reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Cukrzyca ciążowa ...i życie po niej

U mnie na czczo po przebudzeniu cukier spoko w granicach 79-85 przy 4j. insuliny. Ale jednak muszę jeść śniadanie zaraz po przebudzeniu, dziś też zeszło mi chyba z 30 min z ogarnięciem się i zrobieniem śniadanie i zmierzyłam przed śniadaniem samym i 92. Bądź tu mądry... Wzrosło z 85 na 92 w ciągu 30 paru minut... Jutro najpierw śniadaniem a potem ogarnianie się 😎
Kochana na moje oko nasze poranki dalekie od slowlife a zerwanie sie z perspektywą że to i to i szybko i zjeść i pomiar jeszcze.... to już może być skok tego cukru i efekt jest.

reklama
Mnie się dzisiaj śniły pierogi z serem i truskawkami 😍 No normalnie tak mi się ich zachciało, że właśnie sobie zjadłam ❤️ Na mące orkiszowej pełnoziarnistej, pyszne były! Zobaczymy jak cukier 😂

Mnie się dzisiaj śniły pierogi z serem i truskawkami 😍 No normalnie tak mi się ich zachciało, że właśnie sobie zjadłam ❤️ Na mące orkiszowej pełnoziarnistej, pyszne były! Zobaczymy jak cukier 😂
Wlasnie miałam o pierogi pytać bo mega mam smaka może jakaś okoliczna babka mi zrobi w zdrowej wersji..Sama nie umiem

Daj znać jaki cukier

Wlasnie miałam o pierogi pytać bo mega mam smaka może jakaś okoliczna babka mi zrobi w zdrowej wersji..Sama nie umiem

Daj znać jaki cukier
No lipa, bo 138... Ale wiem, co zrobiłam źle: po pierwsze za duża porcja, po drugie po zjedzeniu zaległam na kanapie, zamiast się trochę poruszać, po trzecie przed tymi pierogami byłam już mega głodna, a po czwarte zapomniałam o źródle tłuszczu 🙈 Bo z samego twarogu i jogurtu to trochę za mało.
No nie wiem, coś mnie dzisiaj zamroczyło.
Myślę, że gdyby zmniejszyć porcję (tak z 60-70 g mąki max), dodać źródło tłuszczu i trochę się poruszać po obiedzie, to będzie git!

A przepis na pierogi jest mega prosty, na pewno byś to ogarnęła ☺️

reklama
Mi diabetolog mówiła że pierwsze śniadanie lekkie, bo trzustka musi się "rozruszać". Chodź ja na razie jem 2 kromki chleba plus warzywa i jajko i wyniki spoko, ale mówiła że z wiekiem ciąży może być tak że będę musiała zejść do 1 kromki.
No więc chyba będę musiała bardziej sałatkę jeść, chociaż tak naprawde surowizna to mi znowu na wątrobę nie za bardzo... I w ogóle mi to nie pasuje, zanim dojadę do pracy to już zgłodnieję a nie mogę tam od razu rozłożyć się z jedzeniem :/

Do góry