reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

reklama
mają syrop z agawy.
O, nie znałam tych Wilisch, dzięki za info. Cukier w Grycanach to tylko 5% - w porównaniu z klasycznymi to kosmicznie malo. Ale właśnie dlatego nie namawiam, szczególnie że sporo tłuszczy nasyconych. Swoją drogą, syrop z agawy dodawali mi do dań w kateringu dla cukrzyków, nawet im napisałam, że trochę przesadzili...

O, nie znałam tych Wilisch, dzięki za info. Cukier w Grycanach to tylko 5% - w porównaniu z klasycznymi to kosmicznie malo. Ale właśnie dlatego nie namawiam, szczególnie że sporo tłuszczy nasyconych. Swoją drogą, syrop z agawy dodawali mi do dań w kateringu dla cukrzyków, nawet im napisałam, że trochę przesadzili...
Oni sami się w tym gubią, a co dopiero my

Ogórek kiszony uniewinniony, zjadłam identiko ale ze świeżym i 140, czyli więcej. Chore to jest, jadlam takie śniadanie od 2 miesiecy z tych samych produktów i miałam cukier 100-110. Potem w ciągu dnia mam zawsze poniżej 110 godzinę po posiłku.

Ogórek kiszony uniewinniony, zjadłam identiko ale ze świeżym i 140, czyli więcej. Chore to jest, jadlam takie śniadanie od 2 miesiecy z tych samych produktów i miałam cukier 100-110. Potem w ciągu dnia mam zawsze poniżej 110 godzinę po posiłku.
Mi diabetolog mówiła że pierwsze śniadanie lekkie, bo trzustka musi się "rozruszać". Chodź ja na razie jem 2 kromki chleba plus warzywa i jajko i wyniki spoko, ale mówiła że z wiekiem ciąży może być tak że będę musiała zejść do 1 kromki.

Ja co rano jem pomidora z jogurtem, 1 kr zytniego z masłem I tyle. Czasem nq twn chleb wejdzie trochę mozarelli czy plasterek szynki.
Nigdy sniadaniowa nie byłam.Jadlam z dziećmi w przedszkolu dopiero wiec o 8.30 i trudno. Nic innego nie wchodzi

A jak wasze na czczo. Dziś u mnie 95. Ehhh....ale moja diabetolog przy moich 112 kg powiedziala ze 120 to by było źle a 2 cyfrowe jest ok i tego się trzymam, chwała jej bo jakby nie to to bym juz dawno w kaftanie siedziała na białej sali....

Za tydzień powtórka glukozy z krwi,ciekawe jaka będzie

Jeszcze nie mialam tego badania co zbiera info z 3 miesiacy

reklama
Ja co rano jem pomidora z jogurtem, 1 kr zytniego z masłem I tyle. Czasem nq twn chleb wejdzie trochę mozarelli czy plasterek szynki.
Nigdy sniadaniowa nie byłam.Jadlam z dziećmi w przedszkolu dopiero wiec o 8.30 i trudno. Nic innego nie wchodzi

A jak wasze na czczo. Dziś u mnie 95. Ehhh....ale moja diabetolog przy moich 112 kg powiedziala ze 120 to by było źle a 2 cyfrowe jest ok i tego się trzymam, chwała jej bo jakby nie to to bym juz dawno w kaftanie siedziała na białej sali....

Za tydzień powtórka glukozy z krwi,ciekawe jaka będzie

Jeszcze nie mialam tego badania co zbiera info z 3 miesiacy
U mnie na czczo po przebudzeniu cukier spoko w granicach 79-85 przy 4j. insuliny. Ale jednak muszę jeść śniadanie zaraz po przebudzeniu, dziś też zeszło mi chyba z 30 min z ogarnięciem się i zrobieniem śniadanie i zmierzyłam przed śniadaniem samym i 92. Bądź tu mądry... Wzrosło z 85 na 92 w ciągu 30 paru minut... Jutro najpierw śniadaniem a potem ogarnianie się 😎

Do góry