnego

reklama
Dużo węgli i tłuszczu, jak dodasz naleśnika to jeszcze dołożysz węgli. Twarog chudy powinien zrównoważyć białko, ale nie wiem czy to wyjdzie smaczne ;) Ja od lat nie jadam takich smarowidel, więc nie mam wyczucia kulinarnego
Och to tylko tak w ramach przyjemności :)

Do góry