No właśnie z cytryna też mi nie wchodzi. Żadne herbatki owocowe nic. Rozcienczane na maksa soki owocowe piłam, ratuje się jak mogę ale no łatwo nie jest.Hej. Ja podobne wyniki miałam na krzywej..
Co do picia wody to spróbuj dodawać sok z wyciśniętej cytryny. Mi to pomagało w pierwszym trymestrze jak miałam mdłosci i nawet wody nie mogłam pić wtedy.
reklama
Hej dziewczyny, czy macie czasem takie dni ze cukier jest duzo nizszy niz zazwyczaj?
Ja wczoraj wypilam wieczorem wode z ogorkow kiszonych, na czczo 83 (jeszcze taki niski mi sie nie pojawil) po sniadaniu 92, po drugim (a było bardziej slodkie) 95… zaczynam sie juz martwic
Tzn mam nadzieje ze to kwestia tej wody z ogorkow ale troche sie martwie czy z dzieckiem wszystko ok ze tak nagle mi sie tak obnizyl cukier
Ja wczoraj wypilam wieczorem wode z ogorkow kiszonych, na czczo 83 (jeszcze taki niski mi sie nie pojawil) po sniadaniu 92, po drugim (a było bardziej slodkie) 95… zaczynam sie juz martwic
Tzn mam nadzieje ze to kwestia tej wody z ogorkow ale troche sie martwie czy z dzieckiem wszystko ok ze tak nagle mi sie tak obnizyl cukier
Ja mam od tygodnia takie dziwne obniżenia;/ dziś na czczo 76, po pierwszym śniadaniu 88, po drugim 85 i po przekąsce znów 88, zobaczę co wyjdzie po obiedzie. Zazwyczaj mam po tych pierwszych posiłkach kolo 110. Biorę 10j insuliny długodziałającej i zastanawiam się czy nie zmniejszyć trochę dawki. W środę mam diabetologa to dopytam bo też mnie to zastanawia. Raczej się spodziewałam wzrostu a nie spadku bo jestem w 20 tygodniu i wszyscy straszą, że z wiekiem ciąży cukry rosną;/Hej dziewczyny, czy macie czasem takie dni ze cukier jest duzo nizszy niz zazwyczaj?
Hopeful_11
Fanka BB :)
Ja moich cukrów od jakiegoś czasu nie ogarniam, ale też od jakiegoś czasu moje cukry na czczo są niższe, mimo tej samej dawki insuliny (chociaz dzis znowu ciut wyższy wynik). Po jednym obiedzie wyszedl mi cukier 80 co było dla mnie mega dziwne, teraz myślę że to jakiś błąd pomiaru chyba... natomiast 3 razy mi wyskoczyły takie przekroczenia po posiłku rzędu 150-160Hej dziewczyny, czy macie czasem takie dni ze cukier jest duzo nizszy niz zazwyczaj?
Miałam kontrole usg zaraz po tych niskich i wysokich cukrach i wszystko było ok.
Ja ogolnie troche nie rozumiem jak to u mnie działa, te same posiłki raz są super a raz tragiczne. Przekroczenia mnie bardzo stresują
Betty2
O obniżeniu mówimy jak masz poniżej 70!Hej dziewczyny, czy macie czasem takie dni ze cukier jest duzo nizszy niz zazwyczaj?
Betty2
Taki urok c.ciążowejJa ogolnie troche nie rozumiem jak to u mnie działa, te same posiłki raz są super a raz tragiczne. Przekroczenia mnie bardzo stresują
Ale ja nie mowie ze sa za niskie, tylko ze nizsze w stosunku do poprzednich tygodni jakby wiesz, chodzi mi o to ze nagle ze 120 po posilku mam 95…
O obniżeniu mówimy jak masz poniżej 70!
Ja tez 20 tydzien wlasnie
Ja mam od tygodnia takie dziwne obniżenia;/ dziś na czczo 76, po pierwszym śniadaniu 88, po drugim 85 i po przekąsce znów 88, zobaczę co wyjdzie po obiedzie. Zazwyczaj mam po tych pierwszych posiłkach kolo 110. Biorę 10j insuliny długodziałającej i zastanawiam się czy nie zmniejszyć trochę dawki. W środę mam diabetologa to dopytam bo też mnie to zastanawia. Raczej się spodziewałam wzrostu a nie spadku bo jestem w 20 tygodniu i wszyscy straszą, że z wiekiem ciąży cukry rosną;/
reklama
Czyli jak po posiłku nie spadnie poniżej 70 to mam rozumieć, że wszystko jest ok? nie wiedziałam o tym, strasznie to skomplikowane;/O obniżeniu mówimy jak masz poniżej 70!