reklama
Betty2
Fanka BB :)
Z polecenia lekarza idziesz czy sama z siebie ?ja idę za kilka dni na kolejną krzywa i będę brała swój glukometr, to napiszę czy po płynach odczyty były bardziej zgodne. Bo na pierwszej krzywej różnice były tragiczbe
Koniczynka93
A to ty nie masz stwierdzonej jeszcze cukrzycy ciążowej?ja idę za kilka dni na kolejną krzywa i będę brała swój glukometr, to napiszę czy po płynach odczyty były bardziej zgodne. Bo na pierwszej krzywej różnice były tragiczbe
aspekt
Idę na polecenie zarówno gina jak i diabetologa.
Mam kwit od diabetologa, że stwierdza u mnie cukrzycę ciążowa, ale ginekolog to wyśmiała i nie wpisała nawet w dokumentację. Więc wg wytycznych gin powinnam zrobić teraz krzywa. Ale poczekałam z tym do wizyty u diabetologa i ona potwierdziła, dala mi skierowanie na NFZ na krzywa. Diabetolog twierdzi, że krzywa z I trymestru mam "lekko drasnieta", ale jak widać sama niezbyt w to wierzy.
Mam kwit od diabetologa, że stwierdza u mnie cukrzycę ciążowa, ale ginekolog to wyśmiała i nie wpisała nawet w dokumentację. Więc wg wytycznych gin powinnam zrobić teraz krzywa. Ale poczekałam z tym do wizyty u diabetologa i ona potwierdziła, dala mi skierowanie na NFZ na krzywa. Diabetolog twierdzi, że krzywa z I trymestru mam "lekko drasnieta", ale jak widać sama niezbyt w to wierzy.
aspekt
Z żyły w laboratorium: 90-166-127.Jesli mogę zapytać - jakie miałaś wyniki z krzywej w 1 trymestrze? Mój ginekolog niestety był slużbistą i przekroczenie o 1 jednostkę zakwalifikował już jako cukrzycę
W chwili pobrania z żyły, z palca ja glukometrze: 93-177-166.
Pol godziny po powrocie do domu na glukometrze miałam 141 a czułam już glod. Nie mogę tego pomiaru zwalić na brudny paluszek. Ale, tak jak pisałam, glukometr był przed kalibracja i od początku widziałam, że daje wyższe wyniki niż mój stary glukometr. Ciekawa jestem jak będzie teraz.
aspekt
ani razu nie miałam 92 ani wyżej na czczo z zylyJesli mogę zapytać - jakie miałaś wyniki z krzywej w 1 trymestrze? Mój ginekolog niestety był slużbistą i przekroczenie o 1 jednostkę zakwalifikował już jako cukrzycę
Betty2
Ja bym w ogóle tego nie poddawała analizie gdyby nie to że tu dziewczyny zapytały ile mam na gluko. gdy w labo. ostatnio wyszło mi 71..... Wtedy miałam po obudzeniu 88.No to wydaje mi się że ten nasz glukometr troche zawyza. Wczoraj szperałam w necie i też znalazlam takie info, wlasciwie jak mam na rece sensor i dodatkowo mierze tym glukometrem to tez mam wyzsze wyniki, tyle ze myslalam ze sensor zaniza bo jakos wydawał mi się mniej pewny a może to odwrotnie…
Tak czy siak jest o 10 różnicy i pytanie błąd to czy granica błędu Powiem o tym diabetolog i niech myśli....To ma znaczenie bo.... może ja mam na czczo 94 a w żyle 84 ?!!?
Ona jest od tego, ja już mam dość tych rozmyślań
Betty2
Hejka dziś miałam teleporade i pani diabetolog tez w szoku że dom 97,żyła 81 a zaraz po labo 96. Powiedziala ze z ciekawości mogę podejść po nowy glukometr ...ale wg niej jak usg, inne wyniki mocz i morfo plus moja waga i zero skoków po jedzeniu na ponad 140 to te moje na czczo 88-95 są widać moją swoistą c.ciazową i mam nie stresować się.
Kończy się mi moja insulina a że droga to niestety by mi cudowała z inną ale nie chciałam i te 5x 3ml Tresiby sobie zapłacę. Trudno... choć z tym wg mnie wykazała się troską o koszyk nfz a nie o mnie.....Ehhhh
No nic, nadal piłka w grze
Kończy się mi moja insulina a że droga to niestety by mi cudowała z inną ale nie chciałam i te 5x 3ml Tresiby sobie zapłacę. Trudno... choć z tym wg mnie wykazała się troską o koszyk nfz a nie o mnie.....Ehhhh
aspekt
a jaki to koszt? Myślałam, że te insuliny dopuszczone dla ciężarnych są refundowane :OHejka dziś miałam teleporade i pani diabetolog tez w szoku że dom 97,żyła 81 a zaraz po labo 96. Powiedziala ze z ciekawości mogę podejść po nowy glukometr ...ale wg niej jak usg, inne wyniki mocz i morfo plus moja waga i zero skoków po jedzeniu na ponad 140 to te moje na czczo 88-95 są widać moją swoistą c.ciazową i mam nie stresować się.
reklama
Betty2
Bez refundacji 200 zł ...strasz nie widać ją szef ciśnie" że droga że droga " bo tak gadała i że nie może wypisać ..Wiesz w oczach ZUS lekarz eko ... ale trudno wolę to niż jazdy z nową insuliną i stres albo nocne budzenia na kontrolę. Mam nadzieję że do końca ciąży mi to starczya jaki to koszt? Myślałam, że te insuliny dopuszczone dla ciężarnych są refundowane :O