reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

to jest chyba marketingowa ściema. Moja diabetolog najpierw wypisała mi Accucheck Performa, ale z apteki, która jest na dole przychodni, cofnęli mnie, że Performa nie ma i żeby zmieniła na Instant. Ona na to: ooo, wszystkie już wydali, jak Instant to też dobrze. Każdy pacjent, który ze mną siedzi w kolejce do niej, a są to głównie ludzie starsi (ciężarnej żadnej), miał wypisany przez nią jakiś Accucheck. Próbowałam ja poinformować, że wydali mi w aptece glukometr bez płynów i że mocno zawyża, co stwierdziłam w labie. Ale jej to nie obeszło. Także może ona ma zaufanie do tej firmy, ale chyba bazujące na reklamie a nie na sprawdzaniu pomiarów. Mi się wydaje, że fajny jest ten glukometr, o którym kiedyś na tym wątku mi pisała jedna z forumek. Jak znajdę, to zalinkuje
Plynu nie wydaje apteka za free trzeba go sobie kupić. Powiem szczerze że nigdy nie używałam, a glukometr mam już 3 lata. Przy okazji kolejnej wizyty w laboratorium mam sobie go sprawdzić (zalecenie mojej diabetolog)

reklama
Plynu nie wydaje apteka za free trzeba go sobie kupić. Powiem szczerze że nigdy nie używałam, a glukometr mam już 3 lata. Przy okazji kolejnej wizyty w laboratorium mam sobie go sprawdzić (zalecenie mojej diabetolog)
wg opisu z pudełka mojego Accucheck te płyny miały być w zestawie, ale ich nie było, więc sobie kupiłam i używam przy każdym nowym pudełku pasków.

Ostatnia edycja:
Mam pytanie, może któraś z was będzie miała doświadczenie w tym temacie.

Czy wiecie może, jak na cukru działają wynalazki typu Huel, Supersonic, Jimmy Joy? To proszki do rozrabiania w wodzie/mleku, takie trochę jak białko dla koksów, ale zawierają wszystkie potrzebne mikroelementy, nie mają przewagi białka. Producenci chwalą się, że ich produktem można zastąpić konwencjonalne żywienie, można tylko i wyłącznie pić takie szejki i będzie to pełnowartościowe żywienie.
Nie mierzyłam cukru, ale miałm raz opakowanie Supersonic. Średnie to w smaku, dobre raczej na szybki dodatek gdy nie ma czasu zjeść ale by na stałe wyeliminować większość posiłków i zyc na tym to odpada.

O który post chodzi?
20220610_194006.jpg

Mam to raczej w planach stosować jako dodatek do jogurtu i owoców, albo jako szybki posiłek. W żadnym wypadku nie chcę zastępować żywienia takimi produktami, ale też nie chcę stosować dodatków, które potencjalnie mogą wywoływać duże skoki cukru. Dzięki za odpowiedź ❤
Z wodą jest okropne z mlekiem ujdzie na szybko wypić 😂

Jakiś czas temu miałam wysoki cukier na czczo na wyniku z labo. Przed wizytą stojąc już w kolejce przypomniałam sobie, że zapomniałam pojemniczka z moczem a że blisko mieszkam to biegłam do domu ile pary w nogach. Chciałam zdążyć, bo kolejka za mną była mega a ja blisko rejestracji już byłam i spieszyłam się do pracy. Diabetolog jak zobaczył cukier to w szoku był. Powiedziałam, że jeszcze biegłam więc ruch miałam a nigdy w życiu takiego wysokiego cukru nie miałam na wyniku z labo czy glukometrze z rana. Powiedział, że stres, adrenalina zrobiły swoje i nastąpił wyrzut. Może u ciebie podobnie organizm zareagował stresowi po wizycie 🤔

Jakiś czas temu miałam wysoki cukier na czczo na wyniku z labo. Przed wizytą stojąc już w kolejce przypomniałam sobie, że zapomniałam pojemniczka z moczem a że blisko mieszkam to biegłam do domu ile pary w nogach. Chciałam zdążyć, bo kolejka za mną była mega a ja blisko rejestracji już byłam i spieszyłam się do pracy. Diabetolog jak zobaczył cukier to w szoku był. Powiedziałam, że jeszcze biegłam więc ruch miałam a nigdy w życiu takiego wysokiego cukru nie miałam na wyniku z labo czy glukometrze z rana. Powiedział, że stres, adrenalina zrobiły swoje i nastąpił wyrzut. Może u ciebie podobnie organizm zareagował stresowi po wizycie 🤔
No to ja już nie wiem czy mam glukometr do d....czy to fakt jazdy, wizyty itd jak piszesz.....Tego nie zbadam . Zawsze przecież reakcja na wydarzenie bedzie- jestem organizmem żywym do tego w dwupaku.
Ok dzięki za odp...czyli lipa

reklama
Może efekt buskiego kitla jak przy wzroście ciśnienia w gabinecie 😂 Glukometr to sprzęt który ma granicę błędu. Pomiar 96 a 81 to pomiar w granicy błędu która ma zakres 10%-15 i jest traktowany jako tożsamy. Co innego rozbieżność 140 a po chwili 80

Do góry