reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

A czy zdarza się Wam że jak godzinę po posilku macie 90-95 to dwie po jest wyższy?
Bo mam wrażenie że jak mi spadnie za mocno po godzinie (np zjem za mało albo pójdę na spacer) to potem mi ten cukier rośnie i nie wiem czy to nie jest wybicie z głodu.
Ja nie mierze po 2h, ale i raczej po godzinie nie mam 90 tylko 110. Natomiast jak się zdarzy około 90 to po prostu już czuję głód i zastanawiam się, czy posiłek był za maly czy co... Komponowanie posiłków od zawsze mnie tak okropnie nudzi, ale chyba muszę wrócić do ważenia posiłków i wyliczania w aplikacji.

Jak byłam na grillu zorganizowanym, to wzięłam sobie cukinię, swój chleb i mięso. Dodatki typu ketchup i musztarda to nie mój klimat, nigdy nie jadłam, więc dylematów brak ;)

reklama
Zmieniłam dzisiaj ogórka świeżego na kiszonego i wybiło mi 130 po śniadaniu, nie miałam takiego wyniku od choroby :/

Też mnie zdziwił ten wpis. Ogórki i kapusta to moje drugie ja

Może jutro zjedz tak samo i zobaczysz pomiar....

Hejka, mam pytanie dziś obudziłam się o 6:40 i zmierzyłam cukier. Wynik 84, więc jest okej. Leżałam jeszcze z 40 min w łóżku i dopiero wstałam szykować sobie śniadanie. Tak z ciekawości zmierzyłam cukier przed śniadaniem a tu wynik 91. Ja jestem na insulinie nocnej, podaję ją o 22 i jem zaraz kanapkę z serem żółtym i idę spać. Czemu ten wynik tak wzrósł po 40 min? Z głodu? Nie byłam rano jeszcze głodna i dlatego nie poszłam szykować śniadania. Czasami tak robię, że jeszcze leżę w łóżku z pół godziny ale już nie śpię. Czy jest tak, że musimy zjeść coś szybko po przebudzeniu? Ehh nigdy nie spr przed samym śniadaniem, a często tak mi się zdarza robić. Wyniki na czczo w normie po wdrożeniu insuliny od ok. 3 tygodni wszystko w normie.

reklama
To samo :/ Ech, eksperymenty. Właśnie dlatego Wam pisze o dziwactwach, bo trochę mnie frustruje ten temat
Na pewno coś z tymi ogórkami jest nie tak. Może dodają jakieś przyprawy i podnosi to cukier. Ja mam od teściowej a wcześniej miałam sklepowe i ani te ani te mi cukru nie podnoszą

Do góry