reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

Może efekt buskiego kitla jak przy wzroście ciśnienia w gabinecie 😂 Glukometr to sprzęt który ma granicę błędu. Pomiar 96 a 81 to pomiar w granicy błędu która ma zakres 10%-15 i jest traktowany jako tożsamy. Co innego rozbieżność 140 a po chwili 80
Ok , temat zamykam bo i tak im dalej w las....... ;)

reklama
U mnie dziś podobnie- o 6:30 z glukometru mialam 77, o 7 rano mialam pobranie krwi w domu z żyły i wyszło mi 62 (za nisko względem norm laboratoryjnych). Tez sie zdziwiłam, bo to dość niski wynik. We wtorek mam wizytę u diabetologa, więc spytam, czy to jest ok (jestem na insulinie).

Ja dziś rekord... zwiększyłam insulinę na 10j i wynik 98, jeszcze wyższy... Nigdy takiego nie miałam jeszcze na czczo. Eh załamać się można 😔 powątpiewam coraz bardziej w dokładność tego mojego glukometru. Chyba dziś zamówię te płyny do kalibracji

Ja dziś rekord... zwiększyłam insulinę na 10j i wynik 98, jeszcze wyższy... Nigdy takiego nie miałam jeszcze na czczo. Eh załamać się można 😔 powątpiewam coraz bardziej w dokładność tego mojego glukometru. Chyba dziś zamówię te płyny do kalibracji
a przy insulinie nie ma tego efektu głodzenia nocnego? Może coś z kolacja musisz pokombinować? A może masz jakąś infekcje? Poza tym piszą w poradnikach, że czasem zmiana pogody/ciśnienia atmosferycznego wpływają na glikemię.

Czyli Ty nie miałas swojego glukometru w labie? Tylko drugi wynik z palca był 20 min po wizyce w lab?
Moim zdaniem w tej sytuacji to nie mozna mowic o bledzie glukometru, ja sama mam tak że na czczo np o 7:15 mam 91 a o 7:30juz 96
Pisalam że glukometr w domu,labo czyli z żyły i po labo z glukometru mojego zrobiłam bo go wzięłam .
Nic i tak było minęło

Po zwiększeniu jednostki mam wyżej przez 2 dni potem sie stabilizuje.Dlugodzialajaca ins. na noc ma to do siebie wg mojej diabetolog i mam zwiększać po 2-3 dniach dopiero

Na glikemię wpływa też sam sen. Jak noc z pobudkami to i glikemia naczczo może być wyższa.
Nie wiem kiedy miałam mega spokojną noc,spokojny sen...chyba na leżaczku w przedszkolu ;)
Tyle czynników że prawdę mówiąc niewiele od nas zależy. Te co mają wynik na czczo ok to znowu z ketonami walczą i koło się zamyka.

Właśnie dziś ta moja nocka była zła.. Z trzy razy wstawałam, potem nie mogłam usnąć za każdym razem. Po 2 mierzyłam cukier i był 101, więc głodzenia chyba nie było. Nic zobaczymy jutro co to będzie.

Ogólnie ciężko mi przespać cała noc, zawsze się budzę z dwa razy. Nie wiem czemu, hormony?? A potem ciężko mi znowu usnąć. Musze z ginekologiem o tym pogadać bo serio wymęczy mnie ta ciąża... Może sumarycznie dziś spałam 5h...

reklama
ja idę za kilka dni na kolejną krzywa i będę brała swój glukometr, to napiszę czy po płynach odczyty były bardziej zgodne. Bo na pierwszej krzywej różnice były tragiczbe

Do góry